Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

І в Харкові, і в Харківській області опалювальний сезон розпочався вдало. Валентин Дулуб

На даний момент в місті Харкові практично всі будинки підключені до опалення. Невеликі локальні проблеми, про які сигналізують мешканці, вирішуються максимально оперативно, - повідомив 14 жовтня під час програми «Час влади» заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

Всі об'єкти соціальної сфери Харківської області були підключені до тепла до 12 жовтня. Валентин Дулуб

На даний момент всі об'єкти соціальної сфери Харківщини підключені до опалення. Незважаючи на те, що в кількох районах області початок опалювального сезону дещо затримався, до 12 жовтня всі проблеми були вирішені, - повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. «Відразу після підписання розпорядження, що опалювальний сезон починається з 1 жовтня, ми негайно приступили до розгортання роботи наших котелень, і до 12 числа практично вся бюджетна сфера, всі соціальні установи були підключені. По житлових будинках у нас в Харківській області ніяких проблем не було.

Роботи на Харківській окружній дорозі йдуть за графіком

В ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб повідомив, що на окружній дорозі укладено 43,6 км другого шару асфальту. За його словами, за минулу добу укладено 7,3 тис.тонн асфальту. «Це той плановий показник, який дозволить нам завершити роботи до 25 жовтня», - зазначив Валентин Григорович. Задіяно 350 одиниць техніки, працюють 1,5 тисячі осіб.  «Роботи ведуться досить інтенсивно. Якщо такий темп виготовлення асфальтобетону і роботи техніки буде витриманий, і нам не завадять природні умови, дорога буде здана в планові терміни», - повідомив Валентин Дулуб.

Якби не попередні 5 років бездіяльності, низки проблем, пов'язаних зі зберіганням шкідливих речовин в області, вже можна було б позбутися. Михайло Добкін

«В області існують серйозні проблемні питання, пов'язані зі складуванням хімічних речовин, які використовувалися у промисловості і сільському господарстві, а також радіоактивних речовин, які протягом останніх 30 років завозяться на один із полігонів області як відходи з промислових підприємств Полтавської, Сумської та Харківської областей. Ці питання не з'явилися в останні 8 міс. роботи нової влади, вони мають довгу історію. Якби не останні 5 років бездіяльності, вже можна було б позбутися хоча б від частини цих проблем», - зазначив голова ХОДА Михайло Добкін, коментуючи відкритий лист депутата Харківської облради Арсена Авакова щодо ситуації з отрутохімікатами в Лозівському районі.

При розселенні ми будемо намагатися вирішити проблеми всіх сімей, які проживають в будинках поруч з 61-м арсеналом у Лозовій. Михайло Добкін

«Розселення людей завжди було досить делікатною темою, і завжди знаходяться люди, які хочуть більшого, ніж можна дати їм відповідно до законодавства. Це звичайна ситуація і звичайні людські бажання. Головне не зробити так, щоб у кінцевому підсумку люди залишилися незадоволеними і вважали б, що з ними поступили не згідно з законодавством», - зазначив Михайло Добкін, коментуючи розселення людей з будинків, розташованих на території 61-го арсеналу в Лозовій.

Якщо харківський безпілотник буде відповідати всім необхідним вимогам, він стане головним зразком для виробництва. Михайло Добкін

Питання про запуск у виробництво безпілотних літальних апаратів, які розробляються Чугуївським авіаремонтним заводом, вже найближчим часом буде розглянуте урядом. На даний момент всі необхідні для цього документи передано першому віце-прем'єр-міністру України Андрію Клюєву.  

Роботи з ліквідації наслідків вибухів у Лозовій йдуть згідно з графіком. Михайло Добкін

Роботи з ліквідації наслідків вибухів у Лозовій йдуть згідно з планом і графіком, затвердженими на цей рік. Про це під час ефіру телепрограми «Час влади» повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  «Зараз триває ліквідація тих снарядів, які розкидало по всій території 61 арсеналу. Паралельно проводяться роботи з підготовки розчищення інших територій, що знаходяться в технічній зоні. Вся робота триватиме приблизно два роки. Сьогодні працює 150 співробітників МНС, а з наступного року їх поступово збільшать до 300 осіб.

Андрій Клюєв оцінив роботу щодо запобігання пожежонебезпечних ситуацій у Харківській області та по всій Україні позитивно

Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв позитивно оцінив роботу щодо запобігання пожежонебезпечних ситуацій як у Харківській області, так і по всій території Україні.  «У нас доходило до 250 пожеж на добу. Завдяки інформації Національного космічного агентства про осередки пожеж і аномальні температури ми мали змогу дуже оперативно реагувати. Крім того, місцеві органи влади обмежили заїзд відпочиваючих у ліси, перенесли початок полювання і провели цілий комплекс заходів не тільки з гасіння, а й щодо запобігання пожежам. Цей комплекс заходів спрацював на те, що у нас хоч і були пожежі, але вони були локальними і їх дуже швидко ліквідували. Не дивлячись на високу температуру, у нас не було такої трагедії, як у наших сусідів в Росії. Техніка працювала, всі розуміли відповідальність покладених на них завдань, та завдання виконувалися», - заявив він.

Роботи з ліквідації наслідків аварії у Лозовій будуть завершені протягом двох років. Андрій Клюєв

Протягом  двох років після аварії, що сталася на 61-му арсеналі Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗСУ поблизу міста Лозова, не вживалось жодних дій з ліквідації наслідків даної надзвичайної ситуації. Про це сьогодні в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки повідомив перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв. 

Виділено кошти на підтримку безпеки арсеналу в Балаклії

«Зараз є доручення арсенал в Балаклії вивозити. Це досить тривала процедура, на даний момент виділено кошти на те, щоб збільшити безпеку цього арсеналу, на додаткову обваловку, огорожу територій. Але згодом арсенали ці будуть вивозитися, а боєприпаси - ліквідуватися», - підкреслив 14 жовтня в ході брифінгу за підсумками візиту на 61-й арсенал у Лозовій перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв.

В ефірі програма «Час влади»

У четвер, 14 жовтня, о 19:30 на телеканалі ОТБ в ефір вийде програма «Час влади» за участю голови ХОДА Михайла Добкіна.  

Держава в 2011 році планує закупити кілька пожежних танків

У 2011 році для потреб МНС планується закупити більш півдесятка пожежних танків. Про це 14 жовтня під час брифінгу за підсумками візиту на 61-й арсенал у Лозовій повідомив перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв.

Керівники міст обласного значення можуть розраховувати на фінансування з держбюджету

Як заявив сьогодні під час робочої поїздки голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, влади шести міст обласного значення протягом 4 років мали величезні проблеми з фінансуванням міського господарства з державного бюджету.  «Неможливо було добитися від попереднього уряду фінансування проблем ЖКГ, освіти, медицини та інших. Все, що робилося, робилося за власні кошти, без підтримки держави. Сьогодні міські влади знаходяться на порозі «перезавантаження». У потенційних керівників міст, які будуть обрані 31 жовтня, є одна незаперечна перевага: у них є 100% можливість через обласну державну адміністрацію домагатися фінансування вирішення проблем від уряду. Спільними зусиллями ми будемо вирішувати ті проблеми, які неможливо було вирішити без центральних органів влади, і крок за кроком будемо наводити порядок у всіх сферах життя», - заявив він.

Навіть стабільно працюючим підприємствам необхідна державна підтримка. Михайло Добкін

Після відвідин Українського державного центру по експлуатації спеціалізованого рухомого складу «Укрспецвагон» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що це стабільно працююче підприємство, яке забезпечено замовленнями, вчасно виплачує зарплату і має гарні перспективи. «Відвідуючи промислові підприємства області, я намагаюся повністю ознайомитися з ситуацією. Тому я відвідую і проблемні підприємства, і ті, що стабільно працюють. Навіть для стабільно працюючих підприємств необхідна підтримка, необхідно вирішувати проблеми збільшення обсягу замовлень», - заявив Михайло Добкін.

У Харкові відбудеться персональна виставка вишивки заслуженого майстра народної творчості України Раїси Кушнаренко

22 жовтня 2010 року о 14.00 у виставковій залі Харківського обласного центру народної творчості відбудеться відкриття персональної виставки вишивки „Рушниковий водограй” заслуженого майстра народної творчості України Раїси Кушнаренко, на якій експонуватимуться понад 80 робіт вишивальниці.

Михайло Добкін відвідав Український державний центр по експлуатації спеціалізованого рухомого складу Укрспецвагон

Голова Харківської облдержадміністрації відвідав державне підприємство центр по експлуатації спеціалізованого рухомого складу «Укрспецвагон», зустрівся з трудовим колективом підприємства та оглянув виробничі цехи. 

В Україні планується убезпечити залізничні переїзди

Як повідомив сьогодні перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв, планується розробити державну програму, відповідно до якої на першому етапі державою буде профінансована установка шлагбаумів на всіх без винятку переїздах через залізничні колії.  На другому етапі реалізації цієї програми планується будувати мости і шляхопроводи через залізничні колії, щоб повністю ліквідувати всі переїзди. За словами Клюєва, для реалізації цієї програми знадобиться близько 2 млрд. грн.

Українське козацтво - це історія нашого народу, яка передається з покоління в покоління. Євген Савін

14 жовтня з нагоди Дня українського козацтва в Малому залі ХОДА відбувся урочистий прийом, в ході якого заступник голови області Євген Савін і перший заступник голови Харківської обласної ради Микола Тітов привітали козаків Харківщини зі святом.

Питання Національної премії України імені Тараса Шевченка

Президент України Віктор Янукович підписав Указ № 932/2010 «Питання Національної премії України імені Тараса Шевченка». Цим Указом затверджуються нові положення про Національну премію України імені Тараса Шевченка та про Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка. Всі твори на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2011 року, висунуті в установленому порядку до набрання чинності цим Указом, підлягають розгляду, обговоренню та оцінці Комітетом з Національної премії України імені Тараса Шевченка відповідно до Положення про Національну премію України імені Тараса Шевченка, затвердженого цим Указом.  

На ліквідацію боєприпасів на Лозівському арсеналі в 2011 році буде виділено 60 млн. грн. з держбюджету

На наступний рік з державного бюджету планується виділити 60 млн. грн.на проведення робіт з утилізації боєприпасів, які зберігалися на 61 арсеналі Південного оперативного командування сухопутних військ збройних сил України під м. Лозова, і очищення території. Про це повідомив у ході робочої поїздки на арсенал перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв. Всього на ці роботи необхідно 120 млн. грн., з них 30 млн. грн. було виділено цього року.

Віталій Алексейчук привітав працівників харчової промисловості Харківської області з професійним святом

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук і перший заступник голови Харківської обласної ради Микола Тітов привітали працівників харчової промисловості Харківської області з професійним святом.  

Сім'ї військовослужбовців 61-го арсеналу в Лозовій будуть відселені в нові будинки до кінця листопада

114 сімей, які проживають у двох будинках і чотирьох гуртожитках, розташованих на території 61-го арсеналу в Лозовій, будуть відселені в нові квартири в кінці листопада. Про це 14 жовтня під час робочої поїздки до Лозової повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. Як відзначив голова області, якщо будуть вчасно проведені тендерні процедури, до кінця листопада - початку грудня ці сім'ї будуть відселені в новобудови в Лозовій і Пісочині. На ці цілі з держбюджету надійшло 30 мільйонів гривень. За словами Михайла Добкіна, затримка з відселенням виникла через те, що в Міністерстві оборони довго не вирішувалося питання формування списків сімей на відселення.  

Андрій Клюєв ознайомився з перспективними розробками ряду харківських підприємств

14 жовтня перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв у ході візиту на 61-й арсенал у Лозовій ознайомився з експериментальними безпілотними літальними апаратами виробництва Чугуївського авіаційного ремонтного заводу. Ці апарати можуть використовуватися для розвідки територій та інших завдань цивільної оборони. Також Андрій Клюєв ознайомився з розробками з виробництва пожежного танка, можливості якого будуть продемонстровані під час масштабних навчань МНС 19 жовтня.

Почалася робоча поїздка Андрія Клюєва на 61 арсенал під м. Лозова

Почалася робоча поїздка першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва на 61 арсенал Південного оперативного командування сухопутних військ збройних сил України під м. Лозова, де він ознайомиться з порядком організації поверхневого і поглибленого очищення технічної території арсеналу та особливим технічним рішенням знищення боєприпасів шляхом контрольованого підриву, огляне вже очищені ділянки і місця, де ще залишилися боєприпаси. У поїздці беруть участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, голова Харківської облради Сергій Чернов,начальник Головного управління МНС України в Харківській області Павло Одарюк. 

Михайло Добкін візьме участь у програмі студії Савіка Шустера в прямому ефірі телеканалу Simon

14 жовтня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін візьме участь у програмі студії Савіка Шустера в прямому ефірі телеканалу Simon, присвяченій виборам до місцевих рад Харкова і області і виборів мера міста. Початок ефіру - о 21:00  

14 жовтня – Покрова Пресвятої Богородиці

Сьогодні, 14 жовтня, в день великого православного свята – Покрови Пресвятої Богородиці – в усіх православних храмах нашого міста відбуваються урочисті богослужіння. Святкова літургія із Покровського храму транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОГТРК з 9:00 до 11:30.  

Події дня

Сьогодні, 14 жовтня, з нагоди Дня Українського козацтва в Харкові відбудеться низка покладань квітів до пам'ятників: 10:00 - Богдану Хмельницькому 14:00 - Тарасу Шевченку 15:00 - козакам-засновникам міста Харкова. О 12:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться урочистий прийом до Дня працівників харчової промисловості. О 13:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом з нагоди Дня українського козацтва.

У Харкові планується налагодити виробництво електронних книг. Михайло Добкін

«У Харкові планується налагодити виробництво електронних книг. Для цього нам необхідно буде скористатися дуже серйозним науковим потенціалом, який є в нашому місті», - повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він також зазначив, якщо організовувати в Харкові тільки збірку електронних книг, то на це буде потрібно кілька місяців, якщо ж це буде також і виробництво окремих деталей, вузлів, то, звичайно ж, буде потрібно більше часу, оскільки що для цього необхідне спеціальне обладнання і спеціально навчені люди.

Сучасні технології - поштовх для подальшого соціально-економічного розвитку міста. Генадій Кернес

В.о.Харківського міського голови, секретар міськради Геннадій Кернес сьогодні під час вручення електронних книг моделі jetBook-Lite учням 10-х класів фізико-математичного ліцею № 27 та гімназії № 6 відзначив, що використання сучасних педагогічних технологій має особливе значення для підвищення рівня життя в Україні, тому що рівень життя залежить, перш за все, від якості освіти. 

Розглядається можливість співпраці з компанією «ЕКТАКО» при підготовці до Євро-2012

Як повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, розглядаються перспективи співпраці з компанією «ЕКТАКО» під час Євро-2012. «Відсутність достатньої кількості людей, які вільно володіють іноземними мовами, змушує нас шукати інші можливості для того, щоб іноземцям було зручно і комфортно перебувати в нашому місті під час Євро-2012. Компанія «ЕКТАКО» має досвід впровадження електронних перекладачів для туристів під час Олімпіади в Пекіні 2008 року, і ми плануємо використати цей досвід під час проведення матчів Євро-2012 в Харкові», - зазначив Михайло Добкін.

Архів документів