Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2010 році прибуток у промисловості Харківського регіону зріс на третину. Михайло Добкін

У 2010 році прибуток у промисловості Харківського регіону зріс на третину. Михайло Добкін

 У 2010 році прибуток у промисловості Харківського регіону зріс на третину, а обсяг збитків скоротився на чверть. На загальне зростання обсягів виробництва і перевиконання плану, закладеного Програмою економічного і соціального розвитку на 2010 рік, свій вплив справила галузь наукоємного машинобудування, де приріст склав 24,4%.  Про це сьогодні в ході пленарного засідання IV сесії Харківської обласної ради VI скликання повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.  

 «Практично 90% машинобудівних підприємств Харківського регіону вийшли в 2010 році на позитивні показники, - акцентував Михайло Добкін. - На ВАТ «Турбоатом» та ХМЗ «ФЕД» запущені програми модернізації та розширення виробництва, розробки і впровадження нових технологій». 

За словами керівника області, сьогодні на стадії розробки знаходиться програма технічного переоснащення і модернізації продукції Харківського тракторного заводу, який планує збільшити обсяг випуску та реалізації у 2011 році на 75%.

Також голова ХОДА запевнив, що новою сторінкою в харківському приладобудуванні стане запуск виробництва електронних підручників, що буде реалізуватися в рамках Національного проекту «Відкритий світ».