Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Заклади культури Харківської області повинен підтримати внутрішній ресурс районів. Дмитро Кузнєцов

Проблеми матеріально-технічної бази закладів культури виникли не сьогодні, вони накопичувалися роками, але вирішувати їх треба вже зараз, планомірними і дієвими заходами. На цьому сьогодні акцентував увагу журналістів начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. За його словами, сьогодні майже в 70% закладів культури Харківської області не працюють системи опалення, але 100% бібліотек та 88% клубів будуть опалюватися.  

Створено колегію Головного управління економіки Харківської облдержадміністрації

Розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації № 565 від 14 жовтня 2010 року створено колегію Головного управління економіки Харківської облдержадміністрації.  До завдань колегії входить обговорення соціально-економічного розвитку області, формування та реалізація в області державної політики, розроблення пропозицій щодо поліпшення діяльності управління і багато іншого. До складу колегії увійшли керівники структурних підрозділів ХОДА та інші фахівці.  

Харківська область одна з перших в Україні розробила схему планування території

Як зазначив сьогодні під час громадських слухань «Обговорення схеми планування території Харківської області» головний архітектор області, начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації ХОДА Михайло Рабинович, Харківська область одна з перших розробила схему. Всього в Україні таку схему розробили 4 регіони: АР Крим, Львівська, Миколаївська та Харківська області. «Незважаючи на те, що схема ще не затверджена сесією обласної ради, це вже робочий матеріал, яким ми користуємося при плануванні розвитку території області», - підкреслив Михайло Рабинович.

Чугуївський район переміг у конкурі на кращу презентацію в рамках Харківської туристичної бієнале

Як повідомив 15 листопада під час прес-конференції начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, вже визначені переможці трьох конкурсів,які були проведені в Харківській області в рамках виставки «Харківська туристична бієнале». Свої нагороди вони отримають вже найближчим часом.

У Харківській області ведуться пошуки нової моделі театрального менеджменту

Для відновлення нормальної роботи театру імені Шевченка необхідно змінити управління цією установою, - підкреслив у ході прес-конференції 15 листопада начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. «Не хотілося б говорити про те, який менеджмент передбачається в театрі імені Шевченка, але можу сказати, що не буде більше з'єднання в одній особі директора театру і художнього керівника. Зараз йдуть пошуки моделі, за якою кожен буде займатися своїми питаннями», - повідомив він.

Про Концепцію реформування діяльності митної служби - на прес-конференції

16 листопада 2010 з 14.00 до 15.00 години за адресою: м. Харків, вул. Короленко, 16-б (приміщення Харківської обласної митниці) відбудеться прес-конференція першого заступника Голови Служби Анатолія Гутника. Прес-конференцію присвячено схваленню Державною митною службою Концепції реформування діяльності митної служби України «Обличчям до людей».  

У 2009 році найкращий фінансовий показник продемонстрував Харківський академічний театр ім. А.С. Пушкіна

У 2009 році найкращий фінансовий показник продемонстрував Харківський академічний театр ім. А.С. Пушкіна. «Театр у минулому році заробив 1 млн. 760 тис. грн., При цьому процентне співвідношення доходів до витрат на його утримання склало 37% », - зазначив начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. За інформацією управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації, друге місце посів Харківський академічний театр ляльок ім. В.А. Афанасьєва, а третє - Харківський театр юного глядача.  

У ході експериментального концерту Харківської філармонії в залі ХНАТОБу філармонія заробила половину свого середньомісячного збору

У Харківській області планується і далі продовжувати експеримент з проведення концертів театрально-концертних установ регіону в залі ХНАТОБу. За словами начальника управління культури і туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова, цей експеримент дає позитивні результати.

У Будинку рад відбулися громадські слухання «Обговорення схеми планування території Харківської області»

Необхідність виконання «Схеми планування території» викликано змінами, які відбуваються в соціально-економічній діяльності країни, переходом до ринкової економіки – що є ключовим принципом сучасної соціально-економічної політики. Про це сьогодні під час громадських слухань «Обговорення схеми планування території Харківської області» сказав головний архітектор - начальник Головного управління містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабинович.

Співробітники культури по заробітній платі знаходяться на рівні інших працівників соціально-культурної сфери. Дмитро Кузнєцов

Як відзначив в ході прес-конференції 15 листопада начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, на даний момент заробітна плата співробітників культурної сфери знаходиться на загальному рівні для бюджетних організацій, хоча раніше вона була значно нижче, ніж у лікарів і педагогів.

У наших культурних установ є внутрішні резерви для того, щоб за рахунок власних ресурсів нормально працювати в кризовій ситуації. Дмитро Кузнєцов

Заклади культури Харківської області володіють достатнім потенціалом розвитку, який дозволив би їм самостійно заробляти значні кошти, - підкреслив у ході прес-конференції 15 листопада начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. За його словами, навіть у нинішній непростій ситуації деякі театри знаходять свіжі рішення і пропонують глядачам продукт, який користується попитом.

В Харкові відбудеться круглий стіл «Доступ до Інтернету як бібліотечна послуга»

16 листопада об 11.00 в регіональному тренінговому центрі Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки (вул. Кооперативна, 13/2) в рамках програми “Бібліоміст” в Україні відбудеться круглий стіл «Доступ до Інтернету як бібліотечна послуга». В заході візьмуть участь виконавчий директор програми “Бібліоміст” в Україні Матей Новак та старший координатор програм IREX з розвитку громадянського суспільства Арі Кац.

В Печенігах відкрито пересувну книжкову виставку-ярмарок

Заступник начальника управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Василь Жигалко та заступник голови Печенізької районної державної адміністрації Ольга Кизим відкрили на центральному ринку селища Печеніги пересувну книжкову виставку-ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована обласною державною адміністрацією.

Події дня

Сьогодні, в понеділок, 15 листопада, о 12:00 в прес-центрі ХОДА (вул.Сумська, 64, 5 поверх, кімната 170) розпочнеться прес-конференція начальника управління культури і туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова на тему "Стан фінансування театрально-концертних організацій області". О 14:00 у великому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 пов.) розпочнуться громадські слухання "Обговорення схеми планування території Харківської області".

Ваш візит - приклад, коли люди отримують цілющу духовну силу, що живить спільні корені російського і українського народів. Всеволод Філіпп

«Відчуваєш почуття глибокого задоволення і великої радості, коли ти присутній на таких зустрічах. Адже коріння, якими об'єднані наші народи, - єдині духовні й культурні коріння - потребують цілющої вологи. Тільки живлячись від цілющого джерела, коріння зможуть виростити плоди і жити вічно. Ваш візит - приклад, коли люди отримують цілющу духовну силу, що живить спільні корені російського і українського народів, - звернувся зі словами привітання до митрополита Волоколамського Іларіона Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Всеволод Філіпп.  

Без віри, без духовних цінностей не буде ніякого результату у будь-якій справі. Геннадій Кернес

«Харків сьогодні своїм прикладом показує, як відроджується духовність в нашій країні. Ми відкриваємо пам'ятники великим церковним діячам, перейменовуємо наші вулиці та сквери, повертаючи багато будов в лоно єпархії, - сказав, звертаючись до митрополита Волоколамського Іларіона, в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес. - Представники духовенства і влада єдині в своїх помислах. Без віри, без духовних цінностей не буде ніякого результату, тим більше в питанні відродження довіри і до влади, і до церкви, над чим ми й працюємо всі разом. І разом ми будемо працювати над відновленням втрачених зв'язків двох братніх народів. Всі наші плани направлені лише на відродження».  

Переконаний, що співпраця з Церквою принесе свої позитивні плоди. Сергій Чернов.

На Харківській землі митрополита Іларіона привітав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов: «Дуже символічно, що Ваш візит збігся з 300-річчям набуття Озерянської ікони Божої Матері, яка є покровителькою Слобожанщини».  

Із самих перших своїх кроків на посаді Презідента Віктор Янукович обрав правильний духовний орієнтир. Митрополит Іларіон

«Сьогодні гарний час переживає Україна, оскільки побудована міцна вертикаль державної влади, і Президент України Віктор Янукович докладає великі зусилля для консолідації всього українського суспільства і українського народу. У цій своїй діяльності він спирається на українську православну церкву, яка є єдиною канонічною в Україні,- зазначив сьогодні під час зустрічі з керівництвом області та міста Голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату Російської Православної Церкви митрополит Волоколамський Іларіон.  

Тисячолітня історія наших народів ніколи не буде переписана назад. Володимир Бабаєв

Звертаючись з вітальним словом до Голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату Російської Православної Церкви митрополита Волоколамського Іларіона, перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв передав слова найглибшої поваги митрополиту від голови ХОДА Михайла Добкіна. Володимир Бабаєв також зазначив, що український народ завжди бачив в особі митрополита Іларіона людину високого духовного і культурного рівня, яка працює на благо народів Російської Федерації і Україні: «Тисячолітня історія наших народів ніколи не буде переписана назад, тому ми твердо переконані, що і Вашими зусиллями, і зусиллями російської православної церкви ми досягнемо тих результатів, яких гідні домогтися слов'янські народи».

До Харкова прибув Голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату Руської Православної Церкви митрополит Волоколамський Іларіон

У залі прийому офіційних делегацій Будинку рад відбулася зустріч першого заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Бабаєва з Головою Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату Руської Православної Церкви митрополитом Волоколамським Іларіоном, вікарієм Патріарха Московського і всієї Русі, членом Священного Синоду Руської православної Церкви.  

Аналіз боргів по заробітній платі та по внесках до Пенсійного фонду будуть здійснювати комплексні комісії, до складу яких входитиме представник прокуратури. Ігор Шурма

11 листопада в Богодухівському районі відбулося виїзне засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсії, стипендії та інших соціальних виплат, а також заборгованості по внесках до Пенсійного фонду. У засіданні взяли участь заступник голови ХОДА Ігор Шурма, начальник Головного управління праці Олена Захуцька, начальник Головного управління Пенсійного фонду Харківської області Віктор Ачкасов, начальник Державної територіальної інспекції праці в Харківській області Ігор Капусник, члени районної комісії, а також прокурор Богодухівського району Сергій Бережний. 

Протягом жовтня – листопада поточного року у комунальну власність області передано 46 енергетичних об’єктів. Василь Без’язичний

За інформацією Управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації, з 29 вересня 2010 року було прийнято в комунальну власність 46 енергетичних об'єктів, ще 2 об'єкти передано на баланс АК "Харківобленерго". На 01 листопада безгоспними залишаються 136 енергетичних об'єктів, від яких живиться 317 юридичних та 8 528 фізичних осіб.

Всесвітній день цукрового діабету об’єднав ендокринологів міста і області. Ігор Шурма

12 листопада вперше в рамках єдиного медико-соціального простору силами Харкова і Харківської області відбулося засідання круглого стола за нагоди Всесвітнього дня цукрового діабету. 

Увага! Змінена дата проведення круглого столу

Заплановане на понеділок засідання другого круглого стола із циклу підготовки Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року перенесено на середу 17 листопада 2010 року на 11.30, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» (Ректорський корпус, 1 поверх, 28 аудиторія)

Головні дороги України будуть відремонтовані до кінця 2011 року

У рамках підготовки до Євро-2012 до кінця 2011 року буде відремонтовано ряд доріг державного значення. Про це сказав Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв 12 листопада в ході брифінгу після урочистої церемонії відкриття окружної дороги навколо Харкова.

Від несплати пенсійних внесків потерпають люди. Ігор Шурма

Ряд підприємств Харківської області мають значні борги з виплати внесків до Пенсійного Фонду. Як підкреслив 12 листопада заступник голови ХОДА Ігор Шурма, несплата пенсійних внесків призводить до того, що людям не зараховується соціальний стаж і виходячи на пенсію, людина втрачає цей час, бо він не зараховується Пенсійним Фондом. "Від несплати пенсійних внесків потерпають люди", - підкреслив он.

До погашення боргів за спожитий газ треба підходити комплексно

Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв назвав кілька шляхів, які повинні вирішити питання з погашенням боргу областей України за газ: «В першу чергу треба налагодити платіжну дисципліну. Друге - поміняти деяких нерадивих керівників. Наприклад, поміняли в Дніпропетровській області деяких керівників підприємств комунального господарства, і відразу збільшилися обсяги платежів за спожиті енергоносії. Така ж ситуація і в Житомирській області. З тими керівниками, які не справляються, треба просто прощатися і давати дорогу більш перспективним, які вміють працювати.  

Комбінати хлібопродуктів ліквідовуватися не будуть. Андрій Клюєв

Як повідомив сьогодні в ході спілкування з журналістами перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв, нещодавно створена Українська «Продовольчо - зернова корпорація» співпрацюватиме в сфері логістики з російським держоператором - "Об'єднаної зернової компанією".

На реконструкцію залізничних переїздів і установку шлагбаумів буде виділено близько 1 мільярда гривень. Андрій Клюєв

Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв 12 листопада в ході брифінгу після урочистої церемонії відкриття окружної дороги навколо Харкова повідомив, на якій стадії знаходяться роботи з реконструкції залізничних переїздів. «Зараз готується план і графік, а фінансування ми будемо розглядати в рамках фінплану «Укрзалізниці». На наступному тижні це питання буде розглянуто на засіданні Кабінету міністрів, і всі ці питання будуть узгоджені.Також у проекті бюджету на 2011 рік сума близько 1 мільярда гривень буде направлена на розгляд цих питань», - повідомив Андрій Клюєв.  

Будівельники окружної нагороджені Почесними грамотами Кабінету Міністрів України

Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв вручив Почесні грамоти Кабінету Міністрів України дорожникам, які особливо відзначилися у ході робіт з ремонту Харківської окружної дороги.  «Я хотів сказати слова величезної подяки від імені Президента, від прем'єр-міністра України та від всього Кабінету міністрів за вашу працю. Ви змогли за такий короткий термін - за 3 місяці - не відремонтувати, а фактично зробити нову дорогу, і принести радість мешканцям Харківської області і всім її гостям. Вам величезні слова подяки за вашу працю. Спасибі», - сказав Андрій Клюєв.

Архів документів