Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ми повинні знайти нову форму управління областю. Михайло Добкін

16 грудня голова ХОДА Михайло Добкін під час традиційної зустрічі з представниками харківських ЗМІ «Чай з губернатором» відповів на ряд найбільш актуальних для регіону питань. Зокрема, мова йшла про адміністративну реформу, яка найближчим часом буде реалізована в Харківській області. За словами керівника області, на даний момент розробляється схема, згідно з якою буде проведена оптимізація владних структур.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 555 км доріг місцевого значення і 708 км державного значення, на забезпечення безпечного проїзду витрачено 1343,46 куб.м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 19 одиниць техніки і 140 дорожніх робітників.  Зриву автобусних сполучень не було. Станом на 17 грудня забезпечений безперешкодний проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області.

Розпочався візит делегації Харківської області до Республіки Татарстан

Сьогодні делегація Харківської області на чолі з головою ХОДА Михайлом Добкіним знаходиться з робочою поїздкою в Республіці Татарстан Російської Федерації. У ході візиту планується зустріч глави області з Президентом Республіки Рустамом Мінніхановим та підписання Угоди між Урядом Республіки Татарстан і Харківською обласною державною адміністрацією про торговельно-економічне, науково-технічне, соціальне та культурне співробітництво. У ці хвилини члени харківської делегації відвідують технопарк у сфері високих технологій «IT-парк».  

Події дня

Сьогодні, 17 грудня, о 14.30 у прес-центрі ІА "МОСТ-Харків" (вул. Мироносицька, 21) відбудеться прес-конференція заступника голови ХОДА Ігоря Шурми в рамках презентації соціологічного дослідження, присвяченого доступності лікарських засобів. О 15:00 в малому залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) розпочнеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1.Про стан виконання державними службовцями та посадовими особами місцевого самоврядування вимог законодавства щодо запобігання та протидії корупції (у плановому порядку). 2. Про стан санітарної очистки населених пунктів Харківської області. 3.Про стан створення об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та служб єдиного замовника. 4. Про стан проведення в Харківській області опалювального періоду 2010 - 2011 років та розрахунків підприємств житлово-комунального господарства за спожиті енергоносії (у порядку контролю).

Влада потребує оптимізації. Михайло Добкін

Як зазначив 16 грудня у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, скорочення кількості чиновників як у Києві, так і в регіонах - це необхідний захід. У той же час він підкреслив, що в Харківській області буде зроблено все можливе, щоб люди, які потраплять під скорочення, були працевлаштовані на різних підприємствах.

У Харківській області створено штаб з організації виробництва на заводі імені Малишева

Для вирішення низки проблем, які накопичилися на заводі імені Малишева, необхідно в першу чергу налагодити безперебійне виробництво на підприємстві, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, на даний момент цим питанням вже займається перший заступник голови області Володимир Бабаєв, який очолив відповідний штаб.

Без об'єднання зусиль Росії і Україні ситуація в авіаційній промисловості безперспективна. Михайло Добкін

«Об'єднання зусиль авіапрому Росії та Україні - це не просто один плюс один дорівнює двом, це більше, ніж два. Тому що це взаємовигідні внутрішні ринки, які здатні приймати цю продукцію», - заявив голова ХОДА Михайло Добкін під час ефіру програми обласного телебачення «Час влади». За його словами, сьогодні важко продавати літаки в європейські країни, оскільки за багатьма параметрами там вимоги вищі, зате українські Ан-140 затребувані в Якутії. Вони там літають і пройшли випробування складним кліматом. Михайло Добкін висловив думку, що російські літаки, які літають на більш далекі відстані, ніж українські, можуть бути затребувані у нас в Україні.

Соціальні служби повністю готові до напливу людей, які захочуть оформити субсидії, після підвищення тарифів

«Соціальні служби повністю готові до напливу людей, які захочуть оформити субсидії, після підвищення тарифів. Тільки по Харкову закуплено 150 нових комп'ютерів, що дозволило розширити функціональні можливості соціальних служб. Новою технікою забезпечені і соціальні служби в районах області. Ми готові до будь-якого потоку людей, які захочуть оформити субсидії», - зазначив в ефірі програми «Час влади »на ХОДТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Щоб вирішити проблему з невиплатою заробітної плати, необхідно усунути причини, які до цього призводять. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін прокоментував ситуацію з боргами по заробітній платі, яка склалася на Харківському авіабудівному заводі. За його словами, виною цьому - неефективний менеджмент, який став основною проблемою підприємства в останні роки. «Щоб вирішити проблему з невиплатою заробітної плати, необхідно усунути причини, які до цього призводять. Одна з таких причин - неефективний менеджмент. Виплачувати заробітну плату вчасно, без проблем можна лише тоді, коли підприємство працює стабільно.  

Ймовірне підвищення тарифів на теплопостачання в Харківській області не перевищить 30%. Михайло Добкін

«Планується, що з 1 січня 2011 року НКРЕ підвищить тарифи на теплопостачання. Подорожчання буде незначним, і воно обумовлене збільшенням вартості газу та мінімальної заробітної плати. В середньому подорожчання в Харківській області не перевищить 30%, а по Харкову воно складе 22-25%», - зазначив в ефірі програми« Час влади »на ХОДТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

У Харківській області планується ухвалити програму ремонту доріг у містах обласного значення

Бюджети більшості міст Харківської області не дозволяють фінансувати ремонт доріг, у зв'язку з чим стан дорожнього покриття в містах регіону залишає бажати кращого. Як повідомив 16 грудня у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, у Харківській області планується ухвалити спеціальну програму, яка дозволить робити ремонт доріг у містах обласного значення за кошти обласного бюджету.  

У 2011 році планується провести роботи з будівництва доріг 1 категорії Київ-Харків та Харків-Донецьк

«Незважаючи на те, що грошей в бюджеті 2011 року на ремонт доріг буде менше, я дивлюся на ремонт і реконструкцію доріг з оптимізмом. По-перше, у нас склалися справжні партнерські стосунки з «Укравтодором», який буде дуже важливим розподільником бюджетних коштів на ремонт і реконструкцію доріг державного значення. По-друге, міністрів фінансів Федір Ярошенко в розмові з губернаторами сказав, що питання фінансування ремонту та реконструкції доріг у регіонах буде вирішуватися в індивідуальному порядку протягом перших трьох місяців 2011 року», - зазначив в ефірі програми «Час влади» на ХОДТРК голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Від нового формування бюджету виграють села, селища і містечка. Михайло Добкін

У зв'язку з ухваленням Податкового кодексу змінився порядок формування бюджету країни. Як зазначив 16 грудня у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, від нового формування бюджету виграють, у першу чергу, невеликі населені пункти.  

Територіальна громада втрачає гроші через переобтяжений автотранспорт. Михайло Добкін

«Ми постійно стикаємося з дуже великою проблемою, коли в гонитві за прибутком, відчуваючи безконтрольність і безкарність, багато власників вантажного транспорту перевантажують автомобілі. Так, вони заробляють гроші. Але вся територіальна громада ці гроші втрачає, тому що додаткове навантаження на дороги призводить до швидкого виходу з ладу асфальту, продавлюється основа під асфальтом, дороги руйнуються, і виникає ще безліч негативних моментів. Закінчується це екологічними проблемами», - заявив голова ХОДА Михайло Добкін під час ефіру програми обласного телебачення «Час влади».

Роботи з благоустрою окружної дороги добігають кінця

Під час ефіру програми «Час влади» на обласному телебаченні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що завдяки введенню в експлуатацію окружної дороги з'явилася можливість трохи розвантажити місто, зробивши переміщення по кільцевій більш зручним і безпечним. «Вчора ми ознайомилися з ходом робіт з благоустрою решти 10 км узбіччя. Нам ще треба виконати ряд робіт з облаштування спеціального відбійника, встановити опори під освітлення, яке буде завершено в кінці наступного року», - підкреслив Михайло Добкін.  

У Харківській області жоден об'єкт не будується спеціально під Євро-2012. Михайло Добкін

Як відзначив 16 грудня під час брифінгу за підсумками підписання угоди про співпрацю між Харківською обласною державною адміністрацією та ПАТ «Промінвестбанк» голова ХОДА Михайло Добкін, в Харківській області підготовка до Євро-2012 йде згідно з графіком, але при цьому враховуються і щоденні потреби регіону.

Харківська область має найбільшу динаміку розвитку в Україні. Михайло Добкін

 Харківська область має найбільшу динаміку розвитку в Україні. Про це сьогодні в ході брифінгу за підсумками зустрічі з делегацією ПАТ «Промінвестбанк» сказав голова ХОДА Михайло Добкін.

В Харківській області є ряд перспективних проектів для спільної реалізації з ПАТ «Промінвестбанк»

Як зазначив 16 грудня у ході підписання угоди про співпрацю між Харківською обласною державною адміністрацією та ПАТ «Промінвестбанк» голова ХОДА Михайло Добкін, вже після Нового року харківська сторона запропонує для обговорення ряд перспективних проектів, які потребують інвестицій. Зокрема, мова йде про будівництво великої птахофабрики в Нововодолазькому районі, а також про нову ТЕЦ для роботи з альтернативними джерелами енергії.

У Харкові відкрилася виставка «Дні професійного співробітництва та розвитку бізнесу Туреччина-Україна 2010»

Сьогодні у виставковому комплексі «Радмір Експохол» відкрилася виставка «Дні професійного співробітництва та розвитку бізнесу Туреччина-Україна 2010», в якій беруть участь 35 турецьких підприємств хімічної, текстильної та швейної промисловості, будівельні та містобудівні підприємства, представники сільськогосподарського і тваринницького бізнесу та ін. Від імені голови ХОДА Михайла Добкіна учасників виставки привітав заступник начальника Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин облдержадміністрації В'ячеслав Парамонов:  

Важливу роль у розвитку Харківської області відіграє співпраця з підприємствами Російської Федерації

 Як відзначив 16 грудня під час брифінгу за підсумками зустрічі з делегацією ПАТ «Промінвестбанк» голова ХОДА Михайло Добкін, важливу роль у розвитку Харківської області відіграє співпраця з підприємствами Російської Федерації, російськими банками та бізнес-структурою Росії.

Харківська обласна державна адміністрація та ПАТ «Промінвестбанк» підписали угоду про співпрацю

16 грудня голова ХОДА Михайло Добкін та голова «Внешэкономбанка», голова наглядової ради ПАТ «Промінвестбанк» Володимир Дмитрієв підписали угоду про співпрацю між обласною адміністрацією та фінансовою установою.

На базі УкрНДІ протезування розробляється методика цілісної реабілітації людей з особливими фізичними потребами. Ігор Шурма

15-17 грудня у Харкові, на базі Українського науково-дослідного інституту протезування, відбувається міжнародний науково-практичний семінар «Питання підвищення ефективності реабілітації пацієнтів з захворюваннями опорно-рухового апарату та підготовка їх до професійної реабілітації». Участь у роботі семінару взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Завдяки службі зайнятості люди отримують шанс повернутись до повноцінного життя. Ігор Шурма

Сьогодні у Харківському національному академічному театрі опери і балету ім. М. Лисенка відбулися урочисті заходи з нагоди 20-річчя утворення державної служби занятості. У заході взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, заступник голови Харківської облради Людмила Давидова, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

Презентація соціологічного дослідження, присвяченого доступності лікарських засобів

Завтра, 17 грудня, о 14.30 у прес-центрі ІА "МОСТ-Харків" (вул.Мироносицька, 21) відбудеться прес-конференція заступника голови ХОДА Ігоря Шурми в рамках презентації соціологічного дослідження, присвяченого доступності лікарських засобів.  

Юрій Сапронов зустрівся з офіційною делегацією Турецької Республіки

16 грудня заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов і перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко зустрілися з офіційною делегацією Турецької Республіки.До складу делегації увійшли віце-губернатор провінції Чорум Хюсейн Ічтен, почесний консул України в місті Ізмір Четін Гюверджін, глава Азіатсько - тихоокеанського департаменту Центру сприяння експорту при Міністерстві зовнішньої торгівлі Турецької Республіки Зекерія Бекташ.

Михайло Добкін та Сергій Чернов висловили співчуття Володимиру Семиноженку

Голова ХОДА Михайло Добкін та голова обласної ради Сергій Чернов висловили співчуття Генеральному директору НТК «Інститут монокристалів» Володимиру Семиноженку з приводу тяжкої втрати – смерті батька. «Втрата найріднішої людини - велике горе і випробування. В ці гіркі хвилини розділяємо з Вами біль вічної розлуки. Нехай земля буде пухом для Петра Григоровича», - йдеться у телеграмі.  

У Харківській області буде відкрито Українсько-турецький торговий дім

Як зазначив 16 грудня у ході зустрічі з делегацією Турецької Республіки заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, на даний момент товарообіг між Туреччиною і Харківщиною складає менше 0,1% у загальному торговельному обороті Харківської області. За його словами, для збільшення цього показника необхідний локомотив, яким може стати Українсько-турецький торговий дім. Найближчим часом таку установу планується відкрити в Харкові.

20 грудня відбудеться спільне засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області

20 грудня 2010 року о 10.00 у великій залі Будинку рад відбудеться спільне засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області.  

Роганський полігон твердих побутових відходів буде закритий заради безпеки пасажирів аеропорту

У зв'язку зі збільшенням кількості рейсів з аеропорту «Харків» необхідно закрити Роганський полігон твердих побутових відходів. Як зазначив 16 грудня у ході вручення ключів від нових квартир сім'ям військовослужбовців з Лозової голова ХОДА Михайло Добкін, існує відповідний припис Генеральної прокуратури, заснований на тому, полігон приваблює велику кількість птахів, які можуть стати причиною авіакатастрофи.

У Барвінківському районі активно розвивається переробна промисловість

Як повідомив в інтерв’ю газеті «Слобідський край» голова Барвінківської районної державної адміністрації Іван Бовдуй, у Барвінківському районі активно розвивається переробна промисловість. «На цьому слушно наполягає центральна та регіональна влада, адже одна справа продавати вирощене зерно, а зовсім інша – реалізовувати продукцію переробної галузі», - зазначив він.

Архів документів