Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На реалізацію програми «Здоров’я Слобожанщини» у 2010 році використано більше 33 млн.грн.

На реалізацію програми «Здоров’я Слобожанщини» у 2010 році використано більше 33 млн.грн.

Як повідомив сьогодні під час пленарного засідання сесії Харківської облради заступник голови ХОДА Ігор Шурма, в ході виконання комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» на 2010 рік діяльність Харківської облдержадміністрації була спрямована на формування в області єдиного медичного простору, раціональне використання бюджетних коштів, підвищення доступності та якості медичної допомоги із її наближенням, насамперед, до мешканців сільських районів. На реалізацію програми використано 33 млн. 535,8 тис.грн. коштів обласного бюджету.

За словами Ігоря Шурми, під час реалізації стратегії єдиного медичного простору 764 підрозділи первинної ланки передано на районний рівень управління та фінансування, що дозволило відновити єдину управлінську та фінансову вертикаль у галузі в сільських районах. В ході реформування вторинної ланки медичної допомоги створено 10 міжрайонних центрів як прообраз майбутніх госпітальних округів, а також 9 міжрайонних стоматологічних центрів.

З метою розвитку окремих видів медико-соціальної допомоги створені та постійно оновлюються реєстри хворих пільгових категорій. На їх підставі визначена потреба на рік у слухових апаратах для дорослих та дітей, проведенні пільгового безоплатного зубопротезування інвалідів та ветеранів війни, в оперативному лікуванні катаракти у жителів районів області, на що лише з обласного бюджету спрямовано майже 3,6 млн. грн. За рахунок цих коштів придбано 1159 слухових апаратів для дорослих та для дітей, прооперовано з приводу лікування катаракти 427 мешканців області, зубопротезовано 2137 інвалідів та учасників війни.

Протягом минулого року зміцнювалась матеріально-технічна база закладів охорони здоров’я. На будівництво об’єктів охорони здоров’я за рахунок бюджетів усіх рівнів було витрачено понад 8 млн. грн. На капітальний ремонт будівель і споруд усього було витрачено майже 48 млн. грн. За рахунок цих коштів проведено: капітальний ремонт будівлі Обласного протитуберкульозного диспансеру №1 по вул. Ньютона, 145; капітальний ремонт приймального відділення, операційного блоку, центральної стерилізаційної, клініко-діагностичної лабораторії та покрівель Обласної клінічної лікарні - центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф; відкрито 3 нові ПЛР-лабораторії; проведена реконструкція приймального відділення та приміщень 3-го поверху Обласної дитячої клінічної лікарні № 1 під нову неонатальну реанімацію тощо. Крім того, протягом року медичні заклади Харкова та області отримали медичного обладнання на 72 млн.грн., закупленого за рахунок коштів державного бюджету.