Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

10 жовтня відзначається Всесвітній день ментального здоров’я

10 жовтня відзначається Всесвітній день ментального здоров’я

Щороку цей день покликаний нагадати, що важливо піклуватися не тільки про своє фізичне здоров’я, але і про душевне самопочуття.

Щоб кожен знайшов психологічну допомогу тоді й там, коли вона потрібна, за ініціативи першої леді Олени Зеленської була створена Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?». 

Саме таке запитання автори програми радять ставити собі і своїм близьким щодня – «Ти як?». Відповіді можуть бути різними, але обов'язково – чесними. Адже це стане початком шляху до того, що є базовою цінністю ментального здоров'я – добробут людини і те, наскільки вона почуває себе щасливою. 

Особливої актуальності питання ментального здоров’я набуває зараз, коли українці кожного дня переживають стрес через військову агресію рф. 

Як зазначають автори програми «Ти як?», українська формула стійкості може та має бути актуальною в глобальному контексті. Бо не лише для нас, але і для всього світу ментальне здоров'я є викликом. Це показало міжнародне дослідження, проведене для третього Саміту перших леді та джентльменів й представлене 6 вересня у Києві. 

Ментальне здоров’я – це універсальне право людини мати внутрішні ресурси для того, аби жити, реалізувати свої здібності, працювати, піклуватися про інших, не забуваючи про себе.

Комунікаційна кампанія «Ти як?» Всеукраїнської програми ментального здоров'я за ініціативою першої леді Олени Зеленської реалізується за підтримки проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який виконує організація Пакт.