Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Українсько - російські міждержавні відносини перейшли на новий етап конструктивного партнерства. Юрій Сапронов

Сьогодні українсько - російські міждержавні відносини перейшли на новий етап конструктивного партнерства і взаємовигідного економічного співробітництва. Українсько - російські міждержавні відносини перейшли на новий етап конструктивного партнерства. Юрій Сапронов

Найближчим часом буде відновлено рух двох рейсових автобусів між Харківською і Бєлгородською областями

Автобусні маршрути Харків-Грайворон і Харків-П'ятницьке, які останнім часом не функціонували, знову відновлять свою роботу 8 листопада. Про це в ході засідання спільних робочих груп Харківської та Бєлгородської областей повідомили голова ХОДА Михайло Добкін і Губернатор Бєлгородської області Євгеній Савченко.

Підписано протокол за результатами засіданнія спільної українсько-російської робочої групи з питань розвитку прикордонного співробітництва

Сьогодні за результатами засідання спільної українсько-російської робочої групи з питань розвитку прикордонного співробітництва Губернатором Бєлгородської області Євгеном Савченко і головою Харківської облгосдміністраціі Михайлом Добкіним був підписаний протокол про співробітництво між Харківською і Бєлгородською областю. Представники обох сторін висловили зацікавленість у налагодженні, розширенні і поглибленні співробітництва, в тому числі створенні спільної постійно діючої україно - російської робочої групи з прикордонних питань.  

Харківська область готова облаштувати 8 місцевих пунктів пропуску на кордоні з Бєлгородщиною

«Наша обласна державна адміністрація прийме вичерпні заходи для облаштування найближчим часом ще восьми місцевих пунктів пропуску на ділянці державного кордону між Харківською і Бєлгородською областями. Тому сьогодні ми повинні докласти всіх зусиль, щоб за сприяння митних та прикордонних служб двох держав прийняти конкретні рішення з поставлених питань», - підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін у ході засідання спільних робочих груп Харківської та Бєлгородської областей 5 листопада.  

Опозиція повинна брати участь в ухваленні важливих для міста і області рішень. Михайло Добкін

«Сьогодні у нас є ряд документів, які були народжені та повністю підготовлені до прийняття ще у попередній каденції, але приймати їх буде вже наступна. Один з таких серйозних документів - «Стратегія економічного розвитку Харківської області до 2020 року», ухвалювати її будуть на одній з перших сесій. Ми до цього повністю готові », - підкреслив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін під час програми «Час влади» на обласному телебаченні.

Тепер у нас є все, щоб працювати на творення. Михайло Добкін

«Я не замислююся над тим, як ми будемо працювати з опозицією. Нехай опозиція думає, як вона буде працювати з більшістю у всіх радах. А більшість буде думати, як буде побудована робота з виконання всіх узятих на себе зобов'язань перед людьми, які за них голосували. Це головне завдання, яке повинні ставити перед собою всі керівники політичних сил, не дивлячись на те, в якому місці Харківської області вони знаходяться, - заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні.  

У Харкові перебуває делегація Белгородської області на чолі з Губернатором Євгеном Савченком

Сьогодні в Харків прибула делегація Белгородської області на чолі з Губернатором області Євгеном Савченком. Метою візиту є участь у засіданні спільної українсько-російської робочої групи з питань розвитку прикордонного співробітництва під головуванням керівника Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна.

Протоколи за підсумками підрахунку бюлетенів були підписані представниками всіх політичних партій

Всі 597 протоколів за підсумками підрахунку бюлетенів на виборчих дільницях були підписані усіма членами виборчих комісій - представниками різних політичних партій, в тому числі і від «Батьківщини». Про це в ефірі програми «Час влади» обласного державного телебачення заявив голова ХОДА Михайло Добкін:  

В Золочівському районі розпочала свою роботу пересувна книжкова виставка – ярмарок «Харківські видавці – районам області»

На вулиці Правди в центрі Золочева розпочала роботу пересувна книжкова виставка – ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована обласною державною адміністрацією. Виставку-ярмарок відкрили заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Василь Жигалко та заступник голови районної державної адміністрації Наталія Зашаловська. 

Цивілізовані люди мають вирішувати всі суперечності в суді. Михайло Добкін

В ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін підкреслив, що в сучасному суспільстві всі виниклі розбіжності та спірні питання вирішуються у суді. «Для нашого міста, який є юридичною столицею України, де знаходиться Академія правових наук України, неприродний той факт, що претендент на посаду Харківського міського голови діє не в правовому руслі. З його уст постійно звучать звинувачення та претензії. Він веде себе так, немов у Харкові відсутня судова система і правоохоронні органи.  

У всіх учасників виборчого процесу в Харківській області були рівні можливості. Михайло Добкін

У ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив, що в усіх кандидатів у депутати та учасників боротьби за посаду Харківського міського голови були рівні можливості для проведення передвиборної кампанії. У той же час він відзначив, що представники деяких політичних сил в ході кампанії намагалися дискредитувати владу за допомогою різноманітних звинувачень.

Офіційні результати виборів Харківського міського голови будуть оголошені після розгляду скарг та уточнення всіх протоколів

В ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що хоча підрахунок голосів завершено, але офіційно переможця виборів на посаду Харківського міського голови буде оголошено після того, як ТІК розгляне всі скарги і буде мати на руках всі уточнені протоколи.   

Події дня

Сьогодні, 5 листопада 2010 року, об 11:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх)  відбудеться засідання спільної українсько-російської робочої групи з питань розвитку прикордонного співробітництва на чолі з головою Харківської обласної державної адміністрації Михайлом Добкіним та Губернатором Бєлгородської області Євгеном Савченком. По закінченню засідання - спільний брифінг голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна та Губернатора Бєлгородської області Євгена Савченка. О 14:00 в прес-центрі Харківської облдержадміністрації (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) розпочнеться прес-конференція з питання безпеки функціонування на території м. Харкова експериментальної установки «Джерело нейтронів». Учасники прес-конференції: Іван Неклюдов - генеральний директор Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут» Національної академії наук України; Іван Карнаухов - заступник генерального директора Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут» Національної академії наук України; Володимир Красноруцький - директор науково-технічного комплексу ядерного паливного циклу Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут» Національної академії наук України. О 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про виконання розпоряджень голови обласної державної адміністрації: - від 03.08.10 № 417 «Про створення обласної робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушенням земельного законодавства»; - від 13.09.10 № 508 «Про посилення контролю за використанням та охороною земель на території області». 2. Про використання коштів, які надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва. 3. Про стан дотримання законності при виданні головами районних державних адміністрацій розпоряджень із земельних питань (планове питання). 4. Про підбиття підсумків щодо завершення комплек

Я всю відповідальність за проведення виборів у Харківській області беру на себе. Михайло Добкін

«Я відповідально заявляю, що ніяких системних дій, спрямованих на підміну волевиявлення людей у Харкові, Чугуєві, Куп'янську, в будь-якому районі Харківської області не було. Тому говорити про те, що хтось підмінив реальний вибір людей, ні в кого немає такого права, - таку заяву зробив голова ХОДА Михайло Добкін в ефірі програми «Час влади» обласного державного телебачення.

Кожного п'ятого чиновника в Україні скоротять

«Президент України Віктор Янукович має намір істотно скоротити державний адміністративний апарат - не менше, ніж на 20%. Це означає, що кожен п'ятий чиновник буде звільнений. Роздутий за останні роки адміністративний апарат породив мінімум ефективних управлінських рішень і максимум корупції, яка вже стала предметом спільних розмов не тільки в нашій країні, але і у всьому світі. Україна гостро потребує адміністративної реформи, яка б підвищила ефективність державного апарату. Боротьба з корупцією, яку очолює особисто Президент України - досить амбітна мета, але впевнений, що вона обов'язково буде досягнута», - зазначив віце-губернатор Юрій Сапронов.

У Податковий кодекс подано 4 400 поправок

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов повідомив, що в новий Податковий кодекс, який у листопаді розгляне Верховна Рада України, надійшло 4 400 поправок. «Така кількість поправок означає, що в результаті буде прийнято компромісний варіант кодексу, в основу якого покладені загальні інтереси країни. Хоча зараз і модно сварити цей документ, впевнений - варто критикам відчути його на собі, всі подібні зауваження відпадуть самі собою», - підкреслив Юрій Сапронов.  

Ціни можуть підвищуватися через змову постачальників. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов повідомив, що ціни на продукти харчування в Україні можуть підвищуватися через змову постачальників.

Спеціалізована державна податкова інспекція по роботі з великими платниками податків відповідає на звернення громадян

Для роз’яснення громадянам питань оподаткування СДПІ ВПП у м. Харкові відповідає на усні та письмові звернення. Так, за січень-жовтень 2010 року посадовими особами інспекції здійснено 29 особистих прийомів, в тому числі 9 – в інспекції та 20 виїзних. Крім того, за вказаний період до Спеціалізованої ДПІ ВПП у м. Харкові надійшло 62 письмових звернення від юридичних та фізичних осіб. Найпоширенішою темою для роз’яснень стало начислення податків на додану вартість та на прибуток підприємств. Також громадяни звертаються за консультаціями з приводу податку з доходів фізичних осіб та оподаткування доходів підприємницької діяльності.

Засідання спільної українсько-російської робочої групи з питань розвитку прикордонного співробітництва

5 листопада 2010 року об 11.00 у малому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання спільної українсько-російської робочої групи з питань розвитку прикордонного співробітництва на чолі з головою Харківської обласної державної адміністрації Михайлом Добкіним та Губернатором Бєлгородської області Євгеном Савченком.  

Національні проекти спрямовані на вирішення соціальних проблем. Юрій Сапронов

Віце-губернатор Юрій Сапронов висловив упевненість, що кожен із затверджених Президентом України Віктором Януковичем національних проектів є наслідком проведення реформ в країні.

Харків може стати провідним центром інноваційних розробок в Україні. Юрій Сапронов

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов заявив, що Харків може стати українською «силіконовою долиною». Передумовою цього є наявність у місті великої кількості ВНЗ та високий науково-технічний потенціал.

Сергій Бандурка призначений першим заступником начальника Державної податкової адміністрації в Харківській області

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь у представленні колективу Державної податкової адміністрації в Харківській області першого заступника начальника ДПА у Харківській області, начальника управління податкової міліції Харківської області Сергія Бандурки.

До уваги представників ЗМІ!

Запланована на сьогодні прес-конференція головного санітарного лікаря області Тетяни Колпакової переноситься. Дата та час будуть повідомлені додатково.  

Голова облдержадміністрації проводить особистий прийом громадян

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін проводить особистий прийом громадян, в ході якого будуть розглянуті питання побутового характеру, а також стосовно житлово-комунальної та побутової сфери.  

У Вовчанську розіграли кубок району з футболу серед учнівської та студентської молоді

28 жовтня у Вовчанську відбулась футбольна гра на кубок району з футболу 2010 р. серед учнівської та студентської молоді. Організаторами турніру виступили Харківський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та відділ з питань фізичної культури та спорту Вовчанської райдержадміністрації.

Події дня

Сьогодні, 4 листопада, о 14:00  у великій залі Харківського університету мистецтв ім. І.П. Котляревського урочисто відкриється V Міжнародний конкурс виконавців на українських народних інструментах ім. Г.М. Хоткевича.  

Олександр Кривцов закликав Арсена Авакова визнати результати виборів і працювати на благо міста

Вперше в Харкові відбувся публічний незалежний підрахунок голосів, який довів переконливу перемогу кандидата на посаду Харківського міського голови від Партії регіонів Геннадія Кернеса. Так, за підсумками підрахунку, в якому брали участь представники різних політичних сил, в тому числі й інші кандидати на пост голови міста, а також почесні громадяни міста Харків і представники ЗМІ, Геннадій Кернес випереджає Арсена Авакова на 2726 голосів. Зокрема, за Геннадія Кернеса  свій голос віддали 130331 харків'ян, а за  - Арсена Авакова 127605 жителів міста.

У Харкові буде проведено публічний підрахунок голосів у режимі он-лайн

Вперше в Україні буде проведено публічний підрахунок голосів у режимі он-лайн, з використанням протоколів з «мокрими» печатками з усіх виборчих дільниць Харкова.  Представники всіх політичних сил та регіональних ЗМІ запрошуються до участі в процедурі, яка відбудеться 3 листопада 2010 року в 15.00 у головному корпусі ХНУРЕ (вхід з боку пр. Леніна. Головний корпус, 1 поверх).  Публічний підрахунок голосів буде транслюватися в прямому ефірі ХОД ТРК.

На першому етапі наше завдання – скерувати молодих медиків на роботу в районні центри. Ігор Шурма

Як зазначив у ході програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови ХОДА Ігор Шурма, наразі не йдеться про направлення молодих спеціалістів на роботу в сільські медичні заклади, оскільки обласна влада поки не має можливості забезпечити прийнятні умови для молодих медиків у сільській місцевості.

В Харківській області планується відкриття двох міжрайонних хоспісів

«Я безмежно радий, що нам вдалося відкрити в Харкові першу чергу хоспісу, яка розрахована на 50 місць. Ця медико – соціальна установа призначена для безнадійно хворих пацієнтів, які отримують тут гідний догляд, опіку та допомогу», - сказав сьогодні під час ефіру програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма.  

Архів документів