Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Співробітники МНС чергують на всіх виборчих дільницях області

Безпеку на виборчих дільницях Харківської області забезпечують близько 1700 співробітників головного управління Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та 350 офіцерів і курсантів Харківського Національного університету цивільного захисту. Про це на брифінгу в прес-центрі Харківської обласної державної адміністрації розповів начальник Головного управління Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в Харківській області Павло Одарюк.

За даними на 18:00 на виборчих дільницях області обійшлося без надзвичайних подій

Про це на прес-конференції в прес-центрі Харківської обласної державної адміністрації розповів начальник Головного управління Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в Харківській області Павло Одарюк.

Незважаючи на заяви, які звучали напередодні виборів, вибори в Харківській області проходять спокійно, без порушень. Олександр Русанов

«Незважаючи на заяви, які звучали напередодні виборів, вибори в Харківській області проходять спокійно, без порушень. Про це свідчить той факт, що в Харківську обласну виборчу комісію не надійшло жодної скарги на виявлені порушення під час волевиявлення виборців», - сказав на брифінгу у прес-центрі ХОДА голова обласної виборчої комісії Олександр Русанов.

О 15:00 в Харківській області проголосувало 26,78% виборців

Про це в прес-центрі ХОДА розповів голова обласної виборчої комісії Олександр Русанов. За даними ЦВК, у цілому по країні на цю годину булла приблизно така ж цифра.«Таким чином, вибори в Харківській області не відрізняються від виборів в Україні», - зазначив він.

Робота нинішньої влади з організації виборчого процесу може стати прикладом для розвинених європейських демократій

У залі прийому офіційних делегацій ХОДА відбулася зустріч голови облдержадміністрації Михайла Добкіна з іноземними спостерігачами із Сербії п.Драганом Станоєвич, Божидаром Делічем і Драганом Тодоровичем, які стежать за ходом виборчого процесу в Харкові і Харківській області. «Для нас дуже важливі досвід і оцінка сьогоднішнього дня міжнародними спостерігачами, тому що ми хочемо наблизити до нас стандарти європейського життя, - зазначив у ході зустрічі Михайло Добкін. - До цього дня ми підійшли без особливих потрясінь, що свідчить про розвиток демократії в нашому суспільстві. Вибори перестають бути надзвичайною подією, все проходить організовано».  

Я проголосував за стабільність і впевненість у завтрашньому дні. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін взяв участь у голосуванні на виборах депутатів місцевих рад та сільських, селищних і міських голів. "Я проголосував за стабільність і впевненість у завтрашньому дні, за розвиток Харкова і області, за нові можливості, за майбутній успіх, а в тому, що він буде - я абсолютно не сумніваюся, - зазначив Михайло Добкін. - Хочу сказати спасибі всім, хто провів підготовчу роботу до виборів, і хто сьогодні працює задля забезпечення проведення нормального процесу. Бажаю всім вистояти сьогоднішній день, провести правильний підрахунок голосів, визначити переможців, і працювати на благо рідного Харкова, Харківської області та України".

УВАГА! РОЗКЛАД РОБОТИ ПРЕС-ЦЕНТРУ ХОДА В ДЕНЬ ВИБОРІВ

31 жовтня, в день проведення виборів до місцевих рад усіх рівнів, з 17:30 працюватиме прес-центр ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., К. 170). Перед представниками ЗМІ виступлять: о 17:30 - голова обласної виборчої комісії Олександр Русанов; о 18:00 - начальник Головного управління Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в Харківській області Павло Одарюк; о 18:30 - заступник начальника управління громадської безпеки ГУ МВС України в Харківській області Василь Гайчук; о 19:00 - міжнародні спостерігачі із Німеччини п. Алекс Лур"є та п. Тетяна Рецнік; о 19:30 - заступник прокурора Харківської області, керівник робочої групи із забезпечення прокурорського нагляду під час проведення виборів Леонід Лахтюк.   Робота прес-центру буде транслюватися в прямому ефірі на телеканалі ХОДТРК.

Міжнародні спостерігачі зможуть бути присутніми на будь-якій виборчій дільниці

Сьогодні на зустрічі з експертами Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Арменом Мамзаряном і Санітою Емберга голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив, що завтра на виборах до місцевих органів влади очікується низка провокацій з боку певних політичних сил.

Вибори - головний іспит, який ми повинні скласти. Михайло Добкін

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов зустрілися з міжнародними експертами Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Арменом Мамзаряном і Санітою Емберга, що прибули до Харкова для спостереження за ходом виборів у місцеві органи влади. У ході зустрічі Михайло Добкін запевнив, що для нього, як керівника області, важливо, щоб вибори в регіоні пройшли прозоро, а ситуація була зрозуміла світовій та європейській спільноті.

Михайло Добкін висловив побоювання з приводу можливих провокацій на виборах з боку деяких політичних сил

Голова ХОДА Михайло Добкін у ході зустрічі з міжнародним спостерігачем з Німеччини Алексом Лур'є висловив побоювання з приводу можливих провокацій на виборчих дільницях 31 жовтня, а також саботажу виборчого процесу з боку деяких політичних сил.

Обласна виборча комісія попереджає про можливі факти використання незареєстрованих бюлетенів

Обласна виборча комісія звернеться до правоохоронних органів з інформацією про те, що в області під час виборів 31 жовтня можуть бути використані незареєстровані виборчі бюлетені. Висновок про таку можливість голова комісії Олександр Русанов зробив в результаті інформації, що надійшла до нього ввечері 29 жовтня.  

Михайло Добкін зустрівся з Алексом Лур'є, міжнародним спостерігачем з Німеччини

30 жовтня голова ХОДА Михайло Добкін і його заступник Євген Савін зустрілися з представником групи міжнародних спостерігачів з Німеччини паном Алексом Лур'є, який буде спостерігати за виборчим процесом в Харкові 31 жовтня.

Потрібно припинити свавілля у забезпеченні області інвалідними візками та засобами індивідуальної реабілітації. Ігор Шурма

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, проведений аналіз надходження до області інвалідних візків та технічних засобів індивідуальної реабілітації показав, що в останні роки до області замість замовлених засобів часто надходили їх аналоги та в кількості більшій, ніж замовлено.

Розпочалася підготовка насіння ярих культур під урожай 2011 року

Сільськогосподарським підприємствам області необхідно засипати насіння ярих зернових і зернобобових культур, з урахуванням страхового фонду, у кількості 63,8 тис. тонн. Станом на 27.10.2010 року по області засипане лише 54,0 тис. тонн, що становить 83% до плану.

Михайло Добкін візьме участь у програмі «Параполітіка»

29 жовтня голова ХОДА Михайло Добкін візьме участь у телепрограмі «Параполітіка» на каналі «Р1». Початок програми - о 22.15. Повтор можна подивитися на каналі «Р1» у суботу 30 жовтня о 21.00 та 31 жовтня о 23.00.

В Харківській області зібрано сої 87 % від посіяних площ

За інформацією Головного управління агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації, площі посіву сої цього року були збільшені майже вдвічі, в порівнянні з минулим роком, у зв'язку з пересівом озимих культур. На сьогодні валовий збір сої становить 49,3 тис. тонн при врожайності 9,5 ц/га, що на 1,2 ц/га менше в порівнянні з минулим роком.

В 2011 році в області передбачено посіяти 60,0 тис.га цукрового буряка

На сьогоднішній день глибока оранка під посів цукрового буряка виконана на площі 64,1 тис. га. Не виконали поки план підготовки під посів цукрового буряка господарства Харківського району – 42%, Валківського – 45%, Балаклійвського – 57%, Коломацького – 71%, Кегичівського, Лозівського – 89%, Вовчанського – 92%. Взагалі не підготували ґрунт під посів господарства Барвінківського району.

30- 31 жовтня в Харківській області буде діяти оперативний штаб з питань життєзабезпечення виборчих дільниць

З метою забезпечення реалізації конституційних виборчих прав громадян України під час проведення виборів в Харківській області 30-31 жовтня буде діяти оперативний штаб, до якого увійшли керівники організацій та служб області, відповідальні за життєзабезпечення території. Аналогічні штаби створені в кожній райдержадміністрації та в містах обласного значення.

В Харківській області створені належні умови для роботи дільничних виборчих комісій. Володимир Свєтличний

Як повідомив у ході селекторної наради заступник керівника апарату ХОДА Володимир Свєтличний, у Харківській області створено належні умови для здійснення дільничними виборчими комісіями їх повноважень. Виділені необхідні приміщення згідно з вимогами чинного законодавства та вжиті конкретні заходи щодо матеріально-технічного забезпечення виборчих дільниць. Всі виборчі дільниці забезпечені телефонними лініями та засобами зв’язку, обладнанням, інвентарем, оргтехнікою, засобами пожежної безпеки тощо.

В Харківській області закуплено 7,5 тис. тонн елітного насіння під урожай 2011 року

Як повідомив сьогодні під час селекторної наради начальник Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Ігор Зубрич, з доведеного завдання покупки еліти в 10,5 тис. тонн закуплено тільки 7,5 тис. тонн. Відсоток виконання склав 71%, з них 3,5 тис. тонн закуплено в элітгоспах Харківської області.

В Харківській області майже завершені роботи по засіву озимих зернових культур

«При плані посіву 505 тис. га озимих культур, фактично посіяно 494,7 тис. га, або 98%. Сім районів не досіяли озимі культури. Це Шевченківський – 78% до плану, Краснокутський – 92%, Двурічанський і Дергачівський – 93%, Ізюмський, Барвінківський – 94% і Валківський – 95%. Усі інші райони завдання по посіву виконали повністю», - повідомив начальник Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Ігор Зубрич.

Комплексні перевірки роботи апаратів райдержадміністрацій вже дали конкретні результати. Володимир Свєтличний

«Є вже конкретні результати, які свідчать про поліпшення апаратної роботи. Так, усіма районними адміністраціями були внесені зміни до регламенту, зокрема, включені питання проведення зборів адміністративно-господарського активу, галузевих нарад заступників голови, впорядкована робота консультативно-дорадчих органів. Удосконалюються питання планування. Зокрема, у плани роботи райдержадміністрацій включені питання підведення підсумків своєї діяльності, питання роботи структурних підрозділів по виконанню законів та нормативних актів України», - повідомив заступник начальника апарату ХОДА Володимир Свєтличний в ході селекторної наради 29 жовтня.

Створення кріобанку крові – це реалії 2012 року. Ігор Шурма

На базі Харківського обласного центру служби крові планується створити кріобанк крові. Буде розроблений проект поетапного створення кріобанку. На реалізацію цього проекту необхідно приблизно 3 млн.грн. Термін реалізації – 2 роки. Про це повідомив сьогодні заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма. «На сьогодні кров та її компоненти можуть зберігатися в охолодженому вигляді не більше 45 днів, а впровадження сучасних методів довготривалого зберігання (кріоконсервування еритроцитів та тромбоцитів при помірно-низьких (-85°С) та ультранизьких температурах (-196°С) дасть можливість забезпечити збереження необхідних препаратів на більш тривалий період часу. Такими чином, в області будуть зняті ризики нестачі крові та її компонентів, які можуть бути потрібні в будь-яку хвилину», - підкреслив Ігор Шурма.

Сьогодні врожайність соняшника по області складає 17,2 ц/га. Ігор Зубрич

Як повідомив сьогодні начальник Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Ігор Зубрич, сьогодні соняшник в області зібраний на 99 % площі. «Площа посіву соняшнику в цьому році була збільшена на 90 тис. га, в порівнянні з минулим роком, у зв'язку з збільшенням площ пересіву загиблих озимих культур», - зазначив він.  

В Харківській області зібрано кукурудзи на зерно з 96% площі

На сьогодні в Харківській області зібрано кукурудзи на зерно з 96% площі. Середня урожайність цієї культури складає в цьому році 27,8 ц/га, що на 9 центнерів менше врожайності минулого року – 36,8 ц/га. Про це повідомив сьогодні начальник Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Ігор Зубрич.

Новий апарат автоматичного цітоферезу компенсує зменшення кількості донорів при зростаючій потребі медзакладів у препаратах крові. Ігор Шурма

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, апарат автоматичного цітоферезу «AMICUS» - це унікальне обладнання, яке є далеко не в кожному обласному центрі України. Всього в Україні на сьогоднішній день є 4 таких апарати. Два з них знаходяться в Києві, один - у Луганську, і четвертий - у Харкові.

Нам потрібно навчитися відрізняти провокації від порушень. Михайло Добкін

29 жовтня голова ХОДА Михайло Добкін взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді під головуванням Президента України Віктора Януковича з питань проведення чесних і прозорих виборів у місцеві органи влади.

Усі виборчі бюлетені передані районним та міським виборчим комісіям

Усі виготовлені бюлетені для виборів депутатів Харківської обласної ради у кількості понад 4 млн. 400 штук передані усім 34 районним та міським виборчим комісіям. Крім того, більшість дільничних комісій вже отримали бюлетені. Про це повідомив голова Харківської обласної виборчої комісії Олександр Русанов.

Сума компенсації донорам буде збільшена в 2 рази - до 35 грн. Михайло Добкін

Сьогодні в Харківському обласному центрі служби крові голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін повідомив, що сума компенсації донорам буде збільшена до 35 грн., майже в 2 рази.  «Життя не стоїть на місці. Змінюються стандарти, змінюються ціни, тому відновитися людині після того, як вона здала кров за 18 гривень сьогодні складно. Ми вирішили практично в 2 рази збільшити суму компенсації кожному донорові за його благородну і непросту роботу», - зазначив він.

На підприємстві «Фоліо Плюс» знищені бюлетені надлишкового накладу та браковані бюлетені

Сьогодні на підприємстві «Фоліо Плюс» представниками поліграфічного підприємства ТОВ «Майдан» у присутності членів Харківської обласної виборчої комісії та представників ЗМІ були знищені бюлетені надлишкового накладу та браковані бюлетені, фотоформи та офсетні пластини, які використовувались для друку виборчих бюлетенів для виборів депутатів Харківської обласної ради. Як повідомив голова обласної виборчої комісії Олександр Русанов, загалом було знищено: технічних відходів (надлишковий наклад) – 42 466 штук, поліграфічний брак – 8 575 штук, 70 фотоформ та 3 офсетні пластини. За результатами знищення представниками обласної виборчої комісії та ТОВ «Майдан» буде складений акт знищення. Після складення актів робота ТОВ «Майдан» з виготовлення бюлетенів буде повністю завершена.

Архів документів