Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Школа юного журналіста буде постійно діючою

Школа юного журналіста буде постійно діючою

Школа юних журналістів буде постійно діючою. Про це повідомила сьогодні на брифінгу, присвяченому першому заняттю Школи юного журналіста, начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. За її словами, питання про організацію Школи внесено окремим рядком у Програму інформаційного розвитку Харківської області на 2011-2015 роки, яка 21 квітня буде розглядатися депутатським корпусом обласної ради.  

Начальник управління у справах преси та інформації повідомила, що заняття планується проводити раз на 2 тижні. Планується наступна структура заняття: теоретична частина певної тематичної спрямованості, практичне заняття і екскурсія. У ході навчання передбачається розглянути всі напрямки та жанри журналістики: особливості роботи в газетах, на телебаченні, радіо, в Інтернет-виданнях та інформаційних агентствах. Також планується розробити свідоцтво про те, що людина прослухала курс Школи юного журналіста, яке через рік навчання буде вручено в урочистій обстановці. 

«Ми будемо намагатися докласти максимум зусиль, щоб, приїжджаючи до Харкова, знайомлячись і спілкуючись з керівниками найбільших засобів масової інформації Харкова і області, слухачі все більше розуміли, що таке журналістика, що стоїть за званням «журналіст», які персональні якості та особливості повинна мати людина, коли вона робить перші кроки у журналістиці», - зазначила Вікторія Маренич.

Наступне заняття Школи юного журналіста планується провести між травневими святами, і воно буде присвячене професійному кодексу роботи журналіста, журналістській етиці, свободі слова і нормам Закону про доступ до публічної інформації, який вступає в силу з 10 травня 2011 року. У ході практичної частини заняття слухачі Школи відвідають Висоту маршала Конєва, звідки у серпні 1943 року розпочалося звільнення Харкова.