Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

При управлінні у справах сім'ї та молоді ХОДА працює гаряча лінія

Сьогодні, 25 листопада, розпочалася всеукраїнська кампанію "16 днів проти гендерного насильства", підготовлена Міністкрством у справах сім'ї, молоді та спорту за підтримки представництва Європейського Союзу та представництва Організації Об'єднаних Націй в Україні. Ця акція збігається з аналогічною, яка розпочалася зараз у всьому світі. Про це сьогодні в прес-центрі ІА "МОСТ-Харків" повідомила начальник управління у справах сім'ї та молоді ХОДА Лариса Козлова - передає ІА "МОСТ - Харків".

Прокуратура відпрацьовує чотири версії у справі зникнення головного редактора однієї з харківських газет

На сьогоднішній день прокуратура України продовжує відпрацьовувати чотири версії у справі про зникнення головного редактора харківської газети «Новий стиль» Василя Климентьєва, причому основною залишається версія, пов'язана з його професійною діяльністю. Про це сьогодні на брифінгу в обласній прокуратурі повідомив начальник головного управління Генеральної прокуратури України Віталій Білоус.  

Харківська область не має проблем з розрахунками за газ. Михайло Добкін

У Харківської області немає проблем з розрахунками за газ. Про це повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  «Зараз ми не можемо говорити, що у нас є велика проблема. Є гра слів. У різночитання кожен дивиться по-своєму. Оплата відбувається після закінчення місяця з того моменту, як почали подавати тепло. Основні платежі підуть в кінці листопада - перших числах грудня, і рівень розрахунків за газ буде рости в геометричній прогресії. Всьому свій час. Люди заплатять за тими квитанціями, які до них прийдуть, і ми розрахуємося за газ», - сказав голова ХОДА. За його словами, на кінець минулого року рівень розрахунків за газ склав близько 90%. «Такого не було ніколи в історії незалежної України», - підкреслив Михайло Добкін.

Економічне зростання безпосередньо залежить від приходу інвесторів. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов заявив, що основні зусилля Харківська облдержадміністрація спрямовує на залучення інвесторів до регіону.

Порушників Податкового кодексу будуть штрафувати на 1 грн.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, перші півроку після введення в дію Податкового кодексу штраф для порушників буде символічним - 1 гривня.  «Необхідний час, щоб люди звикли до нових податкових правил і змогли у них розібратися. Символічні штрафи за порушення будуть звертати увагу підприємств і людей на те, яким чином потрібно робити ті чи інші процедури відповідно до нового Податкового кодексу», - зазначив Юрій Сапронов.

У суботу в Харкові та області вшанують пам'ять жертв Голодомору 1932 - 1933 рр..

27 листопада, у День річниці Голодомору, в усіх населених пунктах Харківської області відбудеться вшанування пам'яті жертв Голодомору за участю керівників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, представників духовенства, політичних партій, громадських та молодіжних організацій. 

На всіх державних підприємствах, де менеджмент працює неефективно, буде змінено керівництво. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, на всіх державних підприємствах, де менеджмент працює неефективно, буде змінено керівництво. Зокрема, найближчим часом може бути призначений новий керівник ДП «Ізюмський тепловозо-ремонтний завод».

Призначений новий директор ДП «Завод імені Малишева»

Новим директором ДП «Завод імені Малишева» призначений Олександр Опанасенко. Про це сьогодні повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Це людина, яку ХОДА рекомендувала на цю посаду. Олександр Опанасенко пройшов серйозний трудовий шлях, працював заступником керівника і керівником різних підприємств Харкова. Це професіонал, який буде наводити порядок на заводі. Нам необхідно провести повний аудит, розібратися з проблемами, які існують. У першу чергу необхідно погасити борги по заробітній платі і розрахуватися за електроенергію. У підприємства є дуже хороше замовлення, і ми повинні зробити все, щоб не зірвати його виконання», - підкреслив Михайло Добкін.

Сергій Чернов обраний головою Харківської облради

У результаті таємного голосування депутат Сергій Чернов обраний головою Харківської облради VI скликання. У голосуванні взяло участь 114 депутатів з 136, голосів "за" - 110, "проти" - 2, утрималися - 2.  

96% жителів України вважають себе бідними

Віце-губернатор Юрій Сапронов повідомив, що за даними Держкомстату 96% жителів України вважають себе бідними.

Досвід Грузії потрібно пристосовувати під українську дійсність. Юрій Сапронов

Заступник голови ХОДА Юрій Сапронов заявив, що для України дуже важливим є досвід грузинських перетворень, оскільки країна потребує масштабних і рішучих реформ.  «За кілька останніх років Грузія вийшла на 11 місце у світі за умовами ведення бізнесу - тоді як Україна знаходиться на 145 місці - і забезпечила стабільний приток інвестицій в країну. Щоб цього досягти, довелося пройти через дуже жорсткі реформи, успішність яких забезпечила тверда політична воля. Грузини почали з боротьби з корупцією та дерегуляції. Досвід грузинських реформ, зокрема, в галузі будівництва буде врахований і в Україні. Наприклад, будуть скорочені терміни отримання землі під забудову з 415 до 60 днів та зменшена кількість дозвільних процедур з 93 до 23», - підкреслив віце-губернатор.

Триває обговорення проекту «Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року»

В п’ятницю, 26 листопада 2010 року, об 14.00 в Головному корпусі (конферанц-зала) Харківського національного медичного університету (пр. Леніна, 4) відбудеться черговий круглий стіл із циклу обговорення Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року. Напрямком обговорення стануть інноваційні процеси у сфері медичних послуг в Харківській області.

Дякую всім жителям Слобожанщини за зроблений вибір і надану довіру. Михайло Добкін

Сьогодні в ході установчого засідання I сесії Харківської обласної ради VI скликання голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін подякував голові обласної виборчої комісії Олександру Русанову і всім членам Харківської обласної виборчоїкомісії за активну роботу під час виборів депутатів Харківської обласної ради. «Дозвольте мені від імені всього депутатського корпусу Харківської облради VI скликання висловити подяку всім жителям нашої славної Слобожанщини за зроблений вибір і надану довіру», - акцентував Михайло Добкін.

Харківщину залишили останні осінні призовники

25 листопада о 0.50 пасажирським потягом «Харків-Чернігів» на службу у Сухопутних військах до одного з північних регіонів країни була направлена з Харківського обласного військкомату остання команда новобранців осіннього призову із 40 осіб. Про це повідомив Регіональний медіа-центр МО України. Всього протягом жовтня-листопада 2010 року до лав Збройних сил та інших військових формувань було призвано 1220 мешканців Харківської області.

16 днів проти насильства

Сьогодні о 12:30 в прес-центрі ІА «Мост-Харків» (вул. Мироносицька, 21) в рамках Національної кампанії «Стоп насильству!» відбудеться прес-конференція «16 днів проти насильства», в якій візьмуть участь начальник управління у справах сім’ї та молоді ХОДА Лариса Козлова, провідний спеціаліст Департаменту молодіжної політики Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту Богдан Марушкевич та експерт з протидії насильству Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні Світлана Павлиш.  

«Оптимізація» прибутку і податків стала головним бізнесом у нас в країні. Юрій Сапронов

«Як заявив Президент України Віктор Янукович, платити податки в Україні повинні всі, без преференцій для будь-якого виду бізнесу. Упевнений, що 95% підприємців, які зараз незадоволені Податковим кодексом, не бачили і не читали цей документ. Представники малого і середнього бізнесу зараз дуже зацікавлені в збереженні діючої недосконалої системи оподаткування, оскільки безліч дірок у законодавчій базі дозволяє їм легко позбутися податків. Така «оптимізація» прибутку і податків стала головним бізнесом у нас в країні, прагнення заплатити менше податків, видати зарплату в конверті вже набуло статусу своєрідної національної бізнес-ідеї. Це завдає значної шкоди бюджету, з якого платиться зарплата лікарям, вчителям та іншим категоріям бюджетників, тобто, вкриваючи податки, підприємці обкрадають самі себе і своїх дітей. Застосування «єдиноподатників» практично в усіх секторах економіки, включаючи роботу великих торговельних мереж - це чорна діра в бюджеті Україні. Упевнений, що питання адміністрування податків, які викликають нарікання в бізнес-середовищі, Президент виправить", - зазначив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Податковий кодекс передбачає оподаткування тільки житлової нерухомості

Згідно новому Податковому кодексу обкладатися податками буде тільки житлова нерухомість. Про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  «Більшості громадян України цей податок не торкнеться, оскільки база оподаткування встановлюється для квартири - на 120 кв. метрів; для житлового будинку - на 250 кв. метрів. Для квартир, загальна площа яких не перевищує 240 кв. метрів, і житлових будинків, загальна площа яких не перевищує 500 кв.метрів, ставки податку не перевищать 1% розміру мінімальної заробітної плати. Якщо площа житла перевищує вищевказану цифру, ставка податку становитиме 2,7% розміру мінімальної зарплати», - розповів Юрій Сапронов. 

Події дня

Сьогодні, 25 листопада 2010 року, о 10:00 у Великому залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 4 поверх) відбудеться Перше засідання Харківської обласної ради VI скликання. Пряму трансляцію сесії буде здійснювати телеканал ХОДТРК. О 10:00 у Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України (пр.Московский 75, II поверх, другий зал) відкриється II міжнародна науково-практична конференція «Державне регулювання соціального підприємництва та соціально відповідального бізнесу» та круглий стіл «Проблеми та перспективи розвитку взаємодії влади,громадськості та бізнесу в сучасних умовах». О 10:00 в конференц-залі, Sun Light Hotel, (вул.Киргизька, 19-б) відбудеться відкриття Всеукраїнської школи для лідерів молодіжних громадських організацій та студентського самоврядування «Молодь проти насильства». О 10:00 у виставковому центрі «Радмір Експохол» (вул.Академіка Павлова, 271) відбудеться відкриття відбіркового туру чемпіонату України з перукарського мистецтва, нігтьової естетики та макіяжу «Кубок Харкова 2010» та чемпіонат України серед спеціалізованих навчальних закладів.

У нас є все, щоб домогтися успіху в сільському господарстві. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін у ході урочистостей з нагоди Дня працівників сільського господарства відзначив велике значення, яке сільськогосподарська галузь має для розвитку економіки України в цілому і Харківської області зокрема. «Думаю, ми всі з вами доживемо до того часу, коли, приїхавши в будь-який район, в будь-який населений пункт, ми зможемо знайти не одне-два, а 10-15 успішних господарств, які досягли результату. У нас є для цього все - працьовиті люди, родюча земля, гарні умови для ведення сільського господарства, все те, що ми по крихтах зберігали. Сільське господарство - це локомотив економіки України. Це наш шанс зрушити з мертвої точки нелегку ситуацію в економіці, і завантажити не тільки переробну промисловість, а й підприємства, де виробляють складну сільськогосподарську техніку», - підкреслив голова області. 

Краса, гордість і багатство України нерозривні з процвітаючим селом

Сьогодні у Харківському національному аграрному університеті ім. В.В. Докучаєва відбулися урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства. Участь в урочистостях взяв голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, який привітав присутніх з професійним святом та вручив державні нагороди, а також нагороди облдержадміністрації.

30 листопада 2010 року відбудеться спільне засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу Харківської області

На засіданні будуть розглянуті питання: 1. В ході контролю за виконанням рішень колегії облдержадміністрації від 18 жовтня 2010 року: - про стан фінансово - бюджетної дисципліни на підприємствах, в установах та організаціях області за 9 місяців 2010 року; - про передачу закладів (підрозділів) охорони здоров'я первинної медико-санітарної ланки до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст районів. 2. Про підсумки економічного і соціального розвитку області за 9 місяців 2010 року. 3. Про виконання бюджету області за 9 місяців 2010 року. 4. Про роботу з утвердження патріотизму, духовності, моральності та загальнолюдських життєвих принципів у молодіжному середовищі та виконання Державної програми "Молодь України". 5. Про хід виконання Закону України "Про затвердження "Загальнодержавної програми протидії захворювань на туберкульоз у 2007- 2011 роках" та розпорядження голови обласної державної адміністрації з цього питання, творення та ведення містобудівного кадастру Харківської області. 6. Про стан збереження, пристосування та використання об'єктів - пам'яток архітектури. 7. Про покращення рівня виконавської дисципліни в роботі з документами в апараті обласної державної адміністрації. 

У Великому Бурлуці працює книжкова виставка-ярмарок

Пересувна книжкова виставка-ярмарок «Харківські видавці – районам області», яка започаткована обласною державною адміністрацією, продовжує свій шлях по районам області і відкрилася в м. Великий Бурлук. Головний спеціаліст Управління у справах преси та інформації Ірина Булгакова, яка відкрила виставку разом з керівництвом району, зазначила, що книжкова виставка-ярмарок послужить подальшому розвитку вітчизняної друкованої справи, побажала відвідувачам радості спілкування із чудовим світом книги та передала районній бібліотеці підбірку книг, підготовлену управлінням.

Триває всеукраїнська кампанія «16 днів проти ґендерного насильства»

Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту за підтримки Представництва Європейського Союзу та Представництва ООН в Україні проводять щорічну Всеукраїнську кампанію «16 днів проти ґендерного насильства». В рамках кампанії 22-26 листопада відбувається акція «Українське телебачення проти насильства», під час якої на каналі «Перший національний» виходить в ефір серія телепрограм, присвячених питанням насильства в сім’ї та його подоланню.

В Харкові розпочне роботу Всеукраїнська школа для лідерів молодіжних громадських організацій та студентського самоврядування «Молодь проти насильства»

За інформацією Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, 25 листопада 2010 р. о 10:00 в рамках Національної кампанії «Стоп насильству!» та Всеукраїнської кампанії «16 днів проти гендерного насильства», за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту у партнерстві з Програмою рівних можливостей та прав жінок в Україні ПРООН відбудеться відкриття Всеукраїнської школи для лідерів молодіжних громадських організацій та студентського самоврядування «Молодь проти насильства». 

Харківські книговидавці завітали до Вовчанська

Пересувна книжкова виставка–ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована обласною державною адміністрацією, розпочала свою роботу в центрі міста Вовчанськ.

Створено виконавчий комітет Харківської міської ради VI скликання та затверджено його персональний склад

Таке рішення було прийнято сьогодні на 1 сесії Харківської міської ради VI скликання.  До складу виконавчого комітету Харківської міської ради VI скликання увійшли 19 осіб:

Секретарем Харківської міської ради VI скликання став Олександр Новак

Депутати Харківської міської ради 6 скликання обрали секретаря. Ним став Олександр Новак. Секретаря міської ради обирали таємним голосуванням, в якому взяли участь 86 депутатів. «За» проголосували 81, «проти» - 1, утрималися - 4. 

Затверджено заступників Харківського міського голови

Рішенням I сесії Харківської міської ради VI скликання затверджено заступників Харківського міського голови.  

Сьогодні у Харкова є команда, здатна реалізувати патріотичну ідею. Геннадій Кернес

«Харківський патріотизм з романтичної ідеї має нарешті перетворитися в програму конкретних дій. Те, про що десятиліттями говорять харківські патріоти, політики та експерти, я маю намір зробити стратегією Харкова, цементом для консолідації влади, бізнесу та громадянського суспільства, базовим принципом розвитку нашого міста. Якщо раніше у Харкова була патріотична ідея, то сьогодні у Харкова є команда, здатна цю ідею реалізувати», - сказав Харківський міський голова Геннадій Кернес після церемонії вступу на посаду.

Новий склад депутатського корпусу Харківської міської ради дуже сильний. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін у ході першої сесії Харківської міської ради шостого скликання 24 листопада привітав Харківського міського голову Геннадія Кернеса зі вступом на посаду, а також відзначив високий рівень професіоналізму новообраних депутатів міської ради. «Я сьогодні уважно стежив за врученням тимчасових депутатських посвідчень новому депутатському корпусу, і, знаючи Харків не з чуток, хочу сказати: дуже сильний склад депутатського корпусу. Потенціал величезний, можливості колосальні. Якщо все це помножити на тісну співпрацю з обласною державною адміністрацією, з новообраною обласною радою, - все це дає такі перспективи, які не реалізувати ми просто не маємо права. Сьогодні ми маємо можливість, ні на йоту не сумніваючись у легітимності кожного обраного депутата, працювати з професійним депутатським корпусом. Також я хочу привітати Харків, який отримав в особі Геннадія Адольфовича дуже ефективного менеджера. Це людина, яка здатна працювати 24 години на добу. Крім цього він здатний змусити працювати всіх, хто дав свою згоду працювати в його команді», - підкреслив голова області. 

Архів документів