Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

19 травня відбудеться урочисте відкриття Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант»

19 травня відбудеться урочисте відкриття Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант»

19 квітня о 13.00 у малій залі Харківського національного театру опери та балету ім. М.В.Лисенка відкриються перші Дельфійські ігри Слобожанщини, які   присвячені 20-річчю Незалежності України і будуть проходити під девізом «Надія. Молодість. Талант». Договір про співробітництво між Харківською облдержадміністрацією і Українським Дельфійським комітетом було підписано 27 квітня 2011 року. Ігри проводяться з метою виявлення та підтримки обдарованої молоді, сприяння розкриттю творчої індивідуальності учасників, обміну досвідом роботи з проблем професійної підготовки юних митців, а також збереження і розвитку культурного потенціалу Слобожанщини та залучення молоді до кращих світових зразків культури та мистецтва.

У дев’яти номінаціях ігор візьмуть участь понад 400 учнів шкіл естетичного виховання Харківської, Полтавської та Донецької областей віком від 11 до 16 років. Вони будуть змагатися у номінаціях «фортепіано», «народні інструменти», «духові інструменти», «струнно-смичкові інструменти», «спів», «хореографія», «читці», «образотворче мистецтво» та «цирк».
19-21 квітня у приміщенні Харківського музичного училища ім. М.Лятошинського змагатимуться учасники номінацій «фортепіано», «народні, духові, струнно-смичкові інструменти» та «спів». 21 квітня у приміщенні Харківського училища культури будуть змагатися учасники номінацій «хореографія» та «читці», у Харківському художньому училищі – учасники номінації «образотворче мистецтво» та у приміщенні старого цирку – учасники номінації «цирк».
Всі учасники будуть нагороджені Сертифікатом учасника та подарунками від обласної державної адміністрації, кращі виконавці отримають золоту, срібну і бронзову медалі та дипломи.

Довідка.
Дельфійські ігри офіційно з’явилися у 582 році до н.е. у Греції. Разом з Олімпійськими, Дельфійські (раніше мали назву – Піфійські) ігри були заборонені тому більш ніж 1600 років. Відродилися ігри лише на початку ХХ століття. З 1027 по 1930 роки у Греції проводився Дельфійський фестиваль, який був аналогом Піфійських ігор. Друга світова війна тимчасово зупинила проведення форуму мистецтв, нова ера Дельфійських ігор, що стали світовим явищем, почалася лише у 2000 році, коли за участю 27 держав в Росії було проведено перші всесвітні Дельфійські ігри.
Сьогодні у Міжнародному Дельфійському русі беруть участь 63 держави світу, з 2002 року до них приєдналася Україна. Першим представником Харківської області у VI Міжнародних Дельфійських іграх, які відбулися у м. Єревані, був Датський Віктор, студент фортепіанного відділу Харківського музичного училища ім. Б.М.Лятошинського.
Перші національні Дельфійські ігри відбулися у листопаді 2010 року в Києві, з дев’яти номінацій Харківська область взяла участь у сьома та завоювала одну золоту медаль і два дипломи.