Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В результаті взаємодії влади, органів Пенсійного фонду області та прокуратури у 2010 році ліквідована заборгованість на суму більше 41 млн.грн. Ігор Шурма

В результаті взаємодії влади, органів Пенсійного фонду області та прокуратури у 2010 році ліквідована заборгованість на суму більше 41 млн.грн. Ігор Шурма

За 2010 рік органами Пенсійного фонду області для забезпечення погашення боргів зі сплати внесків подано 1612 позовних заяв на суму 86,2 млн.грн., з них 824 позови подано органами прокуратури. Задоволено 1212 позовних заяв на суму 47 млн.грн. Надійшло в рахунок погашення 41,6 млн.грн. Про це сьогодні на спільному засіданні колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Крім того, органами Пенсійного фонду області до прокуратури передано 951 матеріал на суму 37,7 млн.грн, у т.ч. 17 матеріалів на притягнення керівників підприємств-боржників до кримінальної відповідальності. За результатом розгляду цих матеріалів органами прокуратури порушено 2 кримінальні справи (по ВАТ «Харківський електротехнічний завод «Трансзв’язок» та НВК «Сигма капітал менеджмент»), 33 провадження про адміністративні правопорушення, 16 дисциплінарних проваджень, внесено 77 приписів та подано 824 позовні заяви про стягнення боргу.

Протягом січня-лютого 2011 року подано 180 позовних заяв на суму 23,6 млн.грн., в т.ч. органами прокуратури – 73 заяви на суму 6 млн.грн. Надійшло в рахунок погашення боргу 4 млн.грн., в т.ч. за позовами органів прокуратури – 1,9 млн.грн.

Крім того, за допущені порушення пенсійного законодавства, у т.ч. несвоєчасну сплату внесків, за 2010 рік було подано матеріали на розірвання контрактів з 11 керівниками підприємств комунальної та державної форми власності, в результаті розірвано контракт з керівником 1 державного підприємства-боржника. Також подано 3 рекомендації щодо розірвання трудових відносин з керівниками підприємств недержавної форми власності, з них по 1 підприємству рекомендацію враховано.

Ігор Шурма також повідомив, що до органів прокуратуру у 2010 році було передано 540 звернень з приводу невиплати зарплати. «Станом на сьогодні зарплата залишається не виплаченою на 51 підприємстві, тобто за 90% звернень вжиті ефективні заходи реагування», - підкреслив заступник голови ХОДА.