Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мобільна бригада психологічної служби допомагає підготувати фахівців громад до роботи з військовими

Мобільна бригада психологічної служби допомагає підготувати фахівців громад до роботи з військовими

Цього тижня консультації провели для надавачів соціальних послуг Чугуївського району.

Як зазначила заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська, в умовах війни важливо підготувати фахівців різних сфер до роботи з військовими. Так, мобільна бригада працювала з представниками центру соціальних служб, ЦНАПу, управління соціального захисту населення та територіального центру (надання соціальних послуг).

«Психологічну службу при обласному центрі соціальних служб відкрили у березні цього року в межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською. Відтоді наші психологи як стаціонарно, так і на виїзді проводять арт-терапії з дітлахами, індивідуальні та групові консультації з батьками, надають супервізійну підтримку для фахівців. Обласна служба тримає тісний зв'язок із територіальними громадами й реагує на їхні запити – десь потрібна оперативна підтримка постраждалих, а десь необхідно надати поради щодо коректної поведінки з учасниками бойових дій», – розповіла Віта Ковальська.

Під час консультацій у Чугуївському районі обговорили особливості психоемоційного стану військових, які слід враховувати фахівцям із надання соціальних послуг під час виконання своїх посадових обов’язків.

«Підсумовуючи виїзну зустріч, працівникам соціальних послуг було надано деякі інструменти для роботи вже зараз. Також надалі планується розробка єдиного алгоритму для спілкування з військовослужбовцями з практичним відпрацюванням цієї компетенції», – додала в.о. директора Харківського обласного центру соціальних служб Ольга Щербакова.

При обласній психологічній службі діє «гаряча лінія»: +38 068 071 9929; +38 050 071 9929; +38 063 071 9929. Звернутися можна в будні з 9:00 до 17:00.