Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська регіональна психологічна служба продовжує надавати консультації та проводити тренінги

Харківська регіональна психологічна служба продовжує надавати консультації та проводити тренінги

Фахівці служби проводять роботу з працівниками, що надають психо-соціальну допомогу в територіальних громадах області, та надають психологічну підтримку населенню.

Регіональна психологічна служба була створена в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською. Фахівці працюють як стаціонарно, так і на виїзді. Від початку року мобільні бригади Служби здійснили 114 виїздів і надали психологічну допомогу більш як 1350 жителям області. Серед них майже 200 дітей та підлітків.

У Всесвітній день ментального здоров'я, 10 жовтня, Регіональна психологічна служба провела черговий тренінг для працівників соцслужб територіальних громад області.

«З огляду на виклики сьогодення кожен житель області має бути відповідальним за своє психологічне здоров’я. Кожна людина має володіти навичками самодопомоги або першої психологічної допомоги. Дуже важливо під час травмувальних подій надати людям підтримку та контакт. Тому намагаємося проводити якомога більше занять офлайн на постраждалих і деокупованих територіях», - зазначила в.о. директора Харківського обласного центру соціальних служб Ольга Щербакова.

Крім того на базі Регіональної психологічної служби проходять консультації та тренінги для родин, які вирішили взяти опіку над дитиною, створити дитячий будинок сімейного типу або іншу альтернативну форму виховання.

Звернутися по допомогу до фахівців Харківської регіональної психологічно служби можна за номерами:

+38 068 071 99 29

+38 050 071 99 29

+38 063 071 99 29