Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інтерес до Харківщині з боку регіонів різних країн світу посилюється

Інтерес до Харківщині з боку регіонів різних країн світу посилюється

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, 17 травня в Міністерстві закордонних справ України відбудеться розширена робоча нарада під головуванням Міністра закордонних справ України А. Грищенка з керівниками міжнародного блоку обласних державних адміністрацій, в ході якої обговорюватимуться питання взаємодії і координації діяльності центральних і регіональних органів державного управління в галузі міжрегіонального та транскордонного співробітництва, сприяння просуванню товарів національного виробника на іноземні ринки.

«Даний захід - дуже своєчасний і необхідний з точки зору посилення економічної складової міжрегіональної співпраці, а більш масштабне залучення ресурсу Міністерства закордонних справ для просування областей України за кордоном є надзвичайно потужним чинником з точки зору реалізації регіональних інтересів у міжнародній сфері. Сьогодні Харківська область розширює традиційну географію міжрегіонального співробітництва, наповнюючи реальним змістом не тільки угоди з давніми партнерами, як-то Білгородська, Курська області та укладаючи договори з новими регіонами-партнерами - Республікою Татарстан, Ханти-Мансійським автономним округом, а й отримує пропозиції від досить віддалених, але цікавих з економічної точки зору для харківських підприємств регіонів різних країн світу - Венесуели, КНР, Португалії, Іраку, Ірану. Головний результат такої діяльності - зростання обороту зовнішньої торгівлі регіону, підвищення в ньому частки вітчизняного експорту, а також залучення іноземного (в першу чергу інституційного) інвестора на Харківщину», - зазначив Юрій Сапронов.

За словами віце-губернатора, Харківщина вже стала досить відомим у світі регіоном з прогнозованою політичною та економічною ситуацією.

«Інформаційна політика та іміджеві заходи Харківської області знаходять свою аудиторію. Як результат - про регіон дізнається все більше нових потенційних партнерів, що дає нові можливості для розвитку економіки, гуманітарних зв'язків. У поточному році в плані міжрегіонального міжнародного співробітництва ми поставили за мету оптимізувати цей процес з точки зору наповнення його конкретними спільними проектами, просування продукції харківських підприємств на ринки іноземних держав», -підкреслив Юрій Сапронов.

Теги