Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Школа юного журналіста покликана вирішити проблему з забезпеченістю кадрами районних ЗМІ. Вікторія Маренич

Школа юного журналіста покликана вирішити проблему з забезпеченістю кадрами районних ЗМІ. Вікторія Маренич

Сьогодні на брифінгу, присвяченому першому заняттю Школи юного журналіста, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич повідомила, що забезпеченість журналістськими кадрами районних ЗМІ є дуже актуальною проблемою для Харківської області. Для вирішення цієї проблеми і була створена Школа юного журналіста.  «Ця проблема характерна і для міста Харкова, де безпосередньо готують таких фахівців, як журналісти. Для того, щоб її вирішити, не потрібно чекати, щоб до Зачепилівського або Великобурлуцького району приїхав журналіст з Харкова - він ніколи туди не приїде», - зазначила Маренич.

В якості слухачів школи були запрошені учні 7-10 класів з усіх районів Харківської області, які вже співпрацюють з районними газетами, та котрих підтримали редактори.

«Прийшли амбітні молоді люди, які, можливо, не залишаться на районному рівні. Вони будуть брати вершини харківських ЗМІ, а потім - всеукраїнських, але нічого страшного. Я думаю, в той час, поки вони будуть у нас вчитися, вони принесуть велику користь районним газетам. Це буде нова кров. А потім будуть підтягуватися й інші молоді люди», - підкреслила Вікторія Маренич.