Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Ми зацікавлені у використанні російських напрацювань для створення інноваційних проектів у рамках єврорегіону «Слобожанщина». Михайло Добкін

У ході засідання спільних робочих груп Харківської та Бєлгородської областей була обговорена можливість використання російських напрацювань у відродженні в рамках єврорегіону «Слобожанщина» тієї частини спільного договору, який відповідає за інновації і реанімацію високотехнологічного виробництва. Про це в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, росіяни зацікавлені в харківському науковому потенціалі, а Харківська область - в бєлгородському досвіді підготовки документальної бази.

У Харкові буде відкрито сервісний центр з обслуговування автобусів фірми ЛАЗ

«У Харкові тепер будуть курсувати прекрасні автобуси, і дуже хочеться сподіватися, що вони будуть настільки ж якісні в експлуатації і обслуговуванні, наскільки прекрасно і комфортно вони виглядають зовні»,- cказав в ефірі програми «Зворотній зв'язок» в ефірі обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Реальна допомога сільгосптоваровиробникам з боку держави - розробка загальнодержавних програм

До таких програм, на думку голови ХОДА Михайла Добкіна, можна віднести, зокрема, будівництво нових залізниць і нових терміналів у портах. «Якщо можливості транспортувати свій продукт обмежені, то диктувати ціну будуть ті, хто сидить на елеваторі в порту, - сказав Михайло Маркович в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо.

Інвестор вкладатиме свій капітал туди, де може отримати прибуток з меншим ризиком. Михайло Добкін

3 роки назад, в процесі створення програми Харкова для підготовки міської інфраструктури до Євро 2012, міська влада розраховувала, що 2/3 фінансування поступатиме від приватних інвесторів, і тільки 1/3 від держави. Про це сьогодні в ході ефіру програми "Зворотний зв'язок" на обласному радіо сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У людей має бути можливість вивозити або ввозити певну кількість сільгосптоварів без мита. Михайло Добкін

У Харківській області буде реалізовуватись проект по будівництву великого оптового сільськогосподарського ринку в прикордонній зоні. В ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що питання функціонування ринку має бути вирішене цивілізованим чином, щоб у людей була законна можливість вивезти чи ввезти певну кількість товару без мита.

У сільгосптоваровиробників повинна бути впевненість в тому, що держава - це партнер. Михайло Добкін

Існуюча сьогодні допомога держави сільгосптоваровиробнику у вигляді грошових дотацій недостатня і малоефективна. Про це в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо заявив голова ХОДА Михайло Добкін.  

З сьогоднішнього дня відновлено автобусне сполучення між Харківською і Бєлгородською областями

Автобусне сполучення між Харківською і Бєлгородською областями з сьогоднішнього дня відновлено. Про це в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він відзначив, що 8 або 9 місяців тому рух автобусів було припинено через зміни в російському законодавстві, і з тих пір питання відновлення маршрутів стояло дуже гостро і для бєлгородської, і для харківської сторін. 

Фінансуватися будуть тільки лише ті проекти, які можуть бути затребувані бізнесом і промисловцями. Михайло Добкін

«Сьогодні між нашою наукою і реальним сектором економіки, який повинен бути основним замовником всього того, що вчені змогли створити, величезна прірва. Однією з таких причин є застаріла матеріально - технічна база наших провідних наукових установ, яка не дозволяє досягати серйозних результатів. Незважаючи на всі ці проблемні моменти, які стоять на шляху випуску продукту, який буде затребуваний у виробництві, жоден проект у нашій країні не буде фінансуватися за рахунок держави»,- наголосив сьогодні в ефірі програми «Зворотній зв'язок» на обласному радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Необхідно відновлювати колишній рівень взаємовигідної роботи між Харківською і Бєлгородською областями. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін заявив в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок", що між Харківською і Бєлгородською областями необхідно налагодити колишній рівень взаємовигідної роботи.  

До ради політичних партій при ХОДА увійдуть представники більшості політичних сил Харківщини

В ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова ХОДА Михайло Добкін заявив, що концепція ради політичних партій при Харківській облдержадміністрації передбачає присутність там більшості політичних сил, які є в регіоні і має прихильників, незалежно від наявності у них своїх представників у будь-яких радах.

До кінця листопада поточного року, переважна більшість рад усіх рівнів проведе свої перші установчі сесії. Михайло Добкін

Прем'єр - міністр України Микола Азаров закликав депутатів усіх рівнів, в стислі терміни, сформувати місцеві органи влади відповідно з офіційними результатами виборів, розподілити повноваження і приступити до роботи. «До кінця листопада поточного року переважна більшість рад усіх рівнів проведе свої перші установчі сесії, депутати приймуть присягу, будуть приведені до присяги голови сільських, селищних і міських громад. З цього моменту почнеться звичайна робота, будуть ухвалюватися рішення, - підкреслив в ході програми «Зворотній зв'язок» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Ігор Шурма привітав працівників соціальної сфери з професійним святом

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та заступник голови Харківської облради Вікторія Казакова привітали працівників соціальної сфери з їхнім професійним святом і вручили відзнаки Харківської облдержадміністрації та облради кращим соціальним працівникам Харківщини.

В Харкові відбудеться концерт польської піаністки Барбари Караскевич

12 листопада 2010 року о 19.00 год. у Палаці Студентів ХНЮА ім. Ярослава Мудрого (вул. Пушкінська, 88) з нагоди річниці Відновлення Незалежності Польщі відбудеться концерт польської піаністки Барбари Караскевич.

В Харкові презентовані перші 8 автобусів, що отримані у рамках підготовки міста до Євро 2012

Сьогодні на площі Конституції, в рамках підготовки міста Харкова до чемпіонату Європи 2012 року з футболу, з метою транспортного обслуговування мешканців міста, учасників та гостей чемпіонату, відбулася презентація автобусів, що були придбані для цих цілей. «Сьогодні перед нами сучасний автобус, який не поступається автобусу іноземного виробництва. Я пишаюся тим, що такі автобуси виробляють в Україні, але ще більше пишаюся, що вони будуть працювати на вулицях Харкова, - підкреслив у ході презентації голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. 

В Харкові відбувся «круглий стіл» «Ґендерні проблеми чоловіків»

5 листопада напередодні Всесвітнього Дня чоловіків, Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації у партнерстві із Харківською національною академією міського господарства було проведено «круглий стіл» «Ґендерні проблеми чоловіків».

Інформація про індекс інфляції по Україні

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області, індекс інфляції по Україні за жовтень 2010 р. становив 100,5%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.  

Інформація облвиборчкому

Харківська обласна виборча комісія повідомляє результати виборів до обласної ради по багатомандатних і одномандатних округах.  

Список ліцензованих будівельних робіт скорочений

«Міністерство регіонального розвитку та будівництва України скоротило перелік ліцензованих робіт у будівництві до 115, тоді як недавно їх було майже 700. Таке скорочення відбулося в рамках зменшення кількості дозвільних документів і ліцензій та направлено на оптимізацію робіт у будівництві, що підлягають ліцензуванню. Разом із спрощенням процедури отримання ліцензій на будівництво скорочення списку ліцензованих робіт є ще одним кроком у боротьбі з корупцією», - повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов.  

До уваги журналістів!

Сьогодні, 8 листопада, о 13:30 на площі Конституції відбудеться презентація автобусів, переданих Харкову від Львівського автозаводу як місту, що приймає Євро-2012.  

Антимонопольний комітет зобов'язав знизити ціни найбільших виробників молочної продукції

Віце-губернатор Юрій Сапронов заявив, що Антимонопольний комітет України зобов'язав 11 найбільших українських виробників молочної продукції в листопаді цього року знизити оптові ціни на молоко, сметану, вершкове масло і твердий сир. «Ці підприємства зобов'язали утриматися від економічно необгрунтованого підвищення цін на соціально значущі молочні продукти. На сьогодні порушено баланс між закупівельною і роздрібною ціною, що призвело до встановлення завищених цін на молочні продукти. В подальшому і роздрібним мережам буде рекомендовано знизити ціни на ті продукти, на які знизяться оптово-відпускні ціни. Адже не секрет, що на сьогодні торговельна надбавка на багато продуктів перевищує 12%, що є порушенням закону»,- зазначив заступник голови облдержадміністрації.

Економічні реформи неможливі без боротьби з корупцією. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов висловив впевненість, що економічні реформи неможливі без боротьби з корупцією. «Боротьба з корупцією передбачає насамперед зменшення контакту бізнесу з владою, щоб не дати чиновникам можливості брати хабарі за видачу різноманітних ліцензій та дозволів. Чим менше буде таких точок дотику, тим ефективніше буде боротьба з корупцією. Вже зараз зменшено кількість ліцензованих видів діяльності і робіт, розроблено новий Податковий кодекс, що наочно демонструє реальні кроки Президента України Віктора Януковича в проведенні реформ в країні. Економічні реформи і боротьба з корупцією - це на 90% одне й те саме», - повідомив Юрій Сапронов.

Події дня

Сьогодні, 8 листопада 2010 року, о 15:00 в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка відбудуться урочистості з нагоди Дня працівника соціальної сфери.  

Область розробляє ефективний механізм використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва

Станом на 01.11.2010 року загальна сума коштів в області, які надійшли згідно 207 статті Земельного кодексу України у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва і знаходяться на спеціальних рахунках відповідних місцевих рад, складає 33 млн. 900 тис. грн., з них на спеціальному рахунку обласної ради - 7 млн. 800 тис. грн., на спеціальних рахунках районних, міських, селищних, сільських рад - 26 млн. грн., з яких на депозитних рахунках в установах банку розміщено 22 млн. 100 тис. грн. Про це сьогодні під час обласної селекторної наради повідомив начальник Головного управління Держкомзему в Харківській області Михайло Клепач.  

До уваги харків’ян!

6 – 7 листопада у Харкові на площі Свободи працюватиме продовольчий ярмарок за участю сільгосптоваровиробників районів області. Запрошуємо всіх зробити вдалі покупки! Ярмарок працюватиме з 08:00 до 16:00.

Обласна  робоча група з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушення земельного законодавства здійснила 308 перевірок щодо дотримання вимог земельного законодавства у Харківській області

З метою своєчасного та ефективного вирішення питань щодо раціонального використання земельних ресурсів, забезпечення належного контролю за використанням та охороною земель, реалізації державної політики у сфері земельних відносин та на виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 03.08.2010 № 417 «Про створення обласної робочої групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушення земельного законодавства» в усіх районах Харківської області створені районні робочі групи з питань раціонального та ефективного використання земель та запобігання порушенням земельного законодавства і затверджено її персональний склад.

У Харківській області планується провести експеримент щодо спрощеного переходу місцевих пунктів пропуску на кордоні Харківської і Бєлгородської областей

У рамках експерименту у Харківській області планується випробувати систему спрощеного переходу громадян через місцеві пункти пропуску. «Як варіант буде апробовуватимуться на найближчих навчаннях можливість надання жителям Харкова та Харківської області спеціальної картки, яка на українських переходах дозволить ідентифікувати особу протягом кількох секунд. Інформація буде внесена, всі жителі прикордонних районів з української сторони отримають таку картку, і їх виїзд на територію Російської Федерації буде максимально спрощено»,- повідомив 5 листопада голова ХОДА Михайло Добкін під час брифінгу за підсумками підписання Протоколу між Харківською і Бєлгородською областями.

Юрій Сапронов та Олександр Левченко підписали План заходів щодо реалізації угоди про співробітництво між Харківською і Бєлгородською областями

За підсумками підписання головою ХОДА Михайлом Добкіним і Губернатором Бєлгородської області Євгеном Савченко Протоколу про співпрацю між Харківською і Бєлгородською областями також був підписаний План заходів щодо реалізації угоди про співробітництво в торговельно-економічній, науково-технічній і культурній сферах на 2010-2012 роки між Адміністрацією Бєлгородської області і Харківською обласною державною адміністрацією. Документ підписали заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та Начальник департаменту економічного розвитку Бєлгородської області - заступник голови Уряду області Олександр Левченко.

Будівництво оптового сільгоспринку на кордоні Харківської і Бєлгородської областей планується почати в наступному році

У ході засідання спільних робочих груп Харківської та Бєлгородської областей голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сказав, що в Харківській області активно обговорюється питання створення великого оптового сільськогосподарського ринку, і в наступному році планується розпочати його будівництво. У зв'язку з цим, регіон зацікавлений у спрощенні системи переміщення через кордон фруктів і овочів. Це питання піднімалося одним з керівників прикордонних областей під час зустрічі в Геленджику 4 жовтня.  

Нам важливо скористатися досвідом Бєлгородської області в плані розвитку економіки. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вніс пропозицію про створення робочої групи, яка в рамках єврорегіону «Слобожанщина» дозволить знайти всі невикористані ресурси як з обох сторін для роботи в сфері високих технологій.Про це він сказав в ході засідання спільних робочих груп Харківської та Бєлгородської областей.  

Будівництво авіаційного митного терміналу на кордоні Харківської і Бєлгородської областей - це перспектива завтрашнього дня, але говорити про це потрібно вже сьогодні. Михайло Добкін

Вантажний митний термінал для авіаційного транспорту, який планується побудувати на кордоні Харківської і Бєлгородської областей, покликаний спростити процедуру розмитненні товарів, які ввозяться в Україну і Росію з-за кордону, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін.

Архів документів