Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На базі Харківського протезно-ортопедичного підприємства планується організувати виробництво інвалідних візків. Ігор Шурма

На базі Харківського протезно-ортопедичного підприємства планується організувати виробництво інвалідних візків. Ігор Шурма

На базі Харківського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства планується організувати виробництво інвалідних візків. Завод отримав завдання розробити проект візка, який активно обговорюється з громадськими організаціями інвалідів, тобто з тими людьми, які безпосередньо користуються цими візками і можуть висловити найповніші побажання щодо їх конфігурації. Про це сьогодні повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма під час відео-конференції з віце-прем’єр-міністром – міністром соціальної політики України Сергієм Тигіпком.

Ігор Шурма запросив Сергія Тигіпка приїхати до Харкова та ознайомитися з можливостями Харківського протезно-ортопедичного підприємства, щоб розглянути можливість його включення в перелік підприємств, які будуть випускати інвалідні візки за державними програмами.

Як зазначив Сергій Тигіпко, сьогодні є попит з боку іноземних кампаній, які виробляють інвалідні візки, на розміщення виробництва на українських підприємствах. «Ми в першу чергу розглядаємо ті пропозиції, які гарантують, що візки будуть продаватися за кордон, тому що держава не може завантажити наші підприємства замовленнями на весь рік. Зараз є декілька заявок на організації виробництва візків з боку іноземних компаній, і, можливо, воно буде організовано в Харкові», - підкреслив Сергій Тигіпко.

За словами Ігоря Шурми, незалежно від того будуть замовлення з Києва чи ні, в області буде створено регіональне замовлення, і протезно-ортопедичне підприємство буде випускати візки для потреб області. В обласному бюджеті 2012 року будуть передбачені кошти на придбання інвалідних візків, які планується виробляти на протезному заводі.

«На сьогодні потреба області в інвалідних візках фінансується за рахунок державного бюджету на 20%. Наш проект полягає в тому, що ми, виділяючи кошти з обласного бюджету, будемо купувати візки харківського виробництва. Знаючи нарікання людей на візки виробництва інших міст України, ми хочемо створити власний продукт. Я переконаний, що вироблений в Харкові візок буде повністю відповідати вимогам до продукції, яка буде поставлятися за кордон. Якщо існує можливість використати підприємство для закордонних замовлень, то ми нею обов’язково скористаємося. А якщо нам не дадуть можливості взяти участь в реалізації проектів, які існують на рівні держави, то ми своєю продукцію закличемо тих людей, які будуть її купувати», - підкреслив Ігор Шурма.