Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдяки створенню єдиного медичного простору забезпечення медикаментами мешканців сільської місцевості покращиться. Ігор Шурма

Завдяки створенню єдиного медичного простору забезпечення медикаментами мешканців сільської місцевості покращиться. Ігор Шурма

«До 2011 року фельдшерсько-акушерські пункти, лікарські амбулаторії, дільничні лікарні, які були підпорядковані сільським або селищним радам, не мали права реалізовувати наркотичні, психотропні лікарські засоби та прекурсори або надавати послуги, пов’язані з ними. Одна з основних причин – ці заклади не мали ліцензії на використання таких лікарських засобів. Після переходу всіх закладів первинної медико-санітарної ланки на баланс центральних районних лікарень, вони стали їх підрозділами, і автоматично отримали право надавати такі послуги. Завдяки створенню єдиного медичного простору проблема забезпечення наркотичними лікарськими засобами, психотропними речовинами та прекурсорами мешканців сільської місцевості повністю вирішена», - зазначив сьогодні на спільному засіданні колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

Він також підкреслив, що переведення на районний рівень управління ФАПів, сільських лікарських амбулаторій та дільничних лікарень дало можливість у кожному закладі первинної медико-санітарної ланки забезпечити реалізацію медикаментів.

Довідка. Станом на 01.03.2011 року в області функціонує 513 ФАПів та 221 лікарська амбулаторія, у тому числі 214 – загальної практики-сімейної медицини. Реалізація лікарських засобів здійснюється на 459 (89,5%) ФАПах та у 192 (86,9%) амбулаторіях.

Теги