Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Порядок використання коштів обласного бюджету для компенсації втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва вже розроблений. Михайло Добкін

Порядок використання коштів обласного бюджету для компенсації втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва вже розроблений. Михайло Добкін

«Незважаючи на те, що з моменту ухвалення «Програми раціонального використання та охорони земель у Харківській області на 2011-2015 рр.» минуло трохи більше місяця, порядок використання коштів обласного бюджету для компенсації втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва вже розроблений і знаходиться на узгодженні», - зазначив сьогодні під час спільного засідання колегії ХОДА та адміністративно-господарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами, в обласному бюджеті для компенсації втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва передбачено приблизно 8,5 млн.грн. «Ці кошти будуть розділені приблизно так: 2,5 млн.грн. на відновлення лісів, 6 млн.грн. на інвентаризацію, оцінку, охорону земель», - зазначив Михайло Добкін.

Голова ХОДА дав доручення головам районів перевірити наявність необхідної нормативно-правової бази для використання цих засобів у кожному районі. «Головному юридичному управлінню ХОДА я даю доручення надати всіляку допомогу і підтримку Головному управлінню агропромислового розвитку у підготовці такого положення, щоб воно максимально виключало непрозорість розподілу коштів і будь-які прояви, які можуть бути так чи інакше пов'язані з корупцією. Люди повинні бачити чіткий і зрозумілий механізм розподілу цих коштів по кожному населеному пункту», - підкреслив Михайло Добкін.