Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У минулому році в Харківському регіоні забудовниками введено в експлуатацію 416,2 тис. кв.м житла

У минулому році в Харківському регіоні забудовниками введено в експлуатацію 416,2 тис. кв.м житла

Ключовою сферою залучення внутрішніх інвестицій та коштів населення області є сфера будівництва. Харківська область входить до четвірки регіонів України, які створюють 40% всього будівельного потенціалу країни.  Як зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у ході пленарного засідання IV сесії Харківської обласної ради VI скликання, за 2010 рік підприємствами Харківської області власними силами були виконані будівельні роботи на суму близько 3 млрд. грн., що становить майже 92% до обсягів будівництва 2009 року. 

«За статистичними даними, за 9 місяців 2010 року капіталовкладення у житлове будівництво Харківської області склали 513, 6 млн. грн. У 2010 році забудовниками введено в експлуатацію 416,2 тис. кв. м житла, що склало 166,5% до планових показників на 2010 рік», - зазначив Михайло Добкін. 

За слова керівника області, пріоритет у сфері будівництва в Харківському регіоні спрямований на реалізацію програми доступного житла та вирішення питань соціального житла. «Регіональна програма будівництва та придбання доступного житла в Харківській області на 2010-2017 роки об'єднала в собі всі існуючі житлові програми в регіоні, - заявив він. - Харківська область першою серед регіонів України провела роботу з резервування земельних ділянок під будівництво доступного житла, що стало першим кроком у реалізації програми». Також він зазначив, що на сьогоднішній день зарезервовано 197 га земельних ділянок, у тому числі 95 га в м. Харкові.

На реалізацію Державної програми доступного житла Харківському регіональному управлінню Державного Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву у 2010 році було виділено 3 млн. грн. Міжвідомча комісія визначила в області 8 таких об'єктів. Укладено 35 договорів, придбано та передано 36 квартир для молодих сімей-черговиків.