Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Рішення організувати на головній площі Харкова загальноміський випускний виникло в результаті перших реальних у країні громадських слухань

Рішення організувати на головній площі Харкова загальноміський випускний виникло в результаті перших реальних у країні громадських слухань. Про це сьогодні на засіданні 49 сесії Харківської міської ради V скликання сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Освоюємо інтернет-простір

В інтернет-просторі розпочали роботу офіційні сайти Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА та Богодухівської райдержадміністрації. Там можна знайти повну інформацію про структуру, контакти та роботу цих підрозділів.  

У Харкові протягом останніх кількох років вирішено ряд дуже важливих для територіальної громади питань. Михайло Добкін

Спільними зусиллями депутатського корпусу Харківської міської ради п'ятого скликання, виконавчих органів та керівництва міста в останні 4 роки вдалося вирішити ряд дуже важливих для суспільства проблем, - підкреслив у ході 49-ї сесії міської ради голова ХОДА Михайло Добкін. За словами голови області, одним з найважливіших питань, які вдалося вирішити останнім часом, - це вивіз та складування твердих побутових відходів.

Сьогодні в Харкові вибудовано абсолютно нову модель взаємовідносин з територіальною громадою. Михайло Добкін

Сьогодні в Харкові вибудовано абсолютно нову модель взаємовідносин з територіальною громадою. Це стало можливим завдяки змінам у статуті міста та побудові нової системи взаємин з громадськими організаціями. Про це сьогодні в ході 49 сесії Харківської міської ради V скликання сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  

Щорічно планується проводити близько 80 операцій дітям з вадами серця, які мешкають у Харкові та області. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, вже досягнуто певних домовленостей про те, що Благодійний фонд Юрія Сапронова та Міжнародний благодійний фонд Олександра Фельдмана об’єднають свої зусилля разом з обласною та міською владою для проведення операцій дітям з вадами серця. Це надасть можливість оперувати щорічно приблизно 80 дітей, які проживають у Харкові та області. Операції будуть проводитися на базі Інституту невідкладної хірургії Академії медичних наук України за участю фахівців з США та Австралії.

Протягом останніх 4 років в місті Харкові була значно зміцнено матеріально-технічну базу медичних установ

За час роботи депутатського корпусу Харківської міської ради п'ятого скликання особлива увага приділялася розвитку соціальної сфери міста. У першу чергу мова йде про медичну галузь, яка відтепер існує в умовах єдиного медичного простору.

За останні чотири роки система управління містом кардинально змінилася. Михайло Добкін

За останні чотири роки система управління містом кардинально змінилася. Про це сьогодні на 49 сесії Харківської міської ради п'ятого скликання заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми ввели дуже дієвий і серйозний контроль над діями підлеглих. Сьогодні існує дуже жорстка вертикаль влади, починаючи від мера до всіх, хто за гроші міського бюджету займається тією чи іншою діяльністю», - підкреслив глава області.  

Відбулися 63 традиційні Міжнародні змагання «Біг патрулів»

Минулими вихідними у місті Харкові на ОСК «Темп» відбулися 63 традиційні Міжнародні змагання «Біг патрулів». Організаторами змагань виступили Федерація лижного спорту Харківської області та Управління з питань фізичної культури та спорту Харківської міської ради.  

Відтепер Харків має такі можливості лікування онкохворих, які у Європі визнані «золотим стандартом». Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, 1,5 роки лінійний прискорювач, придбаний за кошти державного бюджету, не функціонував через те, що не був придбаний охолоджувач без якого робота прискорювача неможлива. «За цей час можна було врятувати тисячі життів. Обласна державна адміністрація взяла на себе ініціативу сприяти у фінансуванні покупки охолоджувача, і завдяки спільним зусиллям влади та благодійних фондів Юрія Сапронова та Олександра Фельдмана, це вдалося зробити», - підкреслив Ігор Шурма.

Нам вдалося зробити дуже багато. Це показник професіоналізму людей, які прийшли в цей зал працювати. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін, який протягом 4 років обіймав посаду Харківського міського голови, подякував депутатському корпусу міської ради п'ятого скликання за хорошу роботу і підкреслив, що спільними зусиллями депутатам і представникам виконавчих органів міськради вдалося досягти серйозних результатів.

Роботу депутатського корпусу Харківської міської ради п'ятого скликання визнано ефективною

27 жовтня відбулася 49 сесія Харківської міської ради п'ятого скликання, яка стала останньою для діючого депутатського корпусу. Як було відзначено в ході сесії, протягом більш ніж 4 років роботи депутатам на чолі з нинішнім головою ХОДА Михайлом Добкіним, який 4 роки обіймав посаду Харківського міського голови, вдалося досягти значних результатів у всіх напрямах народного господарства.

Мешканці прикордонних територій отримають можливість пересуватися без перешкод. Василь Хома

26 жовтня 2010 року на зустрічі робочих груп Харківської та Бєлгородської областей були розглянуті питання підписання Меморандуму на рівні керівництва Харківської та Бєлгородської області про розвиток прикордонного співробітництва Харківської області України та Бєлгородської області Російської Федерації.  

Завдяки новому радіологічно-терапевтичному комплексу буде врятовано багато людей. Михайло Добкін

«Відкриття радіологічно-терапевтичного комплексу в Інституті медичної радіології ім. С.П.Григор'єва НАМН Україні це перший крок у поліпшенні якості лікування онкологічних захворювань. Надалі ми будемо купувати найновіше, найсучасніше обладнання, встановлювати його там, де є максимально підготовлені фахівці, будемо рятувати людей, і не будемо робити безнадійною долю тих, хто не має коштів на лікування, тому що підписаний сьогодні договір соціального партнерства дозволить проходити дороге лікування соціально незахищеним громадянам», - підкреслив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Відкритого листа Почесних громадян Харкова лідеру ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко підтримали більше 20 тисяч відомих харків’ян

25 жовтня Почесні громадяни Харкова ректор Харківського національного університету ім.В.Каразіна Віль Бакіров, перший заступник начальника КП "Харківський метрополітен" Михайло Пилипчук, дворазовий олімпійський чемпіон Юрій Поярков, директор Харківського спеціалізованого медико-генетичного центру, Українського НДІ клінічної генетики Олена Гречаніна, голова наглядової ради АТ "Житлобуд-2" Юрій Кроленко написали та направили відкритий лист лідеру ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко, в якому висловили своє обурення діями і заявами пані Тимошенко щодо цілеспрямованого приниження нашого міста в очах світової спільноти.  

Облдержадміністрація, міська рада та Інститут медичної радіології ім. С. П. Григор'єва підписали договір соціального партнерства

Сьогодні відбулася церемонія підписання тристороннього договору соціального партнерства між Харківською облдержадміністрацією, міською радою та Інститутом медичної радіології ім. С.П. Григор 'єва Національної академії медичних наук України. Участь у церемонії підписання взяли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес і директор Інституту Микола Пилипенко.

План санації ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" погоджений у Міністерстві промислової політики

Як заявив директор ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка "Андрій Тимчук, вчора керуючим санацією підприємства Олександром Байдацьким в Міністерстві промислової політики було погоджено план санації заводу. «Це ще один крок на шляху до можливості погашення заборгованості по зарплаті працівникам підприємства, яка становить 21 млн гривень, - зазначив Андрій Олександрович .- Тепер цей план буде переданий на затвердження до господарського суду, та майно підприємства можна буде виставляти на продаж, щоб вже із грудня 2010 року люди почали отримувати виплати».  

У Харкові відкрився сучасний радіологічно-терапевтичний комплекс для лікування онкохворих

Сьогодні у ДУ «Інститут медичної радіології ім. С.П. Григор‘єва НАМН України» відбулося відкриття радіологічно-терапевтичного комплексу «VARIAN», призначеного для лікування онкохворих. У церемонії відкриття взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, в.о. Харківського міського голови Геннадій Кернес, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, заступник голови ХОДА, директор благодійного фонду Юрій Сапронов та директор Міжнародного благодійного фонду Олександр Фельдман.

Пересувна книжкова виставка–ярмарок «Харківські видавці – районам області» розпочала свою роботу в Первомайському районі

Пересувна книжкова виставка–ярмарок «Харківські видавці – районам області», започаткована обласною державною адміністрацією, розпочала свою роботу в центрі міста Первомайський. Організаторами виставки-ярмарку – управлінням у справах преси та інформації ХОДА та видавництвом «Ранок» запропоновано відвідувачам широкий асортимент якісної вітчизняної книжкової продукції за цінами видавництв. На експозиції представлено близько 1300 найменувань книг, більш ніж 50% з яких призначені для дітей та юнацтва.

Органи санепідслужби повинні бути максимально вимогливими до закладів громадського харчування. Ігор Шурма

За інформацією обласної санітарно-епідеміологічної служби, з 23 по 25 жовтня до обласної клінічної інфекційної лікарні було госпіталізовано 21 дорослу особу з діагнозом гострої кишкової інфекції. Під час проведення епідеміологічного розслідування фахівцями санепідслужби встановлено, що всі захворілі пов’язують своє захворювання з вживанням готових кулінарних страв у приватному кафе «Анжеліка» Фрунзенського району м. Харкова.  

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 26 жовтня у приміщенні громадської приймальні ХОДА провів особистий прийом громадян, який відвідали 28 осіб. Переважна більшість питань, з якими мешканці Харківської області звернулися до заступника голови ХОДА, стосувалися сфери охорони здоров’я: скерування на зубопротезування, проведення операцій з приводу катаракти та отримання слухових апаратів громадянами пільгових категорій; скерування на лікування в обласну клінічну лікарню; забезпечення медикаментами та ін. Безпосередньо під час прийому було вирішене питання про забезпечення однієї особи інвалідним візком з електроприводом.  

Дергачівський район першим відчув економічну вигоду переведення ФАПів на баланс центральної районної лікарні. Ігор Шурма

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, кошти, які були спрямовані на облаштування нового приміщення дитячої консультації Дергачівської центральної районної лікарні, були акумульовані завдяки роботі з переведення фельдшерсько-акушерських пунктів, сільських медичних амбулаторій та дільничних лікарень на баланс центральної районної лікарні.  

Бізнес і влада мають бути взаємовідповідальними. Юрій Сапронов

Як повідомив в ефірі обласного радіо заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, в облдержадміністрації на сьогодні складені фінансові паспорта всіх районів області та проаналізовано понад 17 тис. підприємств різних видів власності. «Така робота проводиться, щоб виявити суми прибуткового податку, який не доплачується до бюджету. Це один з тих небагатьох видів податків, який залишається в регіоні. Три чверті прибуткового податку залишається у розпорядженні місцевих бюджетів - бюджетів районів, сіл, одна чверть податку залишається в обласному бюджеті. Це ті гроші, на які проводяться всі соціально економічні програми.

Скорочення кількості контролюючих і дозвільних органів підприємець зможе відчути на власному досвіді. Юрій Сапронов

В ефірі програми «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Юрій Сапронов підкреслив, що будь-який підприємець, який буде починати свою діяльність зараз, на власному досвіді зможе відчути скорочення кількості контролюючих і дозвільних органів. «Раніше видачу ліцензій здійснювало 44 органи державної влади. За останні п'ять років до початку 2010 року сфера ліцензування безпідставно розширилася майже на 60%. Ліцензованих видів робіт стало 2 200, тобто їх кількість збільшилася на 837 видів робіт! Сьогодні ліцензованих видів робіт залишилося менше 200, тобто вони скорочені на 92%. Кількість ліцензій на господарську діяльність скоротилася з 66 до 43, і буде скорочуватися і далі», - заявив віце-губернатор.

В основі цін на ринках міста лежить корупційна складова. Юрій Сапронов

В ефірі програми «Ранковий ексклюзив» заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов розповів про те, що в основі ціни на продукти на ринках міста лежить корупційна складова. «Щоб зрозуміти, як формується ціна на ринку, ми спеціально провели своєрідну «ловлю на живця»: живу свиню з двох районів області довели до одного з ринків міста. І зрозуміли, що близько 30% в ціні цієї свині у вигляді м'яса - це побори і хабарі різного роду. Бо якщо в чеку є «за місце» 9 грн. 82 коп, воно і реально має бути 9 грн. 82 коп., а не плюс 100-150 грн. за день з торгового місця, такі ж «позабюджетні» збори проводять багато ветеринарних лікарів ринків. Зараз така ж робота з виявлення корупційної складової проводиться і про інші продукти харчування», - резюмував віце-губернатор.

Торговельні мережі масово порушують Закон України. Юрій Сапронов

«Під час рейду, який провела по кількох торгових мережах міста робоча група з контролю за цінами на чолі з губернатором Михайлом Добкіним, було виявлено величезну кількість порушень. Торговельні мережі масово порушують Закон України, згідно з яким торговельна надбавка в ціні продукту від виробника до кінцевого споживача повинна бути не більше 12%. Реально вона зараз складає і 40%, і 50%.  

Ярмарок на площі Свободи буде працювати до морозів

Як повідомив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, продовольчий ярмарок на площі Свободи буде працювати до морозів. «За ініціативою губернатора Михайла Добкіна такі ж продуктові ярмарки вихідного дня проводяться в 9 районах міста. Реальним результатом їх роботи стало те, що ціни зупинилися у своєму рості, а на деякі продукти харчування - на цукор, частково на молоко, картоплю - ціни почали знижуватися. В цілому ціни на ярмарку на різні види товарів на 20-30% нижче, ніж ціни в магазинах і на ринках міста. Всього продано 3 069 т продукції на суму понад 19 млн. грн.  

Події дня

Сьогодні, 27 жовтня, о 09:20 в інституті медичної радіологіїі ім. Григор’єва (вул. Пушкінська, 82) відбудеться урочисте відкриття радіологічного терапевтичного комплексу у складі лінійного прискорювача, симулятора та плануючої системи. О 12:00 на вул. Котлова, 199 розпочнеться відкриття комплексу з миття вагонів на Південній залізниці. О 15:00 в прес-центр ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) відбудеться прес-конференція заступника голови ХОДА Валентина Дулуба про хід опалювального сезону. О 16:30 в обласній художній галереї (Держпром, 4 під’їзд, 1 поверх, вхід зі сторони площі Свободи) урочисто відкриється фотовиставка Володимира Оглобліна "Гори золоті".

Незважаючи на відмінності у поглядах, представникам політичних сил потрібно буде вирішувати спільні завдання. Михайло Добкін

«Будь-які вибори рано чи пізно закінчуються, але облдержадміністрація, мерія, районні адміністрації та ради нікуди не зникають. Ми різні за духом, в чомусь маємо однаковий погляд на речі, в чомусь - кардинально протилежний. Єдині ми в одному - ми живемо в Харківській області і те, що ми намагаємося реалізувати через політику, за великим рахунком, - наше розуміння сподівань людей. Якісь політичні сили зможуть перемогти на виборах міських голів, сільських і селищних рад, хтось проведе депутатів до рад різного рівня. Незалежно від результатів виборів нам в будь-якому випадку доведеться вирішувати одні й ті ж завдання, і працювати на благо рідного міста та області», - зазначив голова ХОДА Михайло Добкін під час зустрічі з представниками обласних організацій політичних партій.

Після виборів при облдержаміністрації буде створено раду політичних партій

Після виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 31 жовтня 2010 року при Харківської облдержаміністрації буде створено раду політичних партій. Про це заявив на зустрічі з представниками обласних організацій політичних партій голова ХОДА Михайло Добкін.

Міжнародні спостерігачі на виборах у Харківській області зможуть бути присутніми при підрахунку бюлетенів

Як зазначив у ході зустрічі з представниками обласних організацій політичних партій голова ХОДА Михайло Добкін, в Харківську область будуть запрошені представники різних міжнародних організацій, які зможуть не тільки спостерігати за виборчим процесом на дільницях, але і бути присутнім при підрахунку бюлетенів. «Я вирішив звернутися з листом і запросити до Харкова всіх бажаючих представників міжнародних організацій. Дуже б хотілося, щоб сюди приїхали і представники СНД, і представники Євросоюзу. Я думаю, що не буде заперечень, якщо ми запропонуємо їм бути присутніми і при підрахунку бюлетенів після закінчення голосування на будь-якій виборчій дільниці», - сказав Михайло Добкін.

Архів документів