Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Сьогодні врожайність соняшника по області складає 17,2 ц/га. Ігор Зубрич

Як повідомив сьогодні начальник Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Ігор Зубрич, сьогодні соняшник в області зібраний на 99 % площі. «Площа посіву соняшнику в цьому році була збільшена на 90 тис. га, в порівнянні з минулим роком, у зв'язку з збільшенням площ пересіву загиблих озимих культур», - зазначив він.  

В Харківській області зібрано кукурудзи на зерно з 96% площі

На сьогодні в Харківській області зібрано кукурудзи на зерно з 96% площі. Середня урожайність цієї культури складає в цьому році 27,8 ц/га, що на 9 центнерів менше врожайності минулого року – 36,8 ц/га. Про це повідомив сьогодні начальник Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Ігор Зубрич.

Новий апарат автоматичного цітоферезу компенсує зменшення кількості донорів при зростаючій потребі медзакладів у препаратах крові. Ігор Шурма

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, апарат автоматичного цітоферезу «AMICUS» - це унікальне обладнання, яке є далеко не в кожному обласному центрі України. Всього в Україні на сьогоднішній день є 4 таких апарати. Два з них знаходяться в Києві, один - у Луганську, і четвертий - у Харкові.

Нам потрібно навчитися відрізняти провокації від порушень. Михайло Добкін

29 жовтня голова ХОДА Михайло Добкін взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді під головуванням Президента України Віктора Януковича з питань проведення чесних і прозорих виборів у місцеві органи влади.

Усі виборчі бюлетені передані районним та міським виборчим комісіям

Усі виготовлені бюлетені для виборів депутатів Харківської обласної ради у кількості понад 4 млн. 400 штук передані усім 34 районним та міським виборчим комісіям. Крім того, більшість дільничних комісій вже отримали бюлетені. Про це повідомив голова Харківської обласної виборчої комісії Олександр Русанов.

Сума компенсації донорам буде збільшена в 2 рази - до 35 грн. Михайло Добкін

Сьогодні в Харківському обласному центрі служби крові голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що сума компенсації донорам буде збільшена до 35 грн., майже в 2 рази.  «Життя не стоїть на місці. Змінюються стандарти, змінюються ціни, тому відновитися людині після того, як вона здала кров за 18 гривень сьогодні складно. Ми вирішили практично в 2 рази збільшити суму компенсації кожному донорові за його благородну і непросту роботу», - зазначив він.

На підприємстві «Фоліо Плюс» знищені бюлетені надлишкового накладу та браковані бюлетені

Сьогодні на підприємстві «Фоліо Плюс» представниками поліграфічного підприємства ТОВ «Майдан» у присутності членів Харківської обласної виборчої комісії та представників ЗМІ були знищені бюлетені надлишкового накладу та браковані бюлетені, фотоформи та офсетні пластини, які використовувались для друку виборчих бюлетенів для виборів депутатів Харківської обласної ради. Як повідомив голова обласної виборчої комісії Олександр Русанов, загалом було знищено: технічних відходів (надлишковий наклад) – 42 466 штук, поліграфічний брак – 8 575 штук, 70 фотоформ та 3 офсетні пластини. За результатами знищення представниками обласної виборчої комісії та ТОВ «Майдан» буде складений акт знищення. Після складення актів робота ТОВ «Майдан» з виготовлення бюлетенів буде повністю завершена.

Апарат автоматичного цітофереза «AMICUS» дозволить робити роботу більш професійно. Михайло Добкін

Апарат автоматичного цітофереза «AMICUS» дозволить робити роботу більш професійно, використовувати менше донорів і економити бюджетні гроші. Про це сказав у «Харківському обласному центрі служби крові» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Це дозволяє нам, як завжди, по цьому напрямку бути попереду інших областей України. Для нас це головне, ми звикли бути у всьому першими і не хочемо здавати позицій»,- зазначив він.  

У наступному році заплановано ремонт всіх операційних блоків, які є сьогодні на Харківській обласній станції переливання крові. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма, у наступному році заплановано ремонт всіх операційних блоків, які є сьогодні на Харківській обласній станції переливання крові. «Ми надіємося, що збільшення виплат компенсації до 35 грн., дасть можливість нам збільшити кількість донорів. А це значить, що ми будемо мати більше можливостей для забезпечення цими препаратами наших лікувально – профілактичних закладів, не залежно від того, якого вони підпорядкування», - підкреслив Ігор Шурма.

У Харківську область надійде медичне обладнання на 600 тисяч євро. Ігор Шурма

Протягом найближчих двох тижнів до Харківської області надійде чергова партія медичного обладнання для зміцнення матеріально-технічної бази операційних блоків і пологових будинків.

Сьогодні до 15-ї години будуть завершені всі роботи на харківській окружній дорозі

«Як обіцяли наші шляховики, до свого професійного свята - Дня працівника автомобільного транспорту та дорожнього господарства, всі роботи на харківській окружній дорозі будуть повністю завершені. Роботи ведуться цілодобово, і до 15-ї години буде виконано все, що заплановано», - повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

У Харківській області працює програма по придбанню жителями доступного житла

На сьогоднішній день в Харківській області розроблена і вже діє програма з придбання жителями доступного житла. Про це в ефірі програми «Час влади» розповів заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. З черговиків, які перебувають на квартирному обліку у відділах розподілу житла, 500 осіб підтвердили своє бажання брати участь у програмі, 27 з них - готові оформляти документи. Причому,зараз 11семей вже уклали відповідні договори придбання доступного житла.  

День автомобіліста і дорожника

Сьогодні, 29 жовтня, о 15:00 у великому залі ХАТОБу розпочнуться урочистості до Дня автомобіліста і дорожника. Професійне свято працівників автомобільного транспорту та дорожнього господарства щорічно відзначається в останню неділю жовтня. З кожним роком в країні збільшується кількість автомобілів, автобусів, тролейбусів. Автотранспортом в Україні перевозиться 22% вантажів і 88% пасажирів. Дорога - це символ руху. Дороги ведуть нас у майбутнє, з'єднують з рідними і близькими людьми, об'єднують народи і країни.  

Максимум через 5 років у медиків будуть зовсім інші можливості. Михайло Добкін

«Я думаю, через 3, максимум 5 років ми з вами побачимо абсолютно інші можливості у медиків в плані забезпеченості медичними препаратами, сучасною технікою і новими технологіями, які дозволяють рятувати життя багатьом людям»,- заявив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що операційний блок, відкритий в Красноградської центральної районної лікарні, яка буде міжрайонною лікарнею - це крок до того стандарту, який буде прищеплятися скрізь. 

Жителі села повинні отримувати не менш якісне медичне обслуговування, ніж городяни. Михайло Добкін

У міжрайонних лікувальних центрах буде зосереджена найбільш сучасна медична техніка і будуть приймати провідні фахівці Харкова і області. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він зазначив, що як і раніше, у всіх районах будуть працювати центральні районні лікарні, але вузькоспеціалізована допомога, складні планові операції і специфічне лікування буде відбуватися саме в міжрайонних центрах.

Збоїв в теплопостачанні Харкова та Харківської області немає. Валентин Дулуб

«Починаючи з першого жовтня і по сьогоднішній день у нас опалювальний сезон йде в плановому режимі, ніяких збоїв системі теплопостачання ні в місті Харкові, ні в Харківській області немає. Практично всі підприємства, які постачають тепло, уклали договори на поставку газу, ніяких проблем ні в кого немає. Що стосується заборгованості, то складені графіки її погашення. За поточне споживання газу йде своєчасна оплата - на 84% погашені всі платежі, а рівень розрахунку населення Харківської області складає 102%», - повідомив заступник голови ХОДА Валентин Дулуб під час програми «Час влади» на обласному телебаченні.  

В наступному році в Харкові та області планується заключити три нові договори соціального партнерства

В наступному році в Харкові та області планується заключити три нові договори соціального партнерства. Про це в програмі «Час влади»  на областному телебаченні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Лікарня в Липцях буде відкрита до початку літа 2011 року

Голова ХОДА Михайло Добкін під час програми «Час влади» на обласному телебаченні підкреслив, що лікарня в Липцях буде відкрита в 2011 році. «Лікарня має бути відкрита в наступному році, і немає причин, по яких ми цього не зробимо», - заявив він.

Харківський театр опери і балету відкриває двері для людей з особливими потребами

29 жовтня Харківський національний академічний театр опери і балету стає доступним для людей, які пересуваються на інвалідних візках. Про це в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «У результаті договору соціального партнерства між обласною та міською владою та бізнес-структурами щодо подолання бар'єрності Харківський академічний театр опери та балету відкриє двері для людей, які пересуваються за допомогою інвалідних візків. Встановлено систему пандусів, закуплено дорогий підйомник, який дозволить цим людям нарівні з усіма відвідувати театр, де вони зможуть насолоджуватися досягненнями мистецтва», - сказав він.  

В Харківському обласному центрі служби крові введений в дію апарат автоматичного цитоферезу

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та його заступник Ігор Шурма відвідали комунальний заклад охорони здоров’я (КЗОЗ) «Харківський обласний центр служби крові», куди за рахунок коштів обласного бюджету закуплено найсучасніше обладнання для сепарації (виділення) клітин крові. Новий сепаратор клітин крові (апарат автоматичного цитоферезу «AMICUS», виробництво Fenwal Inc. (США), вартістю 1 млн. 600 тис.грн.) дозволяє отримувати від донора будь-яку комбінацію якісних компонентів крові: в першу чергу тромбоцитів, а також еритроцитів, мононуклеарів, плазми - повністю в автоматичному режимі, швидко та з високим рівнем безпеки.  

Харків стає містом, де можна отримати "золотий стандарт" онкологічної допомоги. Ігор Шурма

Завдяки спільним зусиллям обласної та міської влади у Харкові онкологічні хворі можуть отримати практично всі необхідні медичні послуги, - наголошує заступник голови ХОДА Ігор Шурма. «Сьогодні Харків стає містом, де можна отримати "золотий стандарт" онкологічної допомоги, як це кваліфікується в Європі. Нам не вистачає на сьогоднішній день тільки гамма-ножа. Це дороге задоволення, але таке оперативне лікування завершить стовідсоткові можливості на сьогоднішній день в медицині. Сьогодні за дорученням Михайла Добкіна ми ведемо переговори з усіма благодійними фондами та бізнесменами. Можливо, через рік - два акумуляція коштів дозволить і в Харкові встановити таке обладнання», - повідомив він під час програми «Час влади» 28 жовтня.  

Сьогодні Харків і область є лідером по Україні в наданні необхідної кількості місць в дошкільних навчальних закладах. Михайло Добкін

Сьогодні Харків і Харківська область є лідером по всій Україні в наданні необхідної кількості місць в дошкільних навчальних закладах на певну кількість населення. Про це в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Чемпіонат області серед ДЮСШ та спортивних клубів з художньої гімнастики

З 1 по 2 листопада 2010 року на базі МК ДЮСШ «Восток», за адресою: вул. 12 Квітня, 5/а відбудеться чемпіонат області серед ДЮСШ та спортивних клубів з художньої гімнастики. У змаганнях візьмуть участь близько 140 вихованців ДЮСШ та спортивних клубів. Організаторами змагань є Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадмістрації, Харківська обласна федерація художньої гімнастики.  

За 10 років ми повинні кількість місць в установах паліативної медицини довести до європейського рівня. Михайло Добкін

У Харківській області буде продовжуватися робота з відкриття закладів паліативної медицини. Зокрема, у Харкові планується відкрити другу чергу хоспісу, також міжрайонний хоспіс буде відкритий в Краснограді.

Євген Савін відвідав Героя Радянського Союзу Дмитра Ушакова та повного кавалера ордена Слави Федіра Мелещенка

В день відзначення 66-річчя визволення України від фашистських загарбників заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін відвідав уславлених мешканців нашого міста - Героя Радянського Союзу Дмитра Ушакова та повного кавалера ордена Слави Федора Мелещенка. Від імені голови ХОДА Михайла Добкіна Євген Євгенович привітав ветеранів зі святом, побажав здоров’я і довголіття та подякував за здобуту багато років тому свободу для всіх нинішніх і прийдешніх поколінь. Він також зазначив, що ті невеликі подарунки, які отримали ветерани (електробритва і продуктовий набір) - це лише маленькі знаки уваги до них. Наша турбота і подяка мають бути постійними.  

Події дня

29 жовтня о 09:00 в Харківському обласному центрі народної творчості розпочнеться Міжнародна науково-практична конференція “Традиційна культура в умовах глобалізації: сучасні соціокультурні практики”. О 10:00 в Харківському обласному центрі переливання крові (вул. Клочківська, 366) відбудеться передача обласному центру служби крові апарату тромбоцитоферезу. о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про підбиття підсумків щодо завершення комплексу осінньо-польових робіт (планове питання) 2. Про підсумки комплексних перевірок щодо стану роботи апаратів райдержадміністрацій (у порядку контролю).

Обласний дитячий туберкульозний санаторій та Центр реабілітації інвалідів дитинства «Промінь» отримали благодійну допомогу

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма разом з представниками релігійної організації 27 жовтня відвідали Обласний дитячий туберкульозний клінічний санаторій та Центр реабілітації інвалідів дитинства «Промінь». Обом закладам була передана благодійна допомога від релігійної організації.

Відбулося засідання обласної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

27 жовтня відбулося засідання обласної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми. Під час засідання були розглянуті особисті справи 10 осіб. По 5 особистим справам були ухвалені позитивні рішення.

В області буде створений реєстр людей, які потребують інвалідних візків та засобів індивідуальної реабілітації. Ігор Шурма

За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурма, після аналізу ситуації з кількістю людей, які потребують інвалідних візків та засобів індивідуальної реабілітації, було виявлено, що в області фактично немає досконалого реєстру таких людей.

Люди, які обрали для себе професію, пов'язану з вищою освітою, формують громадянина нашого суспільства. Михайло Добкін

28 жовтня в Харкові відбулася урочиста церемонія нагородження переможців ХІІ обласного конкурсу «Вища школа Харківщини - кращі імена». У заході взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, в.о.Харківського міського голови, секретар міської ради Геннадій Кернес, перший заступник голови Харківської обласної ради Микола Тітов, заступники голови ХОДА Юрій Сапронов та Вадим Ландсман, а також ректори вузів Харківщини, провідні вчені, викладачі, переможці, дипломанти та учасники конкурсу і студенти вузів.

Архів документів