Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області зберігається близько 21 тисячі тонн небезпечних хімічних речовин

У Харківській області зберігається близько 21 тисячі тонн небезпечних хімічних речовин

На даний момент на території Харківської області знаходиться 101 стаціонарний потенційно небезпечний хімічний об'єкт, де виробляється, зберігається або використовується близько 21 тисячі тонн небезпечних хімічних речовин. З цієї кількості 17 тисяч тонн становить аміак, 1,5 тисячі тонн - хлор.

Про це сьогодні в ході засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА повідомив заступник начальника ГУ МНС України в Харківській області Дмитро Бабенко.

За його словами, не всі керівники небезпечних об'єктів досить відповідально ставляться до виконання норм безпеки.

«Гірше за все з виконанням чинних норм на підприємствах «Хімпром» Первомайського району, хлоропереливній станції селищ Кочеток і Есхар, об'єктах та підприємствах Борівського молокозаводу, Великобурлуцького сироробного заводу, ПП «Изобилие» міста Харків, філії ТОВ «Курганський бройлер». За невиконання норм безпеки керівники 87 потенційно небезпечних об'єктів були притягнуті до адміністративної відповідальності, на 163 об'єктах складено приписи про застосування запобіжних заходів», - повідомив він.

Крім того, за словами Дмитра Бабенка, серйозну проблему становить технічний стан більшості потенційно небезпечних об'єктів. Для вирішення цієї проблеми необхідно обладнати всі підприємства системами раннього виявлення загрози виникнення надзвичайної ситуації.

«Але на сьогоднішній день тільки 34 хімічно небезпечних об'єкта області уклали договори на розробку проектно-кошторисної документації, що становить 33% від загальної кількості цих підприємств, і лише 12 підприємств на сьогоднішній день проводять монтаж», - підкреслив Дмитро Бабенко.