Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Уряд України веде активну роботу, спрямовану на об'єднання зусиль з Російською Федерацією сфері авіабудування. Михайло Добкін

Уряд України веде активну роботу, спрямовану на об'єднання зусиль з Російською Федерацією сфері авіабудування. Михайло Добкін

Уряд України веде активну роботу, спрямовану на об'єднання зусиль з Російською Федерацією сфері авіабудування. Про це сьогодні в ході пленарного засідання IV сесії Харківської обласної ради VI скликання повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Ми повинні повернути втрачені зовнішні ринки, а також наповнити наш внутрішній ринок продукцією авіаційної промисловості, - підкреслив Михайло Добкін.   

- Сьогодні наш АН-140 успішно працює в умовах Крайньої Півночі, показує чудові результати. Проте Російська Федерація захищає свій внутрішній ринок і говорить, що буде готова закупити велику партію літаків, тільки якщо вони будуть зібрані у Воронежі. Але це невигідно України». 

Керівник області запевнив, що будуть знайдені шляхи виходу на новий рівень взаємовигідного співробітництва України та Російської Федерації у сфері авіаційної промисловості. 

«Що стосується танкобудівної галузі, то співпраця з Росією малоймовірна, тому що наші держави є прямими конкурентами в танкобудуванні, - зазначив голова ХОДА. - Сьогодні є дуже непогані перспективи виходу нашої продукції на нові ринки».