Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» студентський театр «На Лермонтівській, 27» продемонстрував виставу «Love story»

У рамках кінофестивалю «Харьковская сирень» студентський театр «На Лермонтівській, 27» продемонстрував виставу «Love story»

Сьогодні в рамках III міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» на малій сцені Харківського національного театру опери та балету ім. М. Лисенка відбулася демонстрація вистави «Love story» (за повістю Еріка Стигла) студентського театру «На Лермонтівській, 27» ХГУ «Народна українська академія». У глядачів, які повністю заповнили зал, спектакль викликав бурю емоцій, і акторам аплодували стоячи.

Вистава «Love story» - це рімейк спектаклю, який вже був у репертуарі Харківського гуманітарного університету «НУА». Він був спеціально відновлений для проекту «Харьковская сирень. P.S ». Сценарний варіант повісті Е. Сигла підготовлений випускником ХГУ «НУА», учасником театру «На Лермонтівській, 27» Володимиром Скіпою. Режисер - керівник театру, актриса Харківського академічного українського драматичного театру ім. Т. Шевченка Людмила Захарчук. Режисерське рішення спектаклю спрямоване на те, щоб нагадати глядачам, як важливо цінувати кожну мить життя, проведену з коханими і близькими людьми. У виставі задіяна мінімальна кількість реквізиту, але максимальна кількість емоцій.

Довідка. Студентський театр заснований в ХГУ «НУА» в 1995 році для популяризації українського театрального мистецтва та самореалізації талановитої молоді. До складу театру входять студенти I-V курсів факультетів Народної української академії. У репертуарі театру «На Лермонтівській, 27» спектаклі різних жанрів і форм. У 2004 році студентському театру було присвоєно звання «зразковий художній колектив», а в 2010 - «народний художній театр».