Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов зустрівся з представниками Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні

Олег Синєгубов зустрівся з представниками Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні

Під час зустрічі обговорили відкриття стаціонарного Центру допомоги врятованим та наступні проєкти Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні.

З осені минулого року працювали мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, а з 20 липня почав діяти стаціонарний Центр. Спеціалісти Центру безоплатно надають конфіденційну психологічну та правову допомогу.

Начальник Харківської ОВА зазначив, що особливої уваги потребують жителі деокупованих громад. Тому важливо відправляти мобільні бригади до тих населених пунктів, де нині дозволяє безпекова ситуація.

«Готові до реалізації всіх проєктів. Знаємо, що надання психологічної підтримки для жителів Харківської області є дуже актуальним. Адже те, що пережили люди під час окупації та обстрілів населених пунктів, не минає просто так», – сказав Олег Синєгубов.

Представник UNFPA в Україні Хайме Надаль наголосив, що Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні підтримує розбудову системи реагування на випадки гендерно зумовленого насильства в Харківській області з 2015 року.

«Наразі у Харківській області працюють 9 муніципальних спеціалізованих служб для постраждалих від домашнього та гендерно-зумовленого насильства, 2 безпечні простори для жінок та дівчат «Вільна», а також 1 мобільний пологовий будинок та мобільна клініка сексуально-репродуктивного здоров’я», – додав Хайме Надаль.

Окрім того, у співробітництві з Департаментом соціального захисту ХОВА до кінця цього року Фонд планує створити 5 нових мобільних бригад соціально-психологічної допомоги у Ізюмській, Балаклійській, Лозівській, Первомайській, Валківській громадах. До того ж у Балаклійській та Валківській громадах будуть запущені 2 денні центри з кризовими кімнатами.

Нагадаємо, проєкти щодо психосоціальної підтримки впроваджуються у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» за ініціативою першої леді України Олени Зеленської.