Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

За допомогою спеціального замовлення в Харківській області буде вирішена проблема дефіциту медичних кадрів

У Харківській області буде реалізовуватися програма муніципального замовлення, яка успішно працює в місті Харкові. За допомогою таких заходів можна буде повністю зняти проблему дефіциту медичних працівників у районних лікарнях, - підкреслює заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Михайло Добкін і Сергій Чернов висловили співчуття у зв'язку зі смертю Віктора Черномирдіна

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов направили Генеральному консулу Російської Федерації у м.Харкові Всеволоду Філіппу телеграму-співчуття у зв'язку зі смертю колишнього Посла Російської Федерації в Україні Віктора Черномирдіна.  У телеграмі йдеться: «Примите наши искренние соболезнования по случаю смерти бывшего Посла Российской Федерации в Украине Черномырдина Виктора Степановича. Возглавляя на протяжении восьми лет дипломатическую миссию в нашей стране, Виктор Степанович много сделал для укрепления и развития дружеских и деловых отношений между двумя государствами. Он любил Украину, всегда желал ей добра и этим запомнится украинскому народу».

Харківська область додатково отримала медичного обладнання на 7 млн. грн. Ігор Шурма

Харківська область отримала медичного обладнання на 7 млн. грн. на розвиток міжрайонних медичних центрів. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Цей рік у нас був унікальним: ми на першому етапі поставили медичне обладнання на 2 млн. грн. і розподілили його між 10 міжрайонними медичними центрами і 59 клініками, які знаходяться в місті Харкові і області, а тепер 29 жовтня прийшов новий наказ Міністра охорони здоров’я – ми на розвиток наших міжрайонних центрів  отримали ще на 7 млн. грн. обладнання. Робота ведеться, вона буде продовжена», - зазначив він.  

Національні проекти стануть прикладом приватно-державного партнерства. Юрій Сапронов

«Президент України Віктор Янукович під час засідання робочої групи Комітету з економічних реформ заявив, що найближчим часом повинні бути підготовлені національні проекти в АПК, авіакосмічній галузі, інноваційній інфраструктурі та гуманітарній політиці. За окремими проектами вже завершилися переговори з інвесторами, і вони перейшли в стадію реалізації. Це означає, що незабаром у виробництво будуть вкладені інвестиції і створені нові робочі місця», - повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов.  

Стимулювати інновації потрібно в першу чергу законодавчо. Юрій Сапронов

Як заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, Україні потрібен стимул для розвитку наукомістких інноваційних виробництв. Таким стимулом може бути створення умов для функціонування технопарків. З 2000 по 2005 рік обсяг продукції вітчизняних технопарків зріс у 10,2 рази, а за наступні п'ять років він знизився в 1,2 рази у зв'язку зі скасуванням закону «Про спеціальний режим інвестиційної та інноваційної діяльності технологічних парків».

Реорганізація протитуберкульозної служби в Харківській області стане прикладом для всієї України. Ігор Шурма

«Цього року, коли ми протитуберкульозну службу об’єднали на міському та обласному рівні, ми вийшли на інший стандарт забезпечення хворих і медикаментами, і харчуванням, - зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови ХОДА Ігор Шурма. - Так, позаминулого року на харчування в області витрачалося близько 10-11 грн, а в міських протитуберкульозних закладах – 2-6 грн. Сьогодні, утримуючи все в одних руках, ми зробили в усіх закладах єдиний стандарт харчування – 17 грн 50 коп. А те, що ми зробимо в корпусі на вул. Ньютона, то не одна клініка позаздрить тим умовам і для хірургів, і для фтизіатрів, і для самих пацієнтів. Реорганізація протитуберкульозної служби в Харківській області стане прикладом для всієї України».

Ми не працювали виключно під вибори, ми працювали на виконання тих зобов’язань, які взяли на 2010 рік. Ігор Шурма

Як відзначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного державного радіо заступник голови ХОДА Ігор Шурма, саме зараз почали вимальовуватися перші результати кропіткої піврічної роботи нової влади: «Багато завершальних акцентів співпало з виборчою кампанією, але робота наша продовжується. Ми не працювали виключно під вибори, ми працювали на виконання тих зобов’язань, які взяли на 2010 рік».  

Плановий виїзд у Зміївський район заступника голови ХОДА

2 листопада заступник голови ХОДА Ігор Шурма з робочою поїздкою відвідав Зміївський район. У ході візиту він провів особистий прийом громадян, а також відвідав комунальне підприємство «Стоматолог», яке надає допомогу в безоплатному зубопротезуванні відповідно до державної програми, і зустрівся з персоналом Центральної районної лікарні. Під час особистого прийому до Ігоря Шурми звернулося кілька людей, яким було надано допомогу в різних питаннях. Зокрема, одна людина була скерована на лікування в обласну клінічну лікарню для лікування глаукоми, друга – направлена на проходження лікування в обласній клінічній лікарні з наступною реабілітацією з приводу серцево-судинних захворювань в санаторії «Роща». Також було проконсультовано трьох людей, які мають статус чорнобильців.

Виборча кампанія пройшла в дусі закону. Михайло Добкін

У ході прес-конференції 2 листопада голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив, що виборча кампанія в Харківській області відповідала нормам закону. «Ми з вами багато чули про «ліві» бюлетені, про численні фальсифікації. Але й міжнародні спостерігачі, і народні депутати різних політичних сил, в тому числі і опозиційних, - все сказали, що виборча кампанія пройшла в дусі закону. Я дуже педантично ставився до проведення даної виборчої кампанії, оскільки хотів, щоб всі люди мали стійке внутрішнє розуміння, що обрали тих, за кого проголосували», - підкреслив Михайло Добкін.  

Необхідно вносити корективи у виборчу систему України

Про це на прес-конференції сказав голова ХОДА Михайло Добкін. «60 днів для роботи територіальних виборчих комісій недостатньо. Люди, які працюють в територіальній виборчій комісії, втомилися. Вони виконували складну роботу до моменту голосування, провели непросту ніч під час виборів, тепер підраховують протоколи. Їм треба давати більше часу на підготовку», - сказав Михайло Добкін. На думку голови ХОДА, офіційні результати виборів у Харкові та області можна чекати наступного дня.  

Кандидатуру Сергія Чернова буде запропоновано на посаду голови обласної ради VI скликання

Відповідаючи під час сьогоднішньої прес-конференції на питання журналістів «Чи залишиться Сергій Чернов головою обласної ради після виборів?» Голова ХОДА Михайло Добкін зазначив: «У нас є рішення ради обласної партійної організації, я його повністю підтримую і пропоную депутатам кандидатуру Сергія Івановича Чернова для того, щоб обрати його головою вже нової обласної ради».

Повернення до виборів за змішаною системою себе виправдало. Михайло Добкін

Сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що повернення до виборів за змішаною системою себе виправдовує. «Повернення до виборів за змішаною системою себе виправдало. Виборці більш охоче голосували за конкретних людей, яких можна було побачити, поговорити з ними, і далі вимагати виконання взятих на себе обіцянок вже індивідуально, не з партії, а з конкретної людини», - заявив він.

Ці вибори показали, що ми застосовуємо європейські стандарти в нашому регіоні. Михайло Добкін

Підбиваючи підсумок проведених напередодні виборів до місцевих рад, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, звертаючись до мешканців Харківщини та журналістів, зазначив: «Я хочу привітати всіх нас з тим, що ми зробили ще один крок на шляху до створення абсолютно вільного сучасного громадянського суспільства . Ці вибори показали, що ми вже реально застосовуємо багато серйозних європейські стандарти в нашому регіоні - у Харківській області та в місті Харкові».

Практично в усіх місцевих радах Харкова та області Партія регіонів буде мати самостійну більшість

Обробка протоколів з «мокрими» печатками дає можливість стверджувати, що практично в усіх місцевих радах Харкова та області Партія регіонів отримає самостійну більшість. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова ХОДА Михайло Добкін.  

Вибори виявили великий відсоток протестного електорату. Михайло Добкін

Нинішні вибори виявили великий відсоток протестного електорату в цілому по Україні. Про це сказав сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  «У Харківській області до обласної ради пробували свої сили 35 політичних партій, 5 з них зуміли отримати підтримку більше 3% виборців, що дає їм можливість відправити туди своїх депутатів. Але досить високим був рівень голосування «проти всіх». Маючи вибір з 35 політичних сил, які представляли весь спектр від крайніх правих до крайніх лівих, люди все ж таки не знаходили ту партію, яку хотіли б підтримати і віддали свій голос «проти всіх», - зазначив він. 

У виборах на посаду Харківського міського голови перемагає Геннадій Кернес з перевагою в 2726 голосів

За підсумками підрахунку протоколів з «мокрими» печатками у виборах міського голови в Харкові перемогу здобув кандидат від Партії регіонів Геннадій Адольфович Кернес з результатом 130 331 голос. На другому місці - Арсен Борисович Аваков з результатом 127 605. Різниця між ними склала 2 726 голосів. Про це сьогодні на прес - конференції повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Юрій Сапронов зустрівся з делегацією експертів МОК Євро-2012 та УЄФА

Сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов зустрівся з делегацією експертів місцевого організаційного комітету Євро-2012 та УЄФА. Зустріч була присвячена актуальним питанням проведення у Харкові фінальної частини чемпіонату з футболу Євро-2012.

До уваги журналістів!

Сьогодні, 2 листопада, о 17.00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна на тему: "Підсумки виборів на посаду Харківського міського голови".  

На Харківщині відбувся Європейський тиждень місцевої демократії

За інформацією Головного управління зовнішньо-економічних зв’язків та міжнародних відносин ХОДА, на виконання Указу Президента України від 27.09.2007 № 922/2007 “Про Європейський тиждень місцевої демократії” та доручення Кабінету Міністрів України від 09.09.10 №51240/1/1-10 у Харківський області органами виконавчої влади спільно з районними, міськими, селищними та сільськими радами в період з 11 по 17 жовтня 2010 року були проведені заходи з відзначення Європейського тижня місцевої демократії.  

У кожному великому місті виділять п'ять майданчиків для будівництва готелів

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, пільговий режим оподаткування для готельного бізнесу в новому Податковому кодексі буде підкріплений виділенням земельних ділянок підприємцям для будівництва нових готелів.

Створення технопарків - реальний крок для залучення інвесторів. Юрій Сапронов

Віце-губернатор Юрій Сапронов переконаний, що створення технопарків та промислових зон на території Харківської області буде сприяти залученню в регіон іноземних інвесторів.  

Досвід Калузької області показовий для Харківщини. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов заявив, що в стратегії поліпшення інвестиційного клімату в регіоні та залучення інвесторів Харківська область буде переймати досвід у Калузькій області РФ.  

Події дня

Сьогодні, 2 листопада, о 14:00 в кінотеатрі "Боммеръ" розпочнеться кінозустріч на тему: «Професійне та особисте життя: які прагнення у жінок?»  

Михайло Добкін нагороджений орденом Дружби Російської Федерації

Указом Президента Росії Дмитра Медведєва № 1298 від 29 жовтня 2010 року голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і ще 5 громадян України нагороджено орденом Дружби за великий внесок у розвиток і зміцнення відносин дружби і співпраці між Російською Федерацією і Україною.

Станом на 1 листопада в Харківській області до лав Збройних сил покликані 1568 осіб

Станом на 1 листопада план по призову солдат строкової служби перевиконано. Всього покликані 1568 осіб, що становить 128,5% від плану. Про це повідомив на прес-конференції військовий комісар Харківської області Олексій Середа. Призовна кампанія проходить з 4 жовтня по 25 листопада 2010 року.  За словами Середи, в цьому році досить мало - лише 3 людини - направлено за релігійними переконаннями на проходження альтернативної служби. Справи 7 передані правоохоронним органам, їх чекає покарання до 2 років умовно.   

Вибори в Харківській області відбулися системно. Володимир Нікітін

Політолог Володимир Нікітін в ході прес-конференції 1 листопада зазначив, що на виборах у Харківській області не було зафіксовано жодних серйозних порушень, які могли б вплинути на їх результат.  «Як показують і вчорашні, і сьогоднішні дані, вчора не було порушень, і немає ніяких підстав говорити про те, що були якісь порушення під час підрахунку голосів. Все проходить досить організовано, є спостерігачі, контролери, протоколи. Можна говорити сьогодні про системний успіх Партії регіонів, оскільки вся вертикаль влади від президента до місцевої ради тепер вибудовується в одному ключі. Якщо президентські вибори дають нам політичний вектор розвитку суспільства, стратегічний орієнтир, то вибори місцеві дають механізм реалізації цього вектора на місцевому рівні. Ви розумієте, що якщо голова в один бік дивиться, а ноги - в інший бік йдуть, то ніякого результату не буде. Можна говорити про те, що в Харківській області вибори відбулися системно, і ми рухаємося в одну сторону», - підкреслив він.

У Харківській області створюється основа для всієї вертикалі влади. Валерій Рубан

Як підкреслив у ході прес-конференції 1 листопада політолог Валерій Рубан, результат виборів до місцевих органів влади має величезне значення для становлення і розвитку єдиної вертикалі влади, яка в свою чергу дає можливість керівникам усіх рівнів працювати злагоджено і більш ефективно.

Вибори в Харківському регіоні пройшли демократично, спокійно і без суттєвих порушень. Алекс Лур'є

Вибори в Харківському регіоні пройшли досить демократично, спокійно і без суттєвих порушень. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив представник міжнародної організації «За справедливі вибори», міжнародний спостерігач з Німеччини Алекс Лур'є.

У кожному великому місті виділять п'ять майданчиків для будівництва готелів

Як повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, пільговий режим оподаткування для готельного бізнесу в новому Податковому кодексі буде підкріплений виділенням земельних ділянок підприємцям для будівництва нових готелів.

Події дня

Сьогодні, 1 листопада, о 12:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) розпочнеться прес-конференція міжнародних спостерігачів з Німеччини п. Алекса Лур'є і пані Тетяни Рецнік про перебіг виборів на Харківщині. По закінченню - прес-конференція політологів Володимира Нікітіна та Валерія Рубана. О 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція військового комісару Харківської області Олексія Середи: «Осінній призов до Збройних Сил України».  

Архів документів