Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Учні Школи юного журналіста ознайомилися з роботою обласного телебачення

Учні Школи юного журналіста ознайомилися з роботою обласного телебачення

Сьогодні в рамках першого заняття Школи юного журналіста 35 її слухачів побували на екскурсії у Харківській обласній державній телерадіокомпанії. У ході екскурсії майбутні журналісти змогли ознайомитися з облаштуванням телевізійної студії та режисерського пульта, дізналися, як працюють журналіст, режисер і оператор, а також отримали можливість спробувати себе в ролі ведучого, одночасно ставши учасниками програми «Шкільне містечко».

Крім цього співробітники ХОД ТРК розповіли слухачам Школи про історію харківського телебачення, відповіли на всі запитання про процес підготовки програм різного напрямку і запросили юних журналістів до співпраці.

«Я була дуже здивована тим, які прийшли діти. Вони майже на 50% готові, причому і професійно, і емоційно. Дуже добре, що в управління у справах преси та інформації ХОДА є можливість організувати професіоналів і з газет, і з телебачення, які познайомлять дітей з усіма сферами журналістики. Адже у нас діти вчаться танцювати, займатися музикою, грати в театрі, але журналістів ніхто не готує. Вчать журналістів тільки вузи, але дуже часто діти приходять туди і кидають професію вже на першому-другому курсі, тому що при вступі вони не знають, чого очікувати від журналістики», - зазначила керівник творчої групи дитячих та молодіжних програм ХОД ТРК Лідія Редькович, яка розповідала юним журналістам про роботу обласного телебачення.

За словами самих учнів, перше заняття у Школі дало їм можливість перевірити свій вибір професії, дізнатися, як працюють професіонали.

«Для мене це стимул, можливість подивитися, як працюють професійні журналісти. Моє бажання бути журналістом після першого заняття тільки зросло, я зрозумів, що не помилився у виборі. Буду і далі тут вчитися», - розповів учень 11 класу Пономаренківської школи Харківського району Олександр Чорнобай.

«Я зацікавилася журналістикою, але єдиною людиною, яка могла би хоча б щось розповісти мені про цю професію, була моя вчителька української мови. Звичайно, цього мало. Коли я їхала сюди, я навіть не сподівалася зустріти стільки професіоналів у цій справі, стільки людей, які можуть доступно розповісти про цю професію. Я дуже щаслива, що отримала шанс побувати тут і дізнатися про журналістку те, що не можуть нам розповісти інші», - відзначила у свою чергу учениця 10 класу Краснопавлівського ліцею Лозівського району Анастасія Куракова.