Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов взяв участь у відкритті Центру психічного здоров'я

Олег Синєгубов взяв участь у відкритті Центру психічного здоров'я

У Всесвітній день ментального здоров'я начальник Харківської ОВА відвідав Харківський національний медичний університет, на базі якого відсьогодні працює ЦПЗ.

«За час повномасштабного вторгнення рф на Харківщині загинули понад 2,5 тисячі цивільних людей, з них 79 – діти. Кожна родина, яка зазнала страждань через збройну агресію окупантів, потребує психологічної підтримки. Наше завдання – робити все, щоб зберегти ментальне здоров'я наших людей. Харківська обласна військова адміністрація реалізує ряд проєктів в межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», яку ініціювала перша леді Олена Зеленська», – сказав Олег Синєгубов.

Керівник Центру психічного здоров'я Володимир Коростій розповів, що основним завданням ЦПЗ є проведення занять для підготовки фахівців, які надаватимуть психологічну допомогу та ментальну підтримку жителям області. Крім методичної роботи, досвідчені психологи працюють з пацієнтами університетської лікарні та військовими, які проходять реабілітацію.

«Методична частина передбачає тренінги для фасилітаторів – ведучих груп, які працюватимуть у медичній та освітній сферах. Також передбачені заняття з психологічної підготовки для представників громад області. Вся методична частина тренінгів заснована на міжнародних методиках та має доказову базу», – розповів керівник Центру.

Підготовлені фахівці працюватимуть із громадянами та виявлятимуть психічні розлади на догоспітальному рівні, додав Володимир Коростій.