Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська область планує відсоток охоплення дітей місцями в дошкільних навчальних закладах довести до 100%

Сьогодні Харківська область може надавати місця в дошкільних закладах на рівні 78%. Це набагато вище, ніж в цілому по Україні (по країні цей показник нижче 60%). «Ми не просто пишаємося таким показником нашої області, але і хочемо відсоток охоплення дітей місцями в дошкільних навчальних закладах довести до 100%, - сказав під час відкриття дитячого садочка в селі Веселе Харківського району голова ХОДА Михайло Добкін.  

Наші плани будуть коригуватися тільки лише в бік покращення життя людей. Михайло Добкін

Відкриття нового дошкільного закладу в селі Веселе це ще один яскравий приклад взаємовигідної співпраці соціально відповідального бізнесу, місцевого самоврядування та місцевої державної влади. «Неможливо вирішувати проблеми самотужки. Неможливо тільки лише за кошти бюджету відкривати дошкільні установи, ремонтувати школи, лікарні, дороги, - зазначив на відкритті дитячого садочка в селі Веселе Харківського району голова ХОДА Михайло Добкін.  

Роботи з будівництва станції метро «Проспект Перемоги» вже ведуться

Як повідомив сьогодні в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес, вже ведеться частина робіт з будівництва ст.метро «Проспект Перемоги». Зокрема, ведуться прохідницькі роботи. «Ми клопочемо перед облдержадміністрацією і Кабінетом міністрів України про виділення необхідного фінансування на роботи, які заплановані на 2011 рік. Будівництво метро включено в програму підготовки до Євро-2012, що дає надію на те, що ми отримаємо додаткове джерело фінансування. Ми докладемо всіх зусиль, щоб протягом двох років здати в експлуатацію станцію метро «Проспект Перемоги», - підкреслив Геннадій Кернес.

До кінця року станція метро «Олексіївська» буде введена в експлуатацію. Геннадій Кернес

«До кінця року ми встигнемо здати станцію «Олексіївська» в експлуатацію. І на Новий рік, як ми і обіцяли з Михайлом Марковичем Добкіним, мешканці Олексіївки з подарунками і покупками зможуть поїхати додому на метро», - заявив сьогодні в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес. За його словами, за 11 місяців після прийняття метро в комунальну власність були активізовані всі роботи і практично закінчено будівництво станції «Олексіївська». В даний час залишилося провести лише незначні оздоблювальні та пусконалагоджувальні роботи на станції, а також благоустрій прилеглої території.

Кожні 2 роки ми будемо вводити в експлуатацію нову станцію метрополітену. Михайло Добкін

Як заявив голова ХОДА Михайло Добкін, коментуючи питання про невиконання планованого введення в експлуатацію двох нових станції метро кожні 4 роки, прихід Юлії Тимошенко на посаду прем'єр-міністра України відкинув економіку країни на багато років назад, через що було дуже складно реалізовувати намічені плани. «Зараз, коли закінчиться місцева виборча кампанія, і вже остаточно відійдуть в історію всі маргінальні політичні сили, ми будемо кожні 2 роки вводити в експлуатацію нову станцію метрополітену. Наступний на черзі об'єкт - це станція метро «Проспект Перемоги». Потім роботи триватимуть на пр.Гагаріна, де будуватимуться 2 станції на вул. Державінській і вул.Одеській», - підкреслив Михайло Добкін.  

Наступного року буде продовжено будівництво зупиночно-пересадочних павільйонів

Як повідомив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, наступного року будуть продовжені роботи з поліпшення якості роботи громадського транспорту в Харкові і області. Зокрема, буде продовжено будівництво зупиночно-пересадочних павільйонів. «Ми можемо переконатися, що експеримент з організації роботи на зупиночно-пересадочному павільйоні на Холодній горі є успішним, і така робота триватиме надалі», - зазначив Михайло Добкін.

У с.Веселе планується відкрити ще один дитячий сад

Як зазначив голова Харківської райдержадміністрації Віталій Збукар, відкриття групи дитячого садка в с.Веселе дає можливість всім дітям 5-річного віку, які сешкають у селі, отримати необхідну підготовку до школи. «Це четвертий дитячий садок в районі, вмонтований у школу. Ми плануємо в цьому селі обладнати ще один дитячий сад. Він буде організований у приміщенні колишнього гуртожитку, де розміститься 3-4 групи», - зазначив Віталій Збукар.

Михайло Добкін взяв участь у відкритті групи дитячого садка у с.Веселе Харківського району

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін взяв участь у відкритті групи на 25 місць дитячого садка в с.Веселе Харківського району. Група відкрита в приміщенні діючої школи. Відкриття групи знижує соціальну напругу в селі, пов'язане з браком місць у дитячих дошкільних установах. Сьогодні с.Веселое святкує 228-у річницю з дня заснування, і відкриття дитячого саду стало ще одним подарунком мешканцям села. Виступаючи перед мешканцями села, що зібралися на відкритті дитячого садка, Михайло Добкін зазначив, що тепер умови для перебування дітей у дитячому садку с.Веселе не гірше, ніж в харківських дошкільних установах. Голова ХОДА подякував районній і сільській влади за докладені зусилля зі створення дитячого саду, а також компанії «Філіп Морріс Україна», яка надала спонсорські кошти.

На посаду генерального директора КП «Харківський метрополітен» буде призначений Михайло Карамшук

Як повідомив сьогодні в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес, за погодженням з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним на посаду генерального директора КП «Харківський метрополітен» буде призначений Михайло Карамшук, який зараз виконує обов'язки генерального директора. «Це вже вирішене питання. Ця людина заслужив цю посаду. Зараз проводиться підготовка та оформлення документів», - зазначив Геннадій Кернес.

При новому складі Кабінету міністрів Харківська область отримала з державного бюджету близько 1 млрд.грн. на роботи з будівництва та ремонт різних об’єктів. Михайло Добкін

«Завершується рік, і ми вже можемо підводити деякі підсумки фінансування Харкова та області новим складом Кабінету міністрів. Я ніколи не приховував, що 2009-й рік був для Харкова нульовим в плані фінансування з усіх проблем. У цьому ж році ми отримали 350 млн.грн. на ремонт Окружної дороги, більше 50 млн.грн. на ремонт комунальних доріг при підготовки Євро-2012, понад 50 млн.грн. на будівництво метро. За програмами Міністерства ЖКГ і Міністерства регіонального розвитку суми, які надходять до нас, обчислюються десятками мільйонів гривень. Якщо врахувати ще кошти на будівництво злітно-посадочної смуги Харківського аеропорту і кошти, які додатково були направлені на реконструкцію стадіону «Металіст», то ми можемо говорити, що цього року Харківська область отримала приблизно 1 млрд.грн. Такого фінансування не було ніколи », - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

На станцію метро «Олексіївська» прибув перший потяг

Сьогодні відбувся пуск пробного потяга від станції метро «23 Серпня» до станції «Олексіївська». Першими пасажирами, які прибули на нову станцію метрополітену, стали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес, Почесні громадяни м.Харкова, журналісти та ін. Михайло Добкін, ділячись враженнями від поїздки, зазначив: «Приблизно 8 місяців тому ми проїхали тут на дрезині, перевіряючи тільки-но укладені рейки. За цей період виконаний величезний обсяг робіт. Завершені практично всі роботи. Станція красива, легка. Скоро будуть завершені останні роботи, і станція буде виглядати не гірше, ніж її попередники. Упевнений, до Нового року станція буде введена в експлуатацію».

У Харкові відбудеться півфінал всеукраїнського змагально-мотиваційного заходу служби зайнятості серед учнівських команд 10-11 класів

Сьогодні з 17:00 до 19:00 в Національному аерокосмічному університеті імені М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» відбудеться півфінальний етап всеукраїнського змагально-мотиваційного заходу служби зайнятості серед учнівських команд 10-11 класів Луганської, Харківської, Черкаської та Чернігівської областей. Захід проводитиметься в рамках відзначення 20-ї річниці створення державної служби зайнятості України. Він орієнтований на створення сприятливих умов для забезпечення раціональної, продуктивної та вільно обраної зайнятості молоді, її творчого, інтелектуального і духовного розвитку. Змагання команд проходитиме у формі профорієнтаційної гумористичної інтелектуально-розважальної гри. В состав журі заходу увійшли заступник міністра праці та соціальної політики України Андрій Черкасов, солісти гурту Олег Михайлюта («Фагот»), Олександр Сидоренко («Фоззі») та ін.

Дмитро Табачник привітав колектив Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» з 125-річчям ВНЗ

Заступник міністра освіти і науки України Євген Суліма під час урочистої церемонії з нагоди 125-річчя Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» зачитав привітання міністра освіти і науки України Дмитра Табачника з ювілеєм університету.

Ювіляри отримують привітання

Під час святкування 125-річного ювілею НТУ «ХПІ» на адресу «винуватців» урочистостей було сказано багато теплих слів, було вручено багато подарунків. Величезна історія ВНЗ, що охоплює три історичні періоди та три періоди часового простору, не залишила байдужим жодну людину, яка сиділа в залі Палацу студентів університету. «125 років - це не просто кругла красива дата. Це традиції, це історія, це спадкоємність, це успіхи, - звернувся до присутніх голова ХОДА Михайло Добкін.

Всі фельдшерсько-акушерські пункти та сільські амбулаторії будуть забезпечені приладами «Телекард». Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, всі 517 фельдшерсько-акушерських пунктів та 249 сільських лікарських амбулаторій будуть забезпечені приладами «Телекард». «Завдяки введенню системи «Телекард» можна буде передати кардіограму з кожного фельдшерсько-акушерського пункту та сільської лікарської амбулаторії до 5 медичних закладів Харкова: Міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги, Обласної клінічної лікарні, лікарні №8, залізничної лікарні №5 та Інституту терапії ім. Малої. Спеціалісти цих медичних закладів прочитають кардіограму і дадуть необхідні рекомендації: вводити якісь препарати чи викликати швидку допомогу і терміново госпіталізувати», - зазначив Ігор Шурма.

Харківська область перебуває на порозі великих змін в організації надання медичної допомоги. Ігор Шурма

«Харківська область перебуває на порозі великих змін в організації надання медичної допомоги. Ухвалено рішення про передачу всіх фельдшерсько-акушерських пунктів, амбулаторій, дільничних лікарень на баланс центральних районних лікарень. На сьогодні в області нараховується 517 ФАПів та 249 лікарських амбулаторій. Переважна їх більшість потерпаює від недофінансування, тому що вони фінансуються з сільських та селищних рад, бюджети яких є дотаційними, і не можуть забезпечити нормальне фінансування медицини. Переведення ФАПів та амбулаторій на фінансування з районного бюджету надасть можливість збільшити фінансування та покращити якість надання медичної допомоги в сільській місцевості», - зазначив сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Відкриття амбулаторії у с. Залінійне це приклад активної позиції місцевої влади. Ігор Шурма

«Відкриття медичної амбулаторії у с. Залінійне це приклад того, як завдяки кумуляції зусиль райдержадміністрації, депутатів обласної, районної рад та залучених коштів можна вийти зі скрутного положення, в якому перебуває сільська медицина. На жаль, не можна сказати, що така позиція місцевої влади є правилом для всієї області. Але крок за кроком ми покращуємо якість надання медичної допомоги в сільській місцевості. Зі зміною системи фінансування ФАПів та амбулаторій нам буде набагато легше це робити», - підкреслив сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

У Харківській області проводяться профілактичні заходи щодо попередження отруєнь грибами, ягодами, декоративними та дикоростучими рослинами

Щоб запобігти отруєнням мешканців Харківської області грибами та ягодами, Харківським обласним центром здоров'я, який підпорядкований Головному управлінню охорони здоров'я, проводиться низка профілактичних заходів. В першу чергу йдеться про попередження та інформування населення.

Заступник голови ХОГА Юрій Сапронов зустрівся з віце-президентом Європейської Економічної Палати торгівлі, комерції та промисловості в Україні Рустамом Агаєвим

Під час зустрічі сторони обговорили інвестиційний клімат Харківської області та пріоритетні напрямки співробітництва. Рустам Агаєв висловив зацікавленість у інвестиціях в промислове виробництво Харківщини. «Наша область – перша в Україні у важкому та енергетичному машинобудуванні, тому ця галузь безперечно зацікавить ваших партнерів. Інтерес інвесторів до України і до Харківщини зокрема зростає у зв’язку з реформами, ініційованими Президентом України Віктором Януковичем. Днями Верховна Рада скоротила кількість ліцензованих видів діяльності з 66 до 43, а кількість ліцензованих видів робіт скоротилася на 92%», - повідомив Юрій Сапронов.

Визначені кращі районні державні адміністрації

На початку жовтня заступником голови – керівником апарату обласної державної адміністрації Василем Хомою були видані накази щодо запровадження рейтингової системи оцінювання та проведення оцінювання рівня роботи апаратів районних державних адміністрацій за період діяльності у 2010 році. 22 жовтня на селекторній нараді під головуванням Василя Хоми визначені найкращі районні державні адміністрації за результатами комплексних перевірок, які пройшли у травні – вересні 2010 року.  

Успішна реалізація стратегії сталого розвитку області полягає у скоординованій діяльності всіх суб'єктів регіонального розвитку. Юрій Сапронов

Успішна реалізація стратегії сталого розвитку області полягає у скоординованій діяльності всіх суб'єктів регіонального розвитку. Досягнення стратегічної мети розвитку регіону до 2020 року можливе тільки при комплексному використанні організаційних, правових і фінансових можливостей регіону. Про це сьогодні в ході установчого наради Робочої групи з підготовки Проекту Стратегії соціально - економічного розвитку Харківської області до 2020 року сказав заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов.

Це неприпустимо, щоб сільські клуби та бібліотеки закривалися на зиму. Василь Хома

На даний момент триває робота з підготовки закладів культури Харківської області до роботи в зимовий період. Як було відзначено 22 жовтня в ході селекторної наради, керівництво деяких районів поставилося до цього питання недостатньо відповідально.

Міста Ізюм та Первомайський отримають статус депресивних

Міста Ізюм та Первомайський отримають статус депресивних. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов під час установчої наради з підготовки стратегії соціально-економічного розвитку Харківської області до 2020 року.

Ведеться робота із збору пропозицій для створення Стратегії розвитку Харківської області

«Стратегія соціально-економічного (сталого) зростання Харківській області до 2020 року» являє собою стратегічний і одночасно практичний документ, спрямований на досягнення конкретних результатів і проведення успішної соціально-економічної політики регіону. Про це сказав в ході установчого наради з питання підготовки проекту «Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року» заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.   За його словами, вже зараз Головне управління економіки веде роботу зі збору пропозицій від всіх зацікавлених осіб, організацій, вищих навчальних закладів з метою створення Стратегії. «Для того, що б ми не упустили жодної пропозиції з реформування економіки нашої області, нам необхідно обробити всі конструктивні пропозиції нашою робочою групою», - зазначив він.

НТУ «Харківський політехнічний інститут» відзначає своє 125-річчя

22 жовтня НТУ «Харківський політехнічний інститут» відзначає своє 125-річчя. Урочисте засідання вченої ради з нагоди ювілею відкрив ректор вузу Леонід Товажнянський. У святкових заходах беруть участь голова ХОДА Михайло Добкін, заступник міністра освіти і науки України Євген Суліма, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, в.о. Харківського міського голови, секретар міської ради Геннадій Кернес.

Ми вибрали правильний напрямок роботи над Стратегією соціально - економічного розвитку області. Сергій Чернов

Робота над Стратегією соціально - економічного розвитку Харківської області йде у правильному напрямку. Про це сьогодні в ході установчого наради Робочої групи з підготовки Проекту Стратегії соціально - економічного розвитку Харківської області до 2020 року сказав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Розпочато розробку проекту «Стратегії соціально-економічного розвитку Харківської області до 2020 року»

Відбулася установча нарада робочої групи з питання підготовки проекту «Стратегії соціально-економічного (сталого) розвитку Харківської області до 2020 року», яку планується розглянути на сесії обласної ради у грудні 2010 року.  «Це той документ, який буде лежати в основі підготовки щорічних програм соціально-економічного розвитку Харківської області, той документ, який дозволяє нам максимально ефективно використовувати бюджетні кошти, той документ, який є «дорожньою картою» для Головного управління економіки, яке бере участь у розробці всіх важливих і стратегічних завдань в нашій області», - сказав відкриваючи засідання голова Харківської області Михайло Добкін.

12 ФАПів Зачепилівського району отримали сумки-укладки для надання невідкладної медичної допомоги

Сьогодні під час зустрічі з колективом Зачепилівської центральної районної лікарні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма передав для 12 фельдшерсько-акушерських пунктів Зачепилівського району сумки-укладки для надання невідкладної медичної допомоги хворим на суму 13 200 грн. Крім того, району передані 27 слухових апаратів для пацієнтів, що занесені до обласного реєстру.  

Ми пропонуємо умови паритетної участі Харківської та Бєлгородської областей при створенні технопарків. Михайло Добкін

Одним із напрямків співробітництва між Харківською і Бєлгородською областями може стати створення спільних технопарків або підприємств, які будуть отримувати податкові пільги. Все це можна буде реалізувати, використовуючи потенціал нашого регіону. Про це сьогодні в ході розширеного засідання робочої підгрупи «Розвиток науково-технічної та інноваційної сфери» Комітету з економічних реформ при Президентові України сказав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.  

Володимир Бабаєв привітав співробітників та студентів Харківського державного технічного університету будівництва та архітектури з ювілеєм ВНЗ

22 жовтня в приміщенні Харківського державного технічного університету будівництва та архітектури відбулися урочисті збори з нагоди 80-річчя від дня заснування університету. У святкуванні взяв участь перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, який привітав співробітників та студентів ВНЗ з ювілеєм закладу, а також разом з головою Харківської обласної ради Сергієм Черновим вручив державні нагороди, відзнаки обласної державної адміністрації, обласної та міської рад.

Архів документів