Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині планують реалізувати проєкти для ментального здоров’я дітей

На Харківщині планують реалізувати проєкти для ментального здоров’я дітей

Питання підтримки ментального здоров'я в часи війни порушили під час обговорень на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке пройшло у Харкові.

«Величезна робота у сфері психічного здоров’я та психосоціальних потреб ведеться МОН, Мінсоцполітики, Мінветеранів, Мінреінтеграції. Особисто перша леді України Олена Зеленська ініціювала у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» залучити міжнародних партнерів та світові практики. Масштаб цієї проблематики небачений, але ми йдемо своїм шляхом», – зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зокрема, Міністерство освіти і науки України наразі здійснює низку заходів для підвищення обізнаності щодо психічного здоров'я.

«Ми запровадили підвищення кваліфікації з базових психологічних втручань та основ психології. Здійснюємо супервізії для психологів, затверджуємо перелік психологічного інструментарію, розробляємо механізм міжсекторального перенаправлення. На базі закладів післядипломної освіти щодо психосоціальної підтримки сьогодні існує 10 програм, серед них є і ті, що розроблено ВООЗ. Їхній курс завершує 35 тисяч осіб», – зазначив Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив, що регіон активно залучений до реалізації проєктів з підтримки ментального здоров’я.

«Ми реалізуємо політику Офісу першої леді Олени Зеленської та МОН. Крім того, у нас є тісна співпраця з ЮНІСЕФ, за підтримки фонду експериментально впроваджуємо проєкти щодо створення майданчиків позашкілля для психологічного аналізу стану дітей. Сума реалізації цих проєктів становить понад 600 мільйонів гривень», – розповів Олег Синєгубов.