Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За пів року роботи на Харківщині Дитячого мультифункціонального центру його відвідали майже 34 тисячі дітей і дорослих

За пів року роботи на Харківщині Дитячого мультифункціонального центру його відвідали майже 34 тисячі дітей і дорослих

Про це повідомила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська.

Дитячий мультифункціональний центр відкрили цьогоріч у червні за участі першої леді України Олени Зеленської та начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

«За час роботи Дитячого мультифункціонального центру, який ми розгорнули за підтримки ЮНІСЕФ, його відвідало майже 23 тисячі дітей та 11 тисяч дорослих. Більшість з них – це внутрішньо переміщені особи. Тут вперше зібрані усі основні сервіси та проєкти ЮНІСЕФ: Digital Learning Center – цифровий освітній центр для дітей з сучасною комп'ютерною технікою, коворкінг та зона очікування для батьків, мультимедіастудія, обладнані кабінети для фахівців соціальної роботи та психологів», –  зазначила Віта Ковальська. 

Також у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» психологи в центрі надали допомогу вже 1508 дорослим і дітям, провели індивідуальні консультації майже 300 дітлахам і 688 батькам. 

Окрім того, з вересня цього року, аби надолужити освітні втрати та підготувати до школи, для дошкільнят проводять різноманітні заняття. Це уроки з вивчення математики, української, англійської та французької мов. Для дітей середнього та старшого шкільного віку організовано заняття ще й природничих дисциплін, науково-технічну творчість, хореографічне та театральне мистецтво. 

«Цей центр — не тільки про освіту, це загалом підтримка дітей та їх батьків у час війни, вплив якої самостійно подолати дуже складно. Наступного року продовжимо розвивати цей напрямок», – наголосила заступниця начальника Харківської ОВА.

Нагадаємо, записатися на різноманітні безоплатні заняття до центру можна через Телеграм або за номером: +38 (097) 476 03 02.