Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Митрополит Никодим нагороджений орденом Преподобного Серафима Саровського I ступеня

Митрополит Никодим нагороджений орденом Преподобного Серафима Саровського I ступеня

Святійший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил в ході Урочистої Академії, яка триває у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.Лисенка, вручив митрополиту Харківському і Богодухівському Никодиму орден Російської Православної Церкви Преподобного Серафима Саровського I ступеню.

Довідка.
Орден святого преподобного Серафима Саровського заснований визначенням Патріарха Московського і всієї Русі Алексія II і Священного синоду від 25 березня 2004 року в ознаменування 100-річчя канонізації преподобного Серафима Саровського. Підставою для нагородження є особливий внесок у справу відродження монастирів, храмів, пастирську і церковно-громадську діяльність. 

Знак ордена представляє собою золочений латунний чотирикутний хрест з кінцями, що розширюються і клиновидним завершенням, покритий зеленою емаллю. На кінцях хреста - вузький опуклий рант. На лицьовій стороні знака в центрі круглий медальйон, виконаний в техніці «Ростовської фініфті», з погрудний образом святого преподобного Серафима Саровського в рясі з єпитрахиллю. Навколо медальйона опуклий пасок, прикрашений 37 фіанітами. Ще один пасок, покритий зеленою емаллю, розташований між поперечинами хреста і до нього примикають по 5 рельєфних полірованих променів.