Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Знову збільшувати вартість проїзду в міському електротранспорті і в метро немає необхідності. Михайло Добкін

«Сьогоднішня вартість проїзду в міському електротранспорті і в метро не відповідає економічним розрахункам. Неможливо сьогодні запропонувати населенню реальну вартість проїзду, тому що це буде непосильно для нього. Подорожчання зніме частину проблем, але всіх їх не вирішить. Ми й не ставили завдання, щоб за рахунок збільшення вартості проїзду вирішити всі проблеми, які накопичилися і в метрополітені, і в міському електротранспорті. Це тільки один крок до рішення проблем. Наступний крок дозволить нам повністю вирішити весь комплекс проблем, який досі існує. І цей крок кореспондується зі збільшенням тарифу, що відбулося. Знову піднімати тариф немає необхідності», - зазначив в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

Продовольчий баланс буде предметом особливої ​​уваги місцевої влади. Михайло Добкін

Як зазначив 21 березня в ході програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, найближчим часом в Харківській області особлива увага буде приділятися продовольчому балансу. «Продовольчий баланс буде предметом особливої ​​уваги місцевої влади.Я впевнений, що ми підійдемо до створення регіональних резервних фондів для того, щоб не мати ніяких проблем з дефіцитом того чи іншого продукту, який складає значну частину раціону жителів нашої області», - підкреслив голова обладміністрації.

Заборгованість з виплати зарплати негативно вплинула на економічну оцінку нашого регіону. Михайло Добкін

«Сьогодні ми можемо говорити тільки про економічну оцінку нашого регіону в негативному світлі. І тут не останню роль зіграла проблема заборгованість економічно активних підприємств з виплати зарплати і недофінансування внесків до Пенсійного фонду. Я далекий від думки, що ситуація змушує посипати голову попелом. У нас дуже багато роботи. На жаль, те болото, яке залишили після себе наші попередники, ще дуже довго даватиме про себе знати, але знаходити пояснення проблем - це доля слабких. Ми себе такими не вважаємо, ми рухаємося вперед і вирішуємо проблеми, що накопичилися», - зазначив в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін, коментуючи результати оцінки соціально-економічного розвитку регіону за січень-лютий 2011 року.

Україна завжди була і буде надійним партнером у будь-якому міжнародному співробітництві. Михайло Добкін

Держави країн СНД виявляють зацікавленість Україною як партнером в різних сферах діяльності, - наголосив під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, коментуючи свою участь у роботі Міжнародного економічного Форуму держав - учасників СНД «20 років разом: досвід співробітництва та перспективи».

Мою роботу на посаді голови Харківської облдержадміністрації оцінять люди. Михайло Добкін

«Головну оцінку моєї роботи на посаді голови Харківської облдержадміністрації дадуть люди. Оцінювати сам себе я не хочу, а до думки експертів я прислухаюся без особливої уваги, тому що вона має певне політичне забарвлення. Я повністю покладаюся на вміння людей оцінювати роботу того чи іншого керівника. Попереду у нас ще дуже багато добрих справ. Настане час, ми звернемося до людей за підтримкою, і за їх оцінками дізнаємося, добре ми працювали чи ні», - зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо Михайло Добкін, підбиваючи підсумок першого року своєї роботи на посаді голови ХОДА.

Події дня

Сьогодні, 22 березня, о 10:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) розпочнеться семінар-нарада з керівниками комунальних ЗМІ області щодо обговорення змін до Закону України "Про інформацію»; о 14:15 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться брифінг заступника голови - керівника апарату ХОДА Василя Хоми і керівника Міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку під час проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу Олександра Бірсана за підсумками установчого засідання Регіонального міжвідомчого координаційного штабу.  

У Харкові буде відкрито єдиний регіональний реєстраційний центр з видачі дозвільної документації

«На виконання доручення Президента України Віктора Януковича, яке він дав під час розширеного засідання регіонального комітету економічних реформ, в Харкові буде відкрито єдиний реєстраційний центр,так зване єдине вікно з видачі будь-дозвільної документації у сфері компетенції міста та області»,- повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін. 

Вхід в реконструйований парк ім. Горького буде безкоштовним

Сьогодні під час прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у відповідь на запитання журналістів про ймовірність платного входу в оновлений парк ім. Горького заявив: «Я не можу вам сказати, що атракціони будуть безкоштовними, але запевняю, що вхід в парк ім. Горького буде вільним». 

Цифрове мовлення в Україні розпочнеться у вересні 2011 року

На сьогодні одним із пріоритетних завдань Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення є здійснення переходу телерадіомовлення на цифрові стандарти. Згідно з підписаною Україною міжнародною угодою „Женева-2006”, перехід на цифрове мовлення має закінчитись до 2015 року. Про це повідомив сьогодні під час наради з питань впровадження цифрового мовлення в Україні голова Національної ради України Володимир Манжосов.

Завдяки створенню єдиного медичного простору забезпечення медикаментами мешканців сільської місцевості покращиться. Ігор Шурма

«До 2011 року фельдшерсько-акушерські пункти, лікарські амбулаторії, дільничні лікарні, які були підпорядковані сільським або селищним радам, не мали права реалізовувати наркотичні, психотропні лікарські засоби та прекурсори або надавати послуги, пов’язані з ними. Одна з основних причин – ці заклади не мали ліцензії на використання таких лікарських засобів. Після переходу всіх закладів первинної медико-санітарної ланки на баланс центральних районних лікарень, вони стали їх підрозділами, і автоматично отримали право надавати такі послуги. Завдяки створенню єдиного медичного простору проблема забезпечення наркотичними лікарськими засобами, психотропними речовинами та прекурсорами мешканців сільської місцевості повністю вирішена», - зазначив сьогодні на спільному засіданні колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Звільнення - це останній аргумент у роботі будь-якого керівника. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у ході прес-конференції повідомив, що він виключає необхідність звільнення голів райдержадміністрацій, чиї райони виявилися останніми в рейтингу районів Харківської області. «Велика частина часу, з моменту призначення голів райдержадміністрацій, пішла на створення нової команди. Я не збираюся звільняти голів даних райдержадміністрацій, - підкреслив Михайло Добкін. - Ми всі повинні розуміти, що звільнення - це останній аргумент у роботі будь-якого керівника».  

В результаті взаємодії влади, органів Пенсійного фонду області та прокуратури у 2010 році ліквідована заборгованість на суму більше 41 млн.грн. Ігор Шурма

За 2010 рік органами Пенсійного фонду області для забезпечення погашення боргів зі сплати внесків подано 1612 позовних заяв на суму 86,2 млн.грн., з них 824 позови подано органами прокуратури. Задоволено 1212 позовних заяв на суму 47 млн.грн. Надійшло в рахунок погашення 41,6 млн.грн. Про це сьогодні на спільному засіданні колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Сьогодні немає підкріпленої законодавчо системи, яка передбачала б відповідальність людей за стихійні звалища. Михайло Добкін

У Харківській області утворюється велика кількість стихійних звалищ. Одним з найбільш проблемних місць залишаються узбіччя окружної дороги, які засмічуються й через технічну зношеність сміттєвозів, і з вини мешканців навколишніх населених пунктів, які вивозять сміття до окружної дороги.

Роботи з підготовки Льодового палацу до відкриття планується завершити до 30 березня

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, всі роботи з підготовки харківського Льодового палацу до відкриття планується завершити до 30 березня поточного року. «Харківська міська рада зробила все, що від неї залежало для того, щоб цей об'єкт був побудований, - заявив керівник області. - Державі було передано земельну ділянку для будівництва Льодового палацу. Нам довелося над цим дуже серйозно попрацювати, тому що були певні юридичні складнощі». 

Якість покриття окружної дороги протягом зими не погіршилась

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, за зимовий період окружна дорога не постраждала. «Коли вчора я проїжджав по окружній дорозі, я залишився дуже задоволений. До шляховиків ніяких нарікань немає. Зима була непроста, але завдяки тому, що вчасно прибирали сніг, а також завдяки правильній технології при ремонті, дорога вистояла», - зазначив він. Також голова області повідомив, що ремонтні роботи на дорогах області почнуться у відповідності із законодавством у середині квітня.

Заводу імені Шевченка треба намагатися бути на крок попереду тих побажань, які можуть виникнути у споживачів його продукції. Михайло Добкін

Завод імені Шевченка може налагодити випуск конкурентоспроможної продукції, якщо постарається йти в ногу з часом, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін. Про це він повідомив сьогодні в ході прес-конференції. «Старі розробки сьогодні не затребувані. Конкурувати з такими компаніями, як Siemens, Bosch складно, але можливо, якщо намагатися бути на крок попереду тих побажань, які можуть виникнути у споживачів відповідної продукції. А робити те, що випускали 20 років тому, не має сенсу - воно не буде затребуване ні в нас, ні тим більше за межами нашої держави», - підкреслив голова області.

Громадські роботи слід розцінювати як державні захисні заходи при тимчасовій невиплаті зарплати. Ігор Шурма

«Оплачувані громадські роботи слід розцінювати як державні захисні заходи при тимчасовій невиплаті зарплати. Тому при організації цих робіт не повинні залишатися поза увагою працюючі особи, які бажають тимчасово попрацювати, щоб якимось компенсувати невиплату зарплати на основному місці роботи, а також пенсіонери, учнівська та студентська молодь», - зазначив сьогодні на спільному засіданні колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

ХАЗ виробляє високоліквідну продукцію. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, один з літаків за лівійським замовленням вже практично готовий, тим не менше, у зв'язку з військовими діями в Лівії його продаж в цю країну на даний момент неможливий. За словами голови області, покупця знайдуть в іншій державі.

Частина харківських автобусних маршрутів буде оптимізована

Частина харківських автобусних маршрутів буде оптимізована. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова Харківської облдержадміністрацію Михайло Добкін. «Ми давно говорили про те, що кількість автобусних маршрутів буде оптимізована. Коли прийдемо до розуміння, що автобусні перевезення вже перебувають у такому вигляді, в якому вони повинні бути, тоді ми перейдемо до наступного етапу, - заявив керівник області.   

Українська компанія зацікавлена ​​в покупці більш ніж 50 літаків харківського виробництва

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент ведуться переговори між Харківським авіаційним заводом та однією з українських компаній, яка готова придбати на підприємстві 54 літака.

До кінця року ми повністю вирівняємо ситуацію на заводі імені Шевченка. Михайло Добкін

Як зазначив 21 березня в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, сьогоднішній мітинг на заводі імені Шевченка може негативно позначитися на рішенні про виділення кредитів підприємству.

З початку 2011 року у сфері зайнятості населення області закріпились позитивні зміни. Ігор Шурма

Як повідомив сьогодні на спільному засіданні колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма, з початку 2011 року у сфері зайнятості населення області закріпились позитивні зміни, а саме: скорочуються обсяги вимушеної неповної зайнятості та вивільнення працівників; збільшено обсяги створення робочих місць; підвищився рівень працевлаштування незайнятого населення.

Підсумки роботи провідних галузей промисловості регіону свідчать про великий потенціал харківських підприємств. Володимир Бабаєв

«Під час свого візиту до Харкова Президент України Віктор Федорович Янукович дуже добро відізвався о роботі харківських підприємств космічної галузі, - підкреслив на спільному засіданні колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області перший заступник голова ХОДА Володимир Бабаєв. - Ми вже бачимо результати виконання урядових зобов’язань по програмі «Дніпро», надання державних гарантій по кредитуванню інвестиційного проекту «Циклон-4» та сприяння затвердженню програм створення багатофункціонального ракетного комплексу «Сапсан», а також внесення змін до чинного законодавства України для урегулювання питань взаємовідносин між промисловими підприємствами та митними органами». 

В Харківській області продовжується робота над реалізацією державної програми з будівництва, реконструкції та модернізації існуючих електростанцій

Як заявив 21 березня на спільному засіданні колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області перший заступник голова ХОДА Володимир Бабаєв, сьогодні продовжується робота над залученням промислових підприємств регіону до реалізації державної програми з будівництва, реконструкції та модернізації існуючих електростанцій. «На ВАТ «Турбоатом» продовжується робота над організацією виробництва корпусів атомних реакторів та котельного обладнання для теплоенергостанцій України. Сьогодні знаходиться в розробці інвестиційний бізнес план щодо створення котельного виробництва на цьому підприємстві», - повідомив Володимир Бабаєв.  

Потрібно припинити практику безвідсоткового кредитування підприємств за рахунок несвоєчасної виплати зарплати та внесків до Пенсійного фонду України. Ігор Шурма

«Пріоритетність соціальних питань, забезпечення своєчасної і достойної заробітної плати та пенсій є невід’ємною часткою соціальної політики держави. Тому лише спільні дії органів влади, прокуратури, територіальної інспекції праці, податкової адміністрації, профспілок та роботодавців є запорукою подолання проблем в оплаті праці та внесків до Пенсійного фонду», - зазначив сьогодні на спільному засіданні колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

У Харкові та у всіх районах області будуть проведені наради щодо нового інформаційного законодавства

Як повідомив 21 березня під час спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін, в усіх районах області будуть проведені наради для роз'яснення нового Закону «Про доступ до публічної інформації».

Борг підприємств області з виплати зарплати складає 153 млн.грн., зі сплати внесків до Пенсійного фонду – 282,2 млн.грн.

Як повідомив сьогодні на спільному засіданні колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, станом на 1 березня 2011 року заборгованість з виплати заробітної плати на підприємствах області склала 153 млн.грн., по сплаті внесків до Пенсійного фонду України 282,2 млн.грн., в тому числі по страхових внесках – 265,2 млн.грн., по єдиному соціальному внеску – 17 млн.грн.

Кошти від продажу порожнього корпусу ХЕМЗ цілком підуть на виплату заробітної плати

Всі кошти, виручені від продажу не зайнятого у виробництві корпусу А7 ДП «Харківський електромеханічний завод», повинні бути спрямовані на погашення заборгованості по заробітній платі. Про це повідомив сьогодні на спільному засіданні колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін.

Завод ім. Малишева налагодив конвеєрний випуск нових двигунів для іракського контракту

Як повідомив сьогодні на спільному засіданні колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області перший заступник голова ХОДА Володимир Бабаєв, завод ім.Малишева налагодив конвеєрний випуск нових двигунів для іракського контракту. «На сьогоднішній день вже зібрано 26 двигунів, які раніше не виробляли на підприємстві. Ми розраховуємо, що до середини квітня ці машини буду переправлені замовникам», - заявив Володимир Бабаєв.  

За індексами промислового виробництва Харківська область вже близька до показників докризового періоду. Михайло Добкін

Як зазначив 21 березня у ході спільного засідання колегії обласної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова ХОДА Михайло Добкін, промисловість Харківської області демонструє позитивні показники. «Відрадно, що за індексами промислового виробництва Харківська область вже близька до показників докризового періоду. Це дуже важливо, тому що 2009 рік ми закінчили з великим падінням для регіону, а за підсумками минулого року вже отримали плюс. Нехай наші показники збільшення обсягу промислового виробництва нижче, ніж в цілому по Україні, але ми не можемо порівнювати себе з іншими областями, тому що є області, де одне підприємство запустили, і вже на 50% індекси збільшилися, а в нас величезний промисловий комплекс, який вимагає особливого підходу»,- підкреслив голова області.

Архів документів