Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всеукраїнська програма ментального здоров'я "Ти як?"

До кінця року на Харківщині планують відкрити ще 10 Центрів життєстійкості

Під час брифінгу в. о. директора Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА Тетяна Печура розповіла про запуск застосунку «Соціальні послуги Харківщини» та відкриття перших у регіоні Центрів життєстійкості.

ВООЗ планує розвивати на Харківщині проєкти у сфері психічного здоров'я та психосоціальної підтримки

Заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська зустрілася з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я.

На Харківщині майже 80 закладів охорони здоров'я первинної ланки надають послуги з ментального здоров'я

Про це повідомила заступниця начальника Харківської ОВА Олена Логвинова.

На Харківщині вперше відбувся тренінг для соцпрацівників, психологів та поліціянтів від  «FHI 360»

За співпраці Міністерства охорони здоров’я України та фінансової підтримки міжнародної організації «FHI 360» на Харківщині проходять навчання для фахівців з підтримки психічного здоров’я.

За пів року роботи на Харківщині Дитячого мультифункціонального центру його відвідали майже 34 тисячі дітей і дорослих
На Харківщині посилять роботу з надання психологічної допомоги

Про основні результати діяльності Харківського обласного центру соціальних служб у 2023 році йшлося на форумі соціальних працівників.

Перша леді провела зустріч із представниками регіонів, відповідальними за впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я

Перша леді України Олена Зеленська провела зустріч із представниками регіонів, відповідальними за впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я.

У навчально-методичному центрі проводять психологічні тренінги від ЮНІСЕФ та в межах кампанії «Ти як?»

Навчально-методичний центр для підвищення професійних компетентностей з питань психологічної допомоги та психосоціальної підтримки працює вже майже місяць.

На Харківщині розробили Програму розвитку соціальних послуг та психосоціальної допомоги

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов взяв участь у розширеному засіданні Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройної агресії рф проти України.

В обласному навчальному центрі стартували тренінги для психологів та фахівців соціальних служб

Психологічна допомога та психосоціальна підтримка для громадян, які постраждали від війни, є одним з основних напрямків роботи у сфері соцзахисту Харківщини.

У Харкові відкрили обласний навчальний центр для психологів

Навчально-методичний центр для підвищення професійних компетентностей з питань психологічної допомоги та психосоціальної підтримки створили на базі Харківського обласного центру соціальних служб.

На Харківщині продовжують впроваджувати нові проєкти з підтримки ментального здоров’я

Надання психологічної та психосоціальної допомоги в Харківській області обговорили під час наради за участі начальника ХОВА Олега Синєгубова та керівниці координаційного центру з психологічного здоров’я при Кабміні Оксани Збітнєвої.

На Харківщині посилюють роботу психологічних служб

Заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська зазначила, що в регіоні продовжують реалізовувати заходи в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», котру ініціювала перша леді України Олена Зеленська.

Олег Синєгубов взяв участь у відкритті Центру психічного здоров'я

У Всесвітній день ментального здоров'я начальник Харківської ОВА відвідав Харківський національний медичний університет, на базі якого відсьогодні працює ЦПЗ.

На Харківщині відбулися заходи з нагоди Всесвітнього дня ментального здоров’я

На базі Харківського регіонального центру психологічної допомоги дітям, який було відкрито ХОВА за сприяння ЮНІСЕФ, відбулися заняття з арт-терапії, природотерапії, анімотерапії та каністерапії. Також проходили групові заняття з психологами для дітей та їхніх батьків.

Харківська регіональна психологічна служба продовжує надавати консультації та проводити тренінги

Фахівці служби проводять роботу з працівниками, що надають психо-соціальну допомогу в територіальних громадах області, та надають психологічну підтримку населенню.

10 жовтня відзначається Всесвітній день ментального здоров’я

Щороку цей день покликаний нагадати, що важливо піклуватися не тільки про своє фізичне здоров’я, але і про душевне самопочуття.

На Харківщині планують реалізувати проєкти для ментального здоров’я дітей

Питання підтримки ментального здоров'я в часи війни порушили під час обговорень на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке пройшло у Харкові.

Олена Зеленська на YES 2023: Ментальне здоров’я – основа стійкості

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES).

Олена Зеленська на зустрічі з представниками IT-сектору: Ресурс кожної компанії – це люди, ресурс людини – внутрішній стан

Перша леді України Олена Зеленська на запрошення IT-компанії GlobalLogic розповіла про Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?».

Мобільна бригада психологічної служби допомагає підготувати фахівців громад до роботи з військовими

Цього тижня консультації провели для надавачів соціальних послуг Чугуївського району.

Мобільні бригади психологів проводять арт-терапію з дітьми у громадах області

19 липня фахівці обласної психологічної служби працювали в смт Слобожанське Чугуївського району. Там провели арт-терапію з дітьми ВПО та багатодітними сім’ями, з дітьми, які перебувають під опікою чи піклуванням, а також із дітьми військовослужбовців.

Олег Синєгубов зустрівся з представниками Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні

Під час зустрічі обговорили відкриття стаціонарного Центру допомоги врятованим та наступні проєкти Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні.

У Харкові запрацював Центр допомоги врятованим

Центр відкрили за сприяння UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні. Кожен постраждалий від війни житель регіону може отримати в ньому фахову комплексну соціально-психологічну допомогу.

Щоб створити ефективну систему психосоціального супроводу, не потрібен гігантський ресурс – лише правильна взаємодія

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у засіданні Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ проти України.

Мобільні бригади обласної психологічної служби працюють з дітьми у Богодухові – Віта Ковальська

Арт-терапію у Богодухові відвідали діти-переселенці, діти з багатодітних сімей та дитячих будинків сімейного типу, а також діти, які перебувають під опікою чи піклуванням.

Фахівці обласної психологічної служби допомагають впоратися з пережитим стресом

Психологічна служба працює у складі Харківського обласного центру соціальних служб з березня цього року. Її робота організована у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

В Україні презентували онлайн-мапу медзакладів, де можна отримати психологічну та спеціалізовану допомогу з ментального здоров'я

Це онлайн-мапа «Надавачі медичної допомоги за напрямом: Психологічна та психіатрична допомога».

Із постраждалими в Первомайському працювала мобільна бригада психологічної служби

Жителям мікрорайону в місті Первомайський, куди 4 липня поцілила російська ракета, допомагали впоратися з пережитим стресом психологи Харківського обласного центру соціальних служб.

Доступність та зрозумілість послуг з психосоціальної підтримки для кожного

Як втілювати цю концепцію в громадах, великих та малих, навчали під час семінару «Всеукраїнська програма ментального здоров'я: регіональна координація».

Архів документів