Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

З 10 листопада в Харківській області стартують малі Олімпійські ігри «Діти Харківщини»

Про це сьогодні на прес-конференції повідомили начальник Головного управління освіти і науки Роман Шаповал та начальник Головного управління з питань сім'ї, молоді та спорту Дмитро Перепелиця. Планується, що в першому етапі - внутрішньошкільних змаганнях - візьмуть участь 6113 команд, а це 118 847 учнів і 18 339 батьків.

Практичний семінар "Досвід впровадження інформаційних систем управління регіоном" відбувся у Харківській облдержадміністрації

У Харківській облдержадміністрації відбувся практичний семінар для співробітників ХОДА "Досвід впровадження інформаційних систем управління регіоном" за участю представників компанії Microsoft Україна.  Компанія пропонує впровадження системи, яка дозволяє забезпечити роботу службовців органів влади за допомогою IT-технологій, перевести в електронний формат документообіг, забезпечити зв'язок та контроль за ходом виконання завдань. Така організація дозволяє структурувати завдання, визначити пріоритети і порядок їх виконання, і в рази прискорити роботу органів влади.

Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі проведе конкурс для дітей та молоді «Моральний вчинок»

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції за результатами першого засідання Регіональної комісії з питань захисту суспільної моралі в Харківській області Голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василь Костецький, за ініціативою Національної експертної комісії був підготовлений проект реалізації конкурсу для дітей та молоді «Моральний вчинок».

Наша діяльність спрямована на піднесення культури та духовності українського народу. Василь Костецький

Сьогодні в ході прес-конференції за результатами першого засідання Регіональної комісії з питань захисту суспільної моралі в Харківській області Голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василь Костецький зазначив, що діяльність Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі спрямована на піднесення культури та духовності українського народу, утвердження здорового способу життя та належного стану моральності в суспільстві, виховання майбутніх поколінь українців на основі традиційних духовних і культурних цінностей, уявлень про добро, честь, гідність, громадський обов’язок, совість, справедливість, на засадах народних традицій, українських звичаїв, етичних норм.

Ряд харківських ЗМІ приєднався до Хартії про партнерство заради інформаційних прав і свобод та захисту суспільної моралі

У ході першого засідання Регіональної комісії з питань захисту моралі в Харківській області відбулося підписання Хартії про партнерство заради інформаційних прав і свобод та захисту суспільної моралі головою Регіональної комісії Євгеном Савіним та керівниками ряду харківських ЗМІ. У березні 2009 року за ініціативою Національної експертної комісії з питань дотримання моралі Хартія була підписана провідними національними ЗМІ. На сьогодні до Хартії приєдналися десятки місцевих ЗМІ.  

Результатом нашої роботи має стати формування в суспільстві стійкого неприйняття аморальності в будь-якій формі. Євген Савін

Як відзначив в ході першого засідання Регіональної комісії з питань захисту суспільної моралі в Харківській області заступник голови ХОДА, голова Регіональної комісії Євген Савін, крім аналітичної роботи та нагляду за дотриманням законності у зазначеній сфері, комісія планує ініціювати і реалізовувати інформаційні проекти, спрямовані на розвиток почуття особистої відповідальності людини за стан суспільства і його моралі.  

Відбудеться Спартакіада серед держслужбовців райдержадміністрацій та міськрад міст обласного значення на Кубок голови облдержадміністрації

19-21 листопада у Зміївському районі відбудеться Спартакіада серед державних службовців райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення Харківської області на Кубок голови обласної державної адміністрації. В заході візьмуть участь збірні команди від 27 райдержадміністрацій і 6 міст обласного значення. Загальна кількість учасників - 300 осіб. 

Засідає Регіональна комісія з питань захисту суспільної моралі Харківської області

В малому залі Будинку Рад розпочалося перше засідання Регіональної комісії з питань захисту суспільної моралі Харківської області за участю Голови Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василя Костицького.

Сьогодні відбудеться чергова «гаряча» телефонна лінія Управління державної служби Головного управління державної служби України в Харківській області «Суспільство проти Корупції»

9 листопада у «гарячій» телефонній лінії «Суспільство проти Корупції» візьмуть участь: начальник Управління державної служби Головного управління державної служби України в Харківській області Любов Лучанінова, старший оперуповноважений з особливо важливих справ підполковник податкової міліції відділу внутрішньої безпеки при ДПА у Харківській області Управління внутрішньої безпеки ДПА України Олександр Скляр, майор головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Харківській області Тетяна Струкова, оперуповноважений відділу по боротьбі з корупцією УБОЗ ГУМВСУ в Харківській області майор міліції  Андрій Назаров. Телефонна лінія «Суспільство проти Корупції» проводиться з метою встановлення діалогу з громадськістю з питань дотримання законодавства про державну службу, службу в органах місцевого самоврядування та дотримання в області антикорупційного законодавства. Запитання можна поставити за телефоном:  (057) 705-16-12 з 14.00 до 16.00

Події дня

Сьогодні, 9 листопада, об 11:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться перше засідання Регіональної комісії Харківської області з питань захисту суспільної моралі за участю Голови національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василя Костицького. О 12:10 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64. 5 пов., к 170) розпочнеться прес-конференція Голови національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василя Костицького та заступника голови ХОДА, голови Регіональної комісії з питань захисту суспільної моралі в Харківській області Євгена Савіна. О 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція начальника Головного управління освіти та науки Романа Шаповала та начальника Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Дмитра Перепелиці: «Малі Олімпійські ігри в Харківській області».

Перехід кордону для жителів прикордонних районів планується максимально спростити

Україна в якості експерименту буде пропонувати для жителів прикордонних територій спеціальні картки, які дозволять за лічені секунди спеціальним обладнанням ідентифікувати особу. Про це в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.   

Ми зацікавлені у використанні російських напрацювань для створення інноваційних проектів у рамках єврорегіону «Слобожанщина». Михайло Добкін

У ході засідання спільних робочих груп Харківської та Бєлгородської областей була обговорена можливість використання російських напрацювань у відродженні в рамках єврорегіону «Слобожанщина» тієї частини спільного договору, який відповідає за інновації і реанімацію високотехнологічного виробництва. Про це в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, росіяни зацікавлені в харківському науковому потенціалі, а Харківська область - в бєлгородському досвіді підготовки документальної бази.

У Харкові буде відкрито сервісний центр з обслуговування автобусів фірми ЛАЗ

«У Харкові тепер будуть курсувати прекрасні автобуси, і дуже хочеться сподіватися, що вони будуть настільки ж якісні в експлуатації і обслуговуванні, наскільки прекрасно і комфортно вони виглядають зовні»,- cказав в ефірі програми «Зворотній зв'язок» в ефірі обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Реальна допомога сільгосптоваровиробникам з боку держави - розробка загальнодержавних програм

До таких програм, на думку голови ХОДА Михайла Добкіна, можна віднести, зокрема, будівництво нових залізниць і нових терміналів у портах. «Якщо можливості транспортувати свій продукт обмежені, то диктувати ціну будуть ті, хто сидить на елеваторі в порту, - сказав Михайло Маркович в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо.

Інвестор вкладатиме свій капітал туди, де може отримати прибуток з меншим ризиком. Михайло Добкін

3 роки назад, в процесі створення програми Харкова для підготовки міської інфраструктури до Євро 2012, міська влада розраховувала, що 2/3 фінансування поступатиме від приватних інвесторів, і тільки 1/3 від держави. Про це сьогодні в ході ефіру програми "Зворотний зв'язок" на обласному радіо сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У людей має бути можливість вивозити або ввозити певну кількість сільгосптоварів без мита. Михайло Добкін

У Харківській області буде реалізовуватись проект по будівництву великого оптового сільськогосподарського ринку в прикордонній зоні. В ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що питання функціонування ринку має бути вирішене цивілізованим чином, щоб у людей була законна можливість вивезти чи ввезти певну кількість товару без мита.

У сільгосптоваровиробників повинна бути впевненість в тому, що держава - це партнер. Михайло Добкін

Існуюча сьогодні допомога держави сільгосптоваровиробнику у вигляді грошових дотацій недостатня і малоефективна. Про це в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо заявив голова ХОДА Михайло Добкін.  

З сьогоднішнього дня відновлено автобусне сполучення між Харківською і Бєлгородською областями

Автобусне сполучення між Харківською і Бєлгородською областями з сьогоднішнього дня відновлено. Про це в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він відзначив, що 8 або 9 місяців тому рух автобусів було припинено через зміни в російському законодавстві, і з тих пір питання відновлення маршрутів стояло дуже гостро і для бєлгородської, і для харківської сторін. 

Фінансуватися будуть тільки лише ті проекти, які можуть бути затребувані бізнесом і промисловцями. Михайло Добкін

«Сьогодні між нашою наукою і реальним сектором економіки, який повинен бути основним замовником всього того, що вчені змогли створити, величезна прірва. Однією з таких причин є застаріла матеріально - технічна база наших провідних наукових установ, яка не дозволяє досягати серйозних результатів. Незважаючи на всі ці проблемні моменти, які стоять на шляху випуску продукту, який буде затребуваний у виробництві, жоден проект у нашій країні не буде фінансуватися за рахунок держави»,- наголосив сьогодні в ефірі програми «Зворотній зв'язок» на обласному радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Необхідно відновлювати колишній рівень взаємовигідної роботи між Харківською і Бєлгородською областями. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін заявив в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок", що між Харківською і Бєлгородською областями необхідно налагодити колишній рівень взаємовигідної роботи.  

До ради політичних партій при ХОДА увійдуть представники більшості політичних сил Харківщини

В ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова ХОДА Михайло Добкін заявив, що концепція ради політичних партій при Харківській облдержадміністрації передбачає присутність там більшості політичних сил, які є в регіоні і має прихильників, незалежно від наявності у них своїх представників у будь-яких радах.

До кінця листопада поточного року, переважна більшість рад усіх рівнів проведе свої перші установчі сесії. Михайло Добкін

Прем'єр - міністр України Микола Азаров закликав депутатів усіх рівнів, в стислі терміни, сформувати місцеві органи влади відповідно з офіційними результатами виборів, розподілити повноваження і приступити до роботи. «До кінця листопада поточного року переважна більшість рад усіх рівнів проведе свої перші установчі сесії, депутати приймуть присягу, будуть приведені до присяги голови сільських, селищних і міських громад. З цього моменту почнеться звичайна робота, будуть ухвалюватися рішення, - підкреслив в ході програми «Зворотній зв'язок» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Ігор Шурма привітав працівників соціальної сфери з професійним святом

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та заступник голови Харківської облради Вікторія Казакова привітали працівників соціальної сфери з їхнім професійним святом і вручили відзнаки Харківської облдержадміністрації та облради кращим соціальним працівникам Харківщини.

В Харкові відбудеться концерт польської піаністки Барбари Караскевич

12 листопада 2010 року о 19.00 год. у Палаці Студентів ХНЮА ім. Ярослава Мудрого (вул. Пушкінська, 88) з нагоди річниці Відновлення Незалежності Польщі відбудеться концерт польської піаністки Барбари Караскевич.

В Харкові презентовані перші 8 автобусів, що отримані у рамках підготовки міста до Євро 2012

Сьогодні на площі Конституції, в рамках підготовки міста Харкова до чемпіонату Європи 2012 року з футболу, з метою транспортного обслуговування мешканців міста, учасників та гостей чемпіонату, відбулася презентація автобусів, що були придбані для цих цілей. «Сьогодні перед нами сучасний автобус, який не поступається автобусу іноземного виробництва. Я пишаюся тим, що такі автобуси виробляють в Україні, але ще більше пишаюся, що вони будуть працювати на вулицях Харкова, - підкреслив у ході презентації голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. 

В Харкові відбувся «круглий стіл» «Ґендерні проблеми чоловіків»

5 листопада напередодні Всесвітнього Дня чоловіків, Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації у партнерстві із Харківською національною академією міського господарства було проведено «круглий стіл» «Ґендерні проблеми чоловіків».

Інформація про індекс інфляції по Україні

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області, індекс інфляції по Україні за жовтень 2010 р. становив 100,5%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.  

Інформація облвиборчкому

Харківська обласна виборча комісія повідомляє результати виборів до обласної ради по багатомандатних і одномандатних округах.  

Список ліцензованих будівельних робіт скорочений

«Міністерство регіонального розвитку та будівництва України скоротило перелік ліцензованих робіт у будівництві до 115, тоді як недавно їх було майже 700. Таке скорочення відбулося в рамках зменшення кількості дозвільних документів і ліцензій та направлено на оптимізацію робіт у будівництві, що підлягають ліцензуванню. Разом із спрощенням процедури отримання ліцензій на будівництво скорочення списку ліцензованих робіт є ще одним кроком у боротьбі з корупцією», - повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов.  

До уваги журналістів!

Сьогодні, 8 листопада, о 13:30 на площі Конституції відбудеться презентація автобусів, переданих Харкову від Львівського автозаводу як місту, що приймає Євро-2012.  

Архів документів