Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця року ми повністю вирівняємо ситуацію на заводі імені Шевченка. Михайло Добкін

До кінця року ми повністю вирівняємо ситуацію на заводі імені Шевченка. Михайло Добкін

Як зазначив 21 березня в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, сьогоднішній мітинг на заводі імені Шевченка може негативно позначитися на рішенні про виділення кредитів підприємству.

«Ситуація, яка там сьогодні склалася, не сприяє позитивному вирішенню щодо виділення кредитів, та й на інвесторів буде впливати не дуже добре. Будь-який інвестор намагається втекти від проблеми і складає свій бізнес-план без врахування всіляких акцій, страйків і невдоволення з якихось старих проблем.

Тим більше, що та компанія, яка збирається робити електронні книги в Україні, не вибирала завод Шевченка. Це була наша вимога, тому що ми не бачили для цього заводу іншої перспективи, а за потенціалом цей завод ідеально підходить.Тим не менше, я не можу сказати, що сьогоднішній мітинг зірвав переговори з інвестором», - підкреслив голова області.

За словами Михайла Добкіна, протягом минулого тижня велися активні переговори з трудовим колективом заводу, але вони не дали потрібного результату через вплив ззовні. Тим не менше, в області впевнені у позитивному вирішенні ситуації.

«Я впевнений, що до кінця року ми повністю цю ситуацію вирівняємо, погасимо всі борги по заробітній платі та реалізуємо наш намір організувати там виробництво електронних підручників для України. Я думаю, допоможуть також ті замовлення, які можуть бути у «Енергоатому», «Турбоатому». Крім того, я сьогодні розмовляв з керівником «ХАРТРОНу», який також зацікавлений в тому, щоб завод імені Шевченка працював», - підкреслив голова області.