Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом театрального сезону-2011 у Харкові презентовано 6 прем’єр

Протягом театрального сезону-2011 у Харкові презентовано 6 прем’єр

Театральний сезон - 2011 у Харкові у повному розпалі. Так, на сьогодні вже презентовано 6 прем’єр, серед яких: «Білосніжка і семеро гномів» Л. Устінова, «Зойчина квартира» М. Булгакова в академічному українському драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка, «Безіменна зірка» М. Себастьяна в академічному російському драматичному театрі ім. О.С. Пушкіна, «Про принців і принцес» А. Шмідта в академічному театрі ляльок ім. В.А. Афанасьєва, опера «Бестіарій» О. Щетинського в національному академічному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка, «Кицин дім» С. Маршака в обласному театрі для дітей та юнацтва. У травні пушкінці готують до випуску прем’єру вистави «Очі дня (Мата Харі)» О. Греміної, а театр ляльок порадує малечу виставою «Таємничий гіпопотам».

Харківські театральні заклади також активно пропагують культуру та мистецтво Слобожанщини, виїжджаючи на гастролі до різних регіонів України та за її межі. Національний академічний театр опери та балету ім. М.В. Лисенка у березні здійснив показ опери «Князь Ігор» О. Бородіна та балету «Тисяча й одна ніч» Ф. Амірова у Львівському національному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької в рамках акції «Харків-Львів: мистецтво об’єднує». Академічний театр музичної комедії у березні гастролював у мм. Бєлгороді та Старому Осколі Російської Федерації з музичною виставою «Бабин бунт».
За сприяння голови обласної державної адміністрації у травні відбулися гастролі академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка у м. Києві на сцені Національного академічного театру російської драми ім. Л. Українки. Напередодні святкування 120-річчя від дня народження М. Булгакова, шевченківці презентували столичній публіці свою останню прем’єрну виставу «Зойчина квартира» за твором великого російського письменника та драматурга у постановці художнього керівника театру, заслуженого діяча мистецтв України Олександра Аркадіна-Школьніка.

Теги