Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін зустрівся з представниками політичних сил Харківщини

26 жовтня голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з представниками обласних організацій політичних партій, які беруть участь у виборах депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 31 жовтня 2010 року. У ході зустрічі представники політичних сил висловили впевненість, що вибори відбудуться чесно і відкрито. Також вони відзначили, що в ході виборчого процесу не було відмічено ніякого адміністративного тиску з боку міської ради чи обласної державної адміністрації.  

Обласна виборча комісія частково задовольнила скарги виборців на дії кандидата в депутати обласної ради

Обласна виборча комісія продовжує роботу з видачі бюлетенів районам і містам Харківської області. Сьогодні ж вона перервала цю діяльність і на своєму засіданні розглянула ряд скарг, що надійшли від виборців, на дії кандидата в депутати обласної ради Арсена Авакова з перешкоджання роботі поліграфічного підприємства, де знаходилися вже віддруковані бюлетені.  

Два дні робота Харківської обласної виборчої комісії була паралізована. Олександр Русанов

У зв'язку з неможливістю отримувати бюлетені в суботу і неділю, робота Харківської обласної виборчої комісії була паралізована. Про це сьогодні заявив голова Харківської обласної виборчої комісії Олександр Русанов. «З відомих усім причин, ми не могли видавати територіальним комісіям бюлетені, щоб вони могли передавати їх дільничним виборцям», - підкреслив він.

У Харкові відбувся І Кубок Європи з боксу серед чоловіків

У Палаці спорту „Локомотив” ім. Г. Кірпи відбувся І Кубок Європи з боксу серед чоловіків під патронатом голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та в.о. Харківського міського голови Геннадія Кернеса. У змаганнях брали участь по чотири найкращих боксери Європи в кожній з 10 вагових категорій з 15 країн Європи, а саме Азербайджану, Вірменії, Росії, Німеччини, Франції, Англії, Румунії, Угорщини, Молдови, Білорусі, Естонії, Латвії, Болгарії, Македонії, України.

Найближчим часом у Харкові буде замкнуто друге кільце джерел енергопостачання. Сергій Кирик

Акціонерна компанія «Харківобленерго» продовжує роботу по реконструкції і будівництву підстанцій, що забезпечують Харків електроенергією.Останнім етапом робіт стане будівництво ще двох об'єктів - підстанцій «Дергачі» і «Набережна», які замкнуть друге кільце джерел енергопостачання в місті.

У Первомайському є необхідна база для залучення інвесторів

Визнання міста Первомайського депресивною територією дозволить йому розраховувати на пріоритетне інвестування з державного бюджету низки цікавих проектів, які зроблять можливим завантажити промисловий сектор міста, забезпечити людей роботою і суттєво наповнити дохідну частину міського бюджету. Про це сьогодні в ході брифінгу за підсумками робочої поїздки до м. Первомайського Харківської області заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Кожен район в особі головного лікаря повинен мати міністра охорони здоров’я. Ігор Шурма

«Для того, щоб в медицині був порядок, кожен район в особі головного лікаря повинен мати міністра охорони здоров’я, який відповідає за все: від центральної районної лікарні, яка є вершиною надання медичної допомоги в районі, до первинної ланки медицини: фельдшерсько-акушерських пунктів та лікарських амбулаторій. Він повинен знати, що робиться на селі, повинен знати потреби мешканців і можливості своєї установи для їх задоволення, а управління фінансами дає йому можливість правильно спланувати забезпечення потреб медицини району», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Завдяки роботі підприємства «Харківобленерго» Харків повністю забезпечений електроенергією. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін подякував керівництву підприємства «Харківобленерго» за роботу, завдяки якій у міста Харкова немає проблем із забезпеченням електроенергією, що дозволяє розвивати промисловість у регіоні. «Хочу сказати слова подяки акціонерам і керівництву «Харківобленерго». Завдяки їм, ми маємо можливість повністю забезпечити електрикою місто. Тепер ми готові до реалізації будь-яких нових проектів, які потребують великої кількості електроенергії. Сьогодні місто Первомайський отримав нові можливості для розвитку», - підкреслив він.

Я впевнений, що найближчим часом особлива увага держави буде приділятися розвитку альтернативних джерел енергії. Михайло Добкін

Для того, щоб домогтися максимального розвитку промисловості в Україну, необхідно впровадження нових технологій в енергетиці. Про це сьогодні в ході робочої поїздки до Первомайського району заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У приміщенні дитячої консультації Дергачівської ЦРЛ буде відкритий пункт видачі продукції молочної фабрики-кухні дитячого харчування. Ігор Шурма

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма дав доручення голові Дергачівської райдержадміністрації Володимиру Кацубі про облаштування в приміщенні дитячої консультації Дергачівської центральної районної лікарні пункті видачі продукції КП «Харківська молочна фабрика-кухні дитячого харчування». «Ця продукція є унікальною в України. Немає нічого кращого для дітей, ніж споживання якісних, екологічно чистих продуктів», - підкреслив Ігор Шурма.

Відтепер в будинках жителів Первомайського буде тепло. Володимир Бабаєв

Вартість будівництва ПС «Міська» склала 56 млн. грн. АК «Харківобленерго» повністю взяла на себе фінансування робіт, які були передбачені інвестиційною програмою АК «Харківобленерго» - 2008-2010 рр. Про це сьогодні під час введення в експлуатацію ПС «Міська» повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв.

У м. Первомайський введена в дію нова електропідстанція

Голова ХОДА Михайло Добкін взяв участь в урочистій церемонії введення в експлуатацію електропідстанції «Міська» у м. Первомайському. Разом з першим заступником ХОДА Володимиром Бабаєвим він оглянув нові виробничі приміщення, будівництво яких велося за найсучаснішими технологіями. На підстанції встановлені два силових трансформатори потужністю по 16 МВА, відкритий розподільчий пристрій 110 кВ з елегазовими вимикачами, релейний захист на мікропроцесорній основі. Канали зв’язку реалізовані на основі волоконно-оптичних мереж. Підстанція облаштована сучасною системою контролю та обліку електроенергії. Все необхідне обладнання виготовлене на провідних вітчизняних та іноземних підприємствах. 

Нове приміщення дитячої консультації відкрито у Дергачівському районі

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь в урочистій церемонії відкриття нового приміщення дитячої консультації Дергачівської центральної районної лікарні.  Загальна сума вкладених коштів із різних джерел фінансування складає 931 тис. грн., в т.ч.: будівельно-монтажні роботи – 850 тис. грн.; медичне обладнання та вироби медичного призначення – 47 тис. грн.; меблі – 34 тис. грн.  

Безпека на виборчих дільницях – головне завдання рятівників

Як повідомляє офіційний сайт ГУ МНС України в Харківській області, з метою забезпечення пожежної безпеки на виборчих дільницях під час виборів до місцевих рад, управлінням з питань наглядово-профілактичної діяльності Головного управління МНС у Харківській області здійснені перевірки протипожежного стану 1 173 об’єктів та 1 678 дільниць, що будуть задіяні під час підготовки та проведення виборів. З головами та членами виборчих комісій, обслуговуючим персоналом об’єктів проведено відповідні інструктажі, ведеться активна співпраця з правоохоронними органами.  

Михайло Добкін взяв участь у церемонії освячення храму Жон-Мироносиць у Вовчанську Харківської області

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь в урочистій церемонії з нагоди освячення храму Жон-Мироносиць Харківської єпархії Української Православної Церкви у місті Вовчанськ Харківської області. «Сьогодні ми стали свідками знакового події, тому що відкриття нового храму, коли люди приходять на його освячення та першу літургію, свідчить про те, що наше суспільство духовно відроджується.Усі страшні роки гоніння на церкву і віруючих пішли з нашого життя», - звернувся він до присутніх на церемонії освячення храму.  

Стрибків цін можна уникнути, якщо ефективно використовувати свої повноваження. Михайло Добкін

У прямій телефонній лінії газети «Слобідський край» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що стрибків цін можна уникнути, якщо ефективно використовувати свої повноваження і не боятися приймати серйозні заходи.  «Сьогодні ми намагаємося з'ясувати, чому така висока орендна плата за прилавок на ринках, хоча в бюджет міста йде максимум 2-3 грн., а з людей беруть по 70-80 грн. на день за торгове місце, чому ветеринари замість 7,9 грн. за довідку беруть понад 70 грн. Адже в результаті це все накопичується і виливається в кінцевій ціні, яку платить споживач. Хто купує продукти на ринках? Ті, хто не може дозволити собі купувати в магазинах, де вони ще дорожче. Ми перевірили ряд торгових мереж. Ціни там на порядок вище ніж на ринку. При цьому один і той же виробник може з вигодою продавати гречку по 10 грн. на ярмарку, по 12,5 грн на ринку і по 17 грн. у магазинах», - сказав Михайло Добкін.

Будівництво житла здешевіє після скорочення кількості дозвільних процедур. Юрій Сапронов

Віце-губернатор Юрій Сапронов називає скорочення кількості дозвільних процедур у будівництві передумовою до здешевлення собівартості будівництва житла. «Реформа у будівельній галузі спрямована на зниження корупції в дозвільних органах, яка відлякувала інвесторів. Зменшення корупції приведе до збільшення інвестицій в галузь мінімум на 20% щорічно і здешевлення собівартості будівництва житла на 15-20%», - заявив Юрій Сапронов.  

У Вовчанську почалося освячення храму Жен-Мироносиць Харківської єпархії Української Православної Церкви

Сьогодні о 9 годині ранку в місті Вовчанськ Харківської області почалося освячення новозбудованого храму Жен-Мироносиць Харківської єпархії Української Православної Церкви.Чин освячення проводить архієпископ Ізюмський Онуфрій, вікарій Харківської єпархії. Будівництво храму Дружин-Мироносиць було розпочато в 1998 році, та здійснювалося на добровільні пожертвування. Церемонію освячення місця під будівництво храму та закладки першого каменя проводив Митрополит Харківський і Богодухівський Никодим владика.

Ярмарки будуть працювати до того моменту, поки вони будуть потрібні харків'янам і мешканцям області. Михайло Добкін

За останні два тижні ціни на жодну групу товарів не виросли. Якщо мінімальні дії призвели до того, що ціни на продукти харчування стабілізувалися, то наступний наш крок буде спрямований на зниження цін. Про це в ході програми «Зворотній зв'язок» на обласному радіо заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

У Харківській області будівництво буде затребуване завжди. Михайло Добкін

Для того, що будівельна галузь у Харківській області відновила активну діяльність, необхідно спростити дозвільну систему, надмірна складність якої гальмує прихід інвестицій в галузь.

Потенціал наповнення бюджету за допомогою виведення з тіні реальної зарплати ще дуже великий. Михайло Добкін

«Наш досвід боротьби проти виплати зарплати «у конвертах» показує, що потенціал наповнення бюджету за допомогою виведення з тіні реальної зарплати ще дуже великий. У вересні ми зібрали додатково до бюджету 5 млн. грн., провівши роботу тільки з 12 районами. Така робота триває, і за 3 тижні жовтня дохідна частина обласного бюджету збільшилася ще на 7 млн.грн. І це в умовах того, що економіка зараз працює тільки на 50% своїх можливостей, оскільки оздоровлення після кризи ще повністю не відбулося», - зазначив сьогодні в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

Завдяки соціальній картці стане можливо відсікти лже-пільговиків

«Соціальна картка дасть можливість відсікти лже-пільговиків. Тих людей, які або не мають права на пільгу, або користуються декількома пільгами відразу, що теж заборонено державою, але сьогодні відбувається з причини того, що занадто заплутана система. Це теж потрібно робити, тому що ми зобов'язані допомагати тільки лише тим, хто без допомоги держави не обійдеться. А допомагати тим, хто використовує не там поставлені в законі коми - на мій погляд, недозволена розкіш для нашої не зовсім заможної держави», - зазначив в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  Голова ХОДА висловив упевненість в тому, що цей експеримент буде сприйнятий позитивно: «Він не принесе ніякої незручності і зробить зручніше роботу як соціальних служб, так і людей, які користуються їх послугами».

Соціальна картка спростить процедуру отримання пільг

В ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що введення соціальних карток спростить для людей процедуру отримання пільг. «Перш за все - це зручність тих людей, які користуються тими чи іншими соціальними послугами від держави. Адже не секрет, що для того, щоб оформити ту або іншу субсидію, одержати фінансування по одній з державних програм, людям доводиться збирати велику кількість довідок, вистоювати в чергах, долати багато кілометрів, користуючись міським чи іншим транспортом. Мета одна: зробити процедуру оформлення коротшою, а отримання - більш зручним для людей», - зазначив він.

Науковий потенціал Харкова потрібно розглядати, як ресурс інноваційного, соціально - економічного розвитку. Михайло Добкін

Всі рівні влади в країні повинні об'єднати свої зусилля, щоб виробляти продукт, який буде затребуваний реальним сектором економіки нашої країни. Про це сьогодні під час ефіру на обласному радіо в програмі «Зворотний зв'язок» сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Кожна людина повинна мати можливість отримати професійну, якісну медичну допомогу. Михайло Добкін

«Дуже важливо, щоб кожна людина мала можливість звернутися і отримати професійну, якісну медичну допомогу. Сьогодні у міста одні можливості, біля села - інші. Такого не повинно бути. Рівень медичного обслуговування повинен бути достатньо високим як для мешканців міста, так і для мешканців сільської місцевості. Зміцнення матеріально-технічної бази, капітальний ремонт медустанов, придбання нової техніки дає можливість нашим лікарям надавати своєчасну та кваліфіковану медичну допомогу, а людям дає впевненість у тому, що вони можуть отримати медичне обслуговування високого рівня», - зазначив сьогодні в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

Якщо прикладна наука затребувана, фундаментальна наука отримує можливість нормального фінансування. Михайло Добкін

«Фундаментальна наука може жити і нормально фінансуватися тільки в тому випадку, якщо затребувана прикладна наука, яка дає дуже швидкий результат. Усе взаємопов'язано. Нам не потрібно винаходити велосипед, тому що ця система працювала свого часу дуже чітко. Потрібно тільки те, що ми колись вже успішно робили, перевести на сьогоднішні реалії та адаптувати до нинішніх економічних умов», - підкреслив голова ХОДА Михайло Добкін під час програми «Зворотний зв'язок» 25 жовтня.  

За неповні 8 місяців у Харківська область отримала з держбюджету близько 1 млрд. грн. на реалізацію низки проектів

У цьому році Харківська область отримала кошти на реалізацію низки проектів. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  За його словами, було отримано 350 млн. грн. на будівництво окружної дороги, близько 200 млн. грн.на будівництво злітно-посадочної смуги Харківського аеропорту, понад 50 млн. грн. на ремонт комунальних доріг, понад 50 млн. грн. на будівництво Харківського метрополітену, 4,5 млн. грн. на лікарню в Липцях, 7 млн. 300 тис. грн. на реконструкцію філармонії і біля 10 млн. грн. на капітальний ремонт ВЕП «Держпром».  

У 99% політичних сил, які беруть участь у виборах в Харківській області, немає ніяких претензій. Михайло Добкін

Більшість політичних партій Харківської області вважають, що підготовка до виборів у регіоні відповідає закону. Деякі сили, які заявляють про порушення, намагаються таким чином привернути до себе увагу, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін.

Підготовка та друк бюлетенів відбувилася і відбуваються відповідно до чинного законодавства. Михайло Добкін

Заяви деяких політичних сил про те, що в Харкові друкуються фальшиві бюлетені - не що інше, як спроба привернути до себе увагу виборців хоча б за допомогою скандалу. Як заявив 25 жовтня в ході програми «Зворотний зв'язок» голова ХОДА Михайло Добкін, всі підготовчі передвиборчі процеси в Харківській області проходять відповідно до чинного законодавства.

Харків - це дитина Україні така ж, як всі інші міста. Олена Гречаніна

За словами почесного громадянина Харкова, директора Харківського спеціалізованого медико-генетичного центру, Українського НДІ клінічної генетики Олени Гречаніної, заяви, подібні зробленим Юлією Тимошенко, морально небезпечні, тому що можуть вплинути на свідомість людей, і гідні тільки осуду. "Зараз багато людей, далеких від політики, але захоплені патріотичними почуттями, які прагнуть підтримати гідність країни та міста. А сьогоднішня акція "Батьківщини" не тільки Харків ставить у штучну позицію, але і проливає негатив на всю країну.Якщо ми виносимо негатив за межі країни, то цим ми ж на себе відро бруду виливаємо. Це негідно людини, який може вважати себе керівником великої країни.  

Архів документів