Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вихованці центру реабілітації інвалідів дитинства «Промінь» отримали паски в рамках благодійної акції «До Великодня!»

Вихованці центру реабілітації інвалідів дитинства «Промінь» отримали паски в рамках благодійної акції «До Великодня!»

Сьогодні Харківська облдержадміністрація, обласна та міська ради за підтримки ТОВ «Кулінічівській хлібокомбінат» проводять спільну благодійну акцію «З Великоднем!», в рамках якої 10 000 освячених у Харківській єпархії пасок будуть передані в дитячі будинки, інтернати, будинки ветеранів і лікарні Харкова і області. Вихованцям міського центру ранньої загальної соціально-педагогічної та трудової реабілітації дітей-інвалідів та інвалідів дитинства «Промінь» великодні подарунки вручила заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

«Завтра - дуже велике свято: Великдень, воскресіння Христа. Наш губернатор Михайло Добкін і наш мер Геннадій Кернес сьогодні направили ось такі освячені у Свято-Покровському монастирі подарунки в усі дитячі установи: дитячі будинки, інтернати і ваш реабілітаційний центр. Я маю доручення привітати вас зі святом і подарувати вам ось ці освячені паски», - зазначила вона.

За словами заступника міського голови, сьогодні в реабілітаційному центрі, окрім акції «До Великодня!» відбуваєтся ще кілька заходів: прибирання території в рамках всеукраїнської акції «Чисте довкілля» і традиційний суботній день відкритих дверей, коли до вихованців приїжджають батьки та гості. «Ця установа відрізняється тим, що при важкій проблемі, яка є у цих сімей, у них завжди гарний настрій. Їх оптимізму, бажанню жити і боротися за себе можна просто позаздрити », - підкреслила Світлана Горбунова-Рубан.

На честь свята директор центру реабілітації Наталя Чаплигіна вручила заступнику мера подарунок: м'яку іграшку з крашанкою, зроблену руками дітей.

Довідка. Благодійний Фонд «Центр реабілітації інвалідів дитинства «Промінь» був створений в 1998 році як громадська організація. На його базі рішенням XVIII сесії XXIV скликання міської ради від 24.12.2003 р. був створений міський Центр ранньої, загальної соціально-педагогічної та трудової реабілітації дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства. Основним завданням Центру є надання можливості комплексної реабілітації дітей-інвалідів з глибокою розумовою відсталістю та інтеграція їх у суспільство.