Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Затверджена комплексна Програма соціального захисту населення Харківської області на 2011-2015 роки

Затверджена комплексна Програма соціального захисту населення Харківської області на 2011-2015 роки

Сьогодні депутати Харківської облради затвердили комплексну Програму соціального захисту населення Харківської області на 2011-2015 роки. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, фінансування Програми здійснюватиметься з обласного бюджету, з урахуванням його можливостей, в межах асигнувань, передбачених на соціальний захист населення на відповідний рік. У 2011 році прогнозний обсяг фінансових ресурсів складає 20,4 млн.грн.

За словами Ігоря Шурми, програмою передбачено надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися у скрутній життєвій ситуації; цільової допомоги громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (до 25-ї річниці Чорнобильської трагедії) по 500 грн., вдовам померлих ліквідаторів по 300 грн.; збільшено розмір допомоги дітям-інвалідам, постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС, з 220 грн. до 300 грн., дітям-сиротам з 280 грн. до 500 грн.

Крім того, передбачається надання матеріальної допомоги інвалідам Великої Вітчизняної війни та учасникам бойових дій до 66 річниці Перемоги по 500 грн. кожному,а також відшкодування витрат за надані житлово-комунальні послуги сім'ям загиблих в Афганістані по 1 тис.грн.

В цілому прогнозний обсяг фінансування адресної допомоги у 2011 році складає 6,6 млн.грн.

У програмі закладені кошти на фінансування 19 обласних громадських організацій на здійснення їх статутної діяльності. Для здійснення заходів по відзначенню визначних дат передбачені прогнозні видатки у сумі 620 тис. грн. на проведення заходів, пов'язаних з річницею Чорнобильської трагедії, до Дня вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС; до Міжнародного Дня захисту дітей та Новорічних і Різдвяних свят для дітей-чорнобильців, а також відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку та Дня Ветерана, Дня працівника соціальної сфери, Міжнародного Дня інвалідів.

Як зазначив Ігор Шурма, уперше за останні роки передбачаються видатки на проведення капітальних ремонтів у будинках-інтернатах системи соціального захисту населення. Сума фінансування складає 1,3 млн. грн.

Також у Програмі заплановані кошти на надання допомоги, пов'язаної з похованням померлих громадян, на яких розповсюджуються пільги відповідно до Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», - по 850 грн.