Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області вирішується проблема твердих побутових відходів

У Харківській області вирішується проблема твердих побутових відходів

У попередні кілька років проблема твердих побутових відходів у Харківській області ігнорувалася, але в 2010 році робота в цьому напрямку була активізована. Так, минулого року на виконання Програми поводження з твердими побутовими відходами на 2005 - 2014 роки було направлено 12,2 млн. грн., що в 4 рази більше, ніж у 2009 році. Ці кошти були спрямовані на будівництво першого пускового комплексу полігону ТПВ в Змієві, ліквідацію стихійних звалищ, закупівлю спецтехніки, оновлення контейнерного парку, інженерно-технічне облаштування місць зберігання відходів і підготовку проектно-кошторисної документації.

Про це 17 лютого під час пленарного засідання сесії Харківської обласної ради повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, найближчим часом почнеться реалізація ще серйозніших заходів.

«За підсумками великої роботи, яку ми провели, сьогодні я можу зі 100-відсотковою впевненістю сказати, що в рамках пілотного Національного проекту «Чисте місто» в Харківській області обов'язково буде побудований сучасний сміттєпереробний завод, що дозволяє переробляти ТПВ на вторсировину, електроенергію і газ. Це дозволить раз і назавжди вирішити проблему сміттєзвалищ, які сьогодні душать практично кожен населений пункт області», - підкреслив Михайло Добкін.