Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Міністерство оборони планує замовити заводу імені Малишева 10 танків «Оплот»

Танк «Оплот», який розроблений в Харкові на замовлення Міністерства оборони, планується ввести на озброєння військових частин. Вже в наступному році до Дня Незалежності України Міноборони планує закупити на заводі імені Малишева 10 таких танків.

Співробітники заводу імені Малишева забезпечують високу якість і надійність танка «Булат». Володимир Омельянчук

Міністерство оборони планує і надалі замовляти заводу імені Малишева модернізацію танків Т-64. За словами заступника міністра військового відомства Володимира Омельянчука, танк «Булат», який у Харкові виробляють зі старих Т-64, відповідає всім сучасним вимогам.

Фахівців для хоспісної служби будуть готувати в Куп’янську. Ігор Шурма

В медичному училищі у Куп’янську відкривається факультет по підготовці фахівців для роботи у хоспісній службі. Про це повідомив під час відкриття відділення паліативної опіки «Хоспіс» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «В Куп’янську у нас є медичне училище, де відкривається факультет по випуску фахівців середнього медперсоналу, які будуть працювати у хоспісній службі, і ми плануємо там же зробити базу навчання середнього медичного персоналу», - зазначив він.  

У Харківській області поступово вирішується проблема з дитячими садками

Дошкільний заклад «Вишенька» було засновано в 1966 році. Свою діяльність дитячий сад припинив в жовтні 2002 року. Питання відновлення роботи дошкільного закладу багато років залося невирішеним, хоча існувала постійна потреба в цьому. На території Миколаївської сільської ради, відповідно до щорічного обліку дітей дошкільного віку станом на 01.09.2010 проживає 75 дошкільнят від 0 до 6 років, у тому числі 66 дітей до 6 років, з них 38 дітей до 3 років. Дев'ять дошкільнят відвідують дошкільний навчальний заклад ясла - садок «Ромашка» селища Зачепилівка, що становить лише 14% від загальної кількості дітей.

Перебування пацієнтів в хоспісі безоплатне. Ігор Шурма

Перебування пацієнтів у відділення паліативної опіки «Хоспіс» безоплатне. Про це повідомив під час відкриття відділення заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Мова іде про безоплатні послуги, які будуть отримувати тут люди, - зазначив він. - Якщо меценат знайдеться, який захоче заплатити – це його справа, а коли людина не має грошей – вона не буде за це платити».

В опозиційному проекті Податкового кодексу більше податків і зборів, а урядовий - вигідніше для бізнесу

Продовжується розгляд у комітетах Верховної Ради проекту Податкового кодексу, представленого Урядом. У той же час у парламенті знаходиться ще один відповідний проект - опозиційний: його представили депутати від «Наший України» і Блоку Тимошенко. Держкомітет з питань регуляторної політики і підприємництва провів порівняльний аналіз цих проектів, щоб виявити подібні позиції і розбіжності та визначити, який з них більше відповідає нинішнім економічним реаліям України.  

Відкриття хоспісу має стати стимулом для прийняття закону про паліативну медицину. Ігор Шурма

Під час відкриття хоспісного відділення у складі клінічної лікарні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма висловив сподівання, що рано чи піздно установа отримає юридичний статус хоспісу. «На превеликий жаль, ми себе відносимо до цивілізованих европейських держав, а законодавство про паліативну медицину у нас на цей час не прийняте. Сьогодні юридично термін «хоспіс» не визначений. Для того, щоб хоспіси мали право функціонувати не як відділення лікарень, а як повноцінні самостійні заклади, необхідно обовязково прийняти закон про паліативну медицину.

Новий Податковий Кодекс – шлях до зміцнення економіки

Уряд урахував максимум пропозицій, що надійшли під час суспільного обговорення проекту Податкового кодексу. Проектом Податкового кодексу передбачене відчутне зниження адміністративних і наглядових функцій держави з метою активного розвитку підприємництва.  

Спільне україно-російське підприємство з авіабудування буде виробляти лінійку літаків «Ан»

«Вчора в присутності двох прем'єр-міністрів було підписано угоду про СП між ВАТ «Об'єднана авіабудівна корпорація» і ДАК «Антонов». З цього питання ми майже півроку проводили переговори з російською стороною. Ми знаємо, що для того, щоб зробити російський або український літак, майже 50% комплектуючих і запасних частин йдуть по кооперації - від нас до них або навпаки, тому створення спільного підприємства дуже вигідне. Ми будемо відроджувати Ан-124, Ан-148, Ан-158, транспортний літак Ан-70. Також буде розроблена єдина цінова політика, і виготовлена продукція буде спільно реалізовуватися», - повідомив 28 жовтня під час брифінгу за підсумками передачі 10 танків «Булат» Міністерству оборони заступник міністра промислової політики Костянтин Кучер.

Міжнародна науково-практична конференція “Традиційна культура в умовах глобалізації: сучасні соціокультурні практики”

29-30 жовтня 2010 року в Харківському обласному центрі народної творчості відбудеться Міжнародна науково-практична конференція “Традиційна культура в умовах глобалізації: сучасні соціокультурні практики”, у якій візьмуть участь мистецтвознавці, фольклористи, етнологи, культурологи, соціологи, соціальні педагоги, краєзнавці, народознавці, практики клубної справи - представники наукових кіл і практики соціокультурної сфери Білорусі, держави Ізраїль, Канади, Російської Федерації, Сполучених Штатів Америки, України. Відкриття конференції відбудеться 29 жовтня о 9.00.

В Харкові відбувається Міжнародний фестиваль традиційної народної культури «Покуть»

З 28 по31 жовтня 2010 року з метою збереження та відтворення народних традицій, звичаїв, обрядів в м. Харків відбудеться Міжнародний фестиваль традиційної народної культури «Покуть». В програмі – мистецькі заходи, конкурсні змагання учасників, майстер-класи, творчі майстерні, виставки виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, засідання дискусійного клубу, неформальне спілкування учасників, концертні виїзди колективів (гостей фестивалю з інших країн) у райони Харківської області.

Завод імені Малишева увійде до концерну з виробництва бронетанкової техніки

У рамках реформування оборонної галузі України планується створення вертикалі інтегрованих структур за різними напрямками діяльності, де підприємства однієї сфери будуть об'єднуватися в потужні концерни. Завод імені Малишева і КБ імені Морозова стануть частиною бронетанкового об'єднання.

У Міністерстві промислової політики готується контракт на велику партію танків «Оплот»

Найближчим часом завод імені Малишева буде отримувати достатню кількість замовлень для безперебійної роботи, - підкреслив заступник міністра промислової політики Костянтин Кучер. Зокрема, на даний момент завод по одному з найбільших контрактів в історії галузі виробляє БТР-4, а в наступному році планується укласти контракт на виробництво танків «Оплот».

Новий Податковий кодекс України - конкурентоздатна економіка

З метою дерегуляції бізнесу і виконання амбітних економічних планів, поставлених Президентом України по створенню комфортного бізнесу-клімату, необхідним є прийняття нового Податкового кодексу. Прийняття Податкового кодексу привнесе багато прогресивних позитивних змін у систему оподатковування в Україні. Кінцева мета податкової реформи - стимулювання економічного підйому в країні й підвищення рівня життя людей.  

На території медичного комплексу на Московському проспекті планується організувати централізоване приготування харчування

В.о.Харківського міського голови Геннадій Кернес під час відкриття відділення паліативної опіки «ХОСПІС» повідомив, що на території медичного комплексу, до якого входять хоспіс, 17 і 2-а міські клінічні лікарні, обласний клінічний центр урології та міський протитуберкульозний диспансер планується організувати централізоване виробництво харчування. «Все що ми робимо, ми робимо з перспективою. Зараз ми разом з головою ХОДА Михайлом Добкіним та головними лікарями розглядаємо питання про організацію тут централізованого виробництва харчування, так як на цій території понад 2 тисяч ліжкомісць », - зазначив він.  

В Харківській області відкрився ще один дошкільний дитячий заклад

Сьогодні в селі Миколаївка Зачепилівського району Харківської області відбулося відкриття відновленого дошкільного навчального закладу (ясла - садок) «Вишенька». «Ми сьогодні є свідками того, чого можна досягти, об’єднавши зусилля, - зазначив під час відкриття голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. - Я вдячний всім, хто зберіг і відновив цей заклад. Цього бажала вся територіальна громада. І ми це зробили, тому що діти - головні мешканці нашого регіону».

Будівництво другої черги хоспісу планується фінансувати з обласного та міського бюджетів

Буде розглянута можливість фінансування будівництва другої черги медико-соціального об'єкта - відділення паліативної опіки «ХОСПІС» з обласного бюджету.Про це повідомив у ході відкриття «Хоспіс» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  Голова ХОДА заявив: «Фінансування ремонтних робіт у наступному крилі почнеться в 2011 році. Там вже повністю відремонтована покрівля, підведені інженерні мережі та комунікації, встановлено нові вікна.Якщо при будівництві першої черги використовувалися тільки кошти міського бюджету, то при виконанні робіт на другій частині, можливо, будуть використовуватися як кошти міського бюджету, так і обласного».      

У заводу імені Малишева є проблеми, але я думаю, що вони залишаться в 2010 році. Володимир Бабаєв

«Зроблено невеличкий крок до стабілізації життя колективу. Ми не сумніваємося в тому, що наступний крок буде більш міцним - по машинах БТР, за відомим нам контрактом. Безумовно, наше Міністерство оборони не здатне профінансувати роботу на повній потужності нашого танкобудівного підприємства, але те, що міністерство сьогодні робить - це велика підтримка всієї машинобудівної галузі Харківської області. Є проблеми, є складнощі, але ми з вами неодноразово про них говорили, і я думаю, що вони залишаться в 2010 році», - сказав перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв 28 жовтня під час передачі 10 танків «Булат» Міністерству оборони.

У Харківській області планується створити міжрайонні хоспіси. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у Харківській області планується створити декілька міжрайонних хоспісів. «Зокрема, розглядається варіант розміщення такого медичного закладу в м.Красноград. Там є приміщення, яке теж може бути використано для розміщення хоспісу. Воно побудовано більше 100 років тому і раніше використовувалося як лікарня. Якщо інші райони будуть готові надати відповідні приміщення, ми будемо їх реконструювати і розміщувати там міжрайонні хоспіси. За 10 років паліативна медицина в Харківській області повністю змінить свій вигляд, і потреба області буде повністю закрита», - підкреслив Михайло Добкін.

Завод імені Малишева передав Міністерству оборони 10 танків «Булат»

28 жовтня 10 танків «Булат», які виробляє завод імені Малишева, були передані Міністерству оборони. Представники відомства прийняли машини, які вже пройшли всі необхідні перевірки, і найближчим часом танки будуть розподілені по військових частинах.

Харківський хоспіс відповідає всім європейським стандартам. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні після відкриття відділення паліативної опіки «ХОСПІС» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, відкритий медичний заклад повністю відповідає європейським стандартам. «Це справжня Європа. Це перший крок до європейських стандартів і цивілізованому ставленню до тих людей, яким потрібна особлива допомога та догляд. Не думаю, що десь в Україні є хоспіс краще, ніж у Харкові», - підкреслив голова ХОДА.

Змагання з футболу серед ветеранів на Кубок голів Вовчанської райдержадміністрації та райради

У місті Вовчанськ на стадіоні ПАТ «ВАЗ» Харківський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» спільно з Вовчанською райдержадміністрацією провів змагання з футболу серед ветеранів на Кубок голів Вовчанської райдержадміністрації та райради.    

Бібліотека ім. Станіславського відкрилася після реконструкції

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов взяв участь у відкритті після реконструкції міської спеціалізованої музично-театральної бібліотеки ім. К.С. Станіславського. Також в урочистостях взяли участь в.о.Харківського міського голови Геннадій Кернес, ректор університету мистецтв Тетяна Вєркіна.

У Харкові відкрилося відділення паліативної опіки «ХОСПІС»

Сьогодні в Харкові відбулася церемонія відкриття медико-соціального об'єкта - відділення паліативної опіки «ХОСПІС». Участь у церемонії взяли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес, заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Фінансування цього проекту протягом 2007-2010 років здійснювалося за рахунок міського бюджету в сумі 19,1 млн.грн. (2007 р. - 3,7 млн.грн., 2008 р. - 8,8 млн.грн., 2009 р. - 3,4 млн.грн. 2010р - 3,2 млн.грн.).

На Південній залізниці відкрився вагономийний комплекс

Перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв взяв участь у відкритті комплексу з миття вагонів на Південній залізниці. Вагономийний комплекс призначений для цілорічного регулярного зовнішнього миття рухомого складу від забруднень з метою збільшення терміну служби лакофарбового покриття вагонів, забезпечення санітарного стану та естетичного зовнішнього вигляду. Вагономийний комплекс має виробничу потужність - 600 вагонів на добу. Високоякісна мийка вагонів можлива при температурі повітря до -15 градусів, її технологічний процес повністю автоматизований.  

Харків відзначає 66-у річницю визволення України від німецько-фашистських загарбників

Сьогодні, в день визволення України від німецько-фашистських загарбників, в Харкові відбулося урочисте покладання квітів до Меморіалу Слави в Лісопарку. Вшанувати пам'ять загиблих захисників прийшли заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін, керівники структурних підрозділів ХОДА, обласної та міської рад, представники духовенства, громадських організацій, партій, ветерани, харків'яни і гості міста.  

Юрій Сапронов оглянув реконструйований двоповерховий будинок у Богодухові

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов оглянув реконструйований двоповерховий житловий будинок у Богодухові. Як розповів мер міста Володимир Бєлий, раніше тут розміщувався гуртожиток. Після ремонту та проведення робіт з теплоізоляції будинок вважається найкращим у Богодухові. Юрій Сапронов заявив, що цей будинок є чудовим прикладом відновлення житлового фонду міста та висловив упевненість, що незабаром так само буде реконструйовано сусідній триповерховий будинок.  

Юрій Сапронов відвідав Богодухівський електромеханічний завод ДНВП «Об’єднання Комунар»

Віце-губернатор Юрій Сапронов під час робочого візиту на Богодухівщину відвідав Богодухівський електромеханічний завод ДНВП «Об’єднання Комунар». Заступник голови ХОГА оглянув робочі цехи заводу та ознайомився з його продукцією. Юрій Сапронов також обговорив проблеми, які існують у підприємства, та шляхи їх вирішення. Віце-губернатор подякував керівництву заводу за стабільну роботу і забезпечення жителів Богодухова робочими місцями та пообіцяв всебічне сприяння розвитку підприємства з боку облдержадміністрації.  

Юрій Сапронов взяв участь в урочистих заходах з нагоди відкриття дитсадка у селі Кручик

Віце-губернатор Юрій Сапронов в рамках поїздки Богодухівським районом взяв участь в урочистих заходах з нагоди відкриття дитсадка «Сонечко» у селі Кручик. Дитячий дошкільний заклад у селі було побудовано в 1988 році, але вже багато років він не працював. Наразі відновлений дитсадок може прийняти 20 вихованців. Заступник голови ХОДА перерізав символічну червону стрічку та разом з іншими почесними гостями свята першим завів малюків до оновленого дитячого закладу.  

Юрій Сапронов ознайомився з ходом проведення робіт у дитячому садочку села Крисине

Під час робочої поїздки Богодухівським районом заступник голови ХОГА Юрій Сапронов ознайомився з ходом проведення робіт у дитячому садку села Крисине. Влітку під час особистого прийому громадян до віце-губернатора звернулася жителька села – мама дитини дошкільного віку – з проханням допомогти відновити в Крисиному дитячий дошкільний заклад шляхом реконструкції будівлі, де колись розміщувалася школа. Наразі в приміщенні дитсадка, який розрахований на 30 дітей, встановлені підсилюючі конструкції, вже розпочалися ремонтні роботи, які будуть закінчені до кінця року.  

Архів документів