Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов провів нараду щодо стану пожежної безпеки в роздрібних торгових мережах Харківської області

Юрій Сапронов провів нараду щодо стану пожежної безпеки в роздрібних торгових мережах Харківської області

Сьогодні під головуванням віце-губернатора Юрій Сапронова відбулась обласна нарада з питання стану пожежної безпеки в роздрібних торгових мережах Харківської області.  Як повідомив Юрій Сапронов, на території області функціонує понад 125 супермаркетів, і в багатьох з них мають місце численні порушення або недотримання норм протипожежних заходів.

Зокрема, серед порушників заступником голови ХОДА відзначені:
- Торговий центр АТ "Нова Лінія" (м. Харків, проспект Гагаріна, 318в) - 36 порушень вимог пожежної безпеки;
- Супермаркет «ФТД» (м.Харків, пр.Московський ,199-А) - 24 порушення;
- Супермаркет "РОСТ" (м. Харків, в'їзд Рогатинський, 3) - 22 порушення;
- Супермаркет "Ельдорадо-Восток" (м.Харків, майдан Повстання, 7/8) - 17 порушень. 

У ході наради заступник начальника Головного управління МНС України в Харківській області Дмитро Бабенко підкреслив, що керівникам торгових мереж необхідно усунути максимальну кількість озвучених порушень, для чого протягом літа пожежниками будуть проводитися планові перевірки перелічених об'єктів.
«Коли мова йде про контролюючі та дозвільні органи, в двох випадках з трьох я займаю сторону бізнесу, але в ситуації із забезпеченням пожежної безпеки для харків'ян і жителів області я повністю на стороні Головного управління МНС. Звертаюся до керівників: не намагайтеся домовитися з пожежниками, а усувайте порушення і виконуйте їх законні вимоги. Контроль за швидкою та якісною зміною ставлення до дотримання норм і правил пожежної безпеки та забезпеченням безпеки людей буде жорсткий. Не вирішить, приміром, проблемні питання «Нова лінія» - ми закриємо її», - заявив Юрій Сапронов. 
Заступник губернатора запропонував керівникам торговельних мереж повідомляти про факти перевищення співробітниками ГУ МНС України в Харківській області своїх повноважень та здійснення ними незаконних дій на свій е-mail: sapronov@kharkivoda.gov.ua.  

Теги