Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На оздоровлення однієї дитини в Харківській області у 2010 році було витрачено 439 гривень

На оздоровлення однієї дитини в Харківській області у 2010 році було витрачено 439 гривень

У 2010 році на оздоровлення дітей в Харківській області було витрачено понад 110 мільйонів гривень, що в 1,3 рази більше запланованої суми і в 1,6 рази більше, ніж у 2009 році. При цьому на оздоровлення однієї дитини шкільного віку в середньому по області було витрачено 439 гривень. У 2009 році ця сума становила 315,5 гривень.

Про це 17 лютого під час пленарного засідання сесії Харківської обласної ради повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, всього в 2010 році було оздоровлено 183,7 тис. дітей, що складає 73,3% від загальної чисельності дітей шкільного віку. При цьому в майбутньому цю цифру планується збільшувати за рахунок відкриття нових дитячих таборів.

«Облдержадміністрацією прийнято рішення про створення на базі оздоровчого табору «Аист» у Зміївському районі Обласного центру організації оздоровлення, відпочинку та формування здорового способу життя дітей та молоді. Ми плануємо створити сучасний оздоровчий заклад - «Харківський Артек» - який буде цілий рік приймати дітей не тільки нашої області, але й з інших регіонів України, в першу чергу дітей соціально незахищених категорій», - розповів Михайло Добкін.