Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ХАЗ виробляє високоліквідну продукцію. Михайло Добкін

ХАЗ виробляє високоліквідну продукцію. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, один з літаків за лівійським замовленням вже практично готовий, тим не менше, у зв'язку з військовими діями в Лівії його продаж в цю країну на даний момент неможливий. За словами голови області, покупця знайдуть в іншій державі.

«ХАЗ виробляє високоліквідну продукцію, і цей літак знайде свого покупця в іншій країні. Хочу зазначити, що продукція нашого авіазаводу в першу чергу орієнтована на країни колишнього СРСР і ті держави, які не можуть собі дозволити купувати дуже дорогу авіаційну техніку. У нас є певні контакти з Азербайджаном, Туркменією, Таджикистаном. Це ті країни, з якими у нас велися переговори з придбання літаків. І, звичайно ж, залишається Росія і внутрішній ринок України», - повідомив Михайло Добкін.

За його словами, для ефективної роботи авіаційних підприємств необхідно змінити систему продажу літаків.

«Існуюча система, коли реалізацією продукції займається директор авіаційного підприємства, неправильна. Директор повинен виробляти літаки, а продавати їх має спеціальний державний орган з абсолютно іншими можливостями.Торгівля літаками, бронетехнікою - це рівень уряду і президента», - підкреслив голова області.

Теги