Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні, 27 грудня, о 12:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція головного редактора газети "Слобідський край" Наталі Жукової про ребрендинг видання. О 12:00 у Палаці спорту "Локомотив" розпочнеться свято новорічної ялинки для дітей соціально незахищених категорій. О 14:00 в прес-центрі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться прес-конференція "Про підсумки розгляду Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року на сесії Харківської обласної ради". Учасники прес-конференції: Сапронов Юрій Анатолійович, заступник голови Харківської обласної державної адміністрації, депутат Харківської обласної ради; Авершин Сергій Володимирович, начальник Головного управління економіки Харківської обласної державної адміністрації; Пономаренко Володимир Степанович, ректор Харківського національного економічного університету, доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України; Кизим Микола Олександрович, директор Науково-дослідного центру індустріальних проблем розвитку НАН України, доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. О 15:00 в Будинку художників (вул.Дарвіна,11) відкриється художня "Різдвяна" виставка.

Запалена головна Ялинка Слобожанщини

На площі Свободи відбулося урочисте відкриття головної Ялинки Слобожанщини. До всіх присутніх на святковій церемонії з вітальними словами звернувся голова ХОДА Михайла Добкін: «Дорогі земляки, шановні гості нашого міста, нашої області! Дозвольте привітати усіх Вас з наступаючим Новим роком і побажати вам, щоб новий рік приніс у ваші домівки достаток, успіх, радість, щоб всі ваші найзаповітніші бажання обов'язково здійснилися. І щоб наші діти - найголовніші жителі нашої області - обов'язково реалізували всі свої надії і були щасливі, а разом з ними будемо щасливі і ми. З Новим роком та Різдвом Христовим!» Різнобарвним вогникам, які спалахнули на головній харківській новорічній красуні після ударів чарівної патериці, весело вторили фарби святкового феєрверку.

Дотувати міський електричний транспорт будуть 16 підприємств, які займаються автобусними перевезеннями. Михайло Добкін

Харківському комунальному підприємству «Міськелектротранс» необхідна фінансова підтримка, яка дозволила б йому покривати близько 5 мільйонів гривень щомісячного дефіциту коштів. Як повідомив 24 грудня під час підсумкової прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, дотувати міський електротранспорт будуть автобусні перевізники.

Фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень» відкриває таланти. Володимир Міславський

«Фестиваль вартий уваги, якщо він робить відкриття. II Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень» відкрив молодого і талановитого режисера, який зняв такий яскравий і добрий фільм. Я можу сміливо сказати, що картина Іллі Довгаля «Ми з тобою схожі» заслужено отримала приз глядацьких симпатій», - зазначив у ході прес-конференції член журі кінофестивалю, кінокритик Володимир Міславський.

Харківська область виграє від зміни методики оцінки діяльності регіонів

Скоріш за все, з наступного року оцінку діяльності регіонів будуть проводити за новими показниками. Про це повідомив сьогодні на звітній прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, зараз враховується 38 порівняльних показників, а в наступному році разом з динамікою зростання будуть враховуватися кількісні показники, які будуть помітно виділяти Харківську область на фоні інших, і давати більш реалістичну оцінку.

Всі затребувані творчі колективи отримають підтримку. Михайло Добкін

«Я отримую листи від поважаних у сфері культури людей з проханням зберегти український фольклорний ансамбль «Обереги». Я не ставив за мету, створюючи Слобожанський козачий ансамбль пісні і танцю, знищити ансамбль «Обереги». Якщо цей колектив затребуваний, він буде жити», - зазначив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, коментуючи інформацію про можливу ліквідацію ансамблю «Обереги».

Харківська область повернула лідируючі позиції за обсягом інвестицій. Михайло Добкін

Сьогодні на звітній прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що за минулий рік регіон повернув собі лідируючі позиції за обсягом інвестицій.

Причиною боргів ряду комунальних підприємств Харківської області із заробітної плати є економічно недоцільні тарифи. Михайло Добкін

Як повідомив 24 грудня під час підсумкової прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, ряд комунальних підприємств Харківської області, які працюють у сфері ЖКГ, мають заборгованість по заробітній платі. За його словами, це в першу чергу пов'язано з економічно необгрунтованими тарифами.

Фінансування українського кіно - досить складне питання. Ілля Довгаль

Як відзначив в ході прес-конференції, яка відбулася 24 грудня в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.», режисер фільму-лауреата II міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Ілля Довгаль, фінансування сучасного документального кіно в Україні - дуже болюче питання.  «Звичайно ж, з фінансуванням зараз дуже складно, але люди відгукуються на прохання про допомогу. Особливо, коли мова йде про фільми, які піднімають проблеми людей з обмеженими можливостями. Всі мої фільми були зняті на кошти телекомпанії, яку ми представляємо - це «Молодіжна студія», - підкреслив режисер.

Високий відсоток введеного в дію в 2009 році житла був отриманий штучно

Сьогодні на звітній прес-конференції, коментуючи ситуацію зі становищем Харківської області у всеукраїнському рейтингу, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що одна з позицій, яка впливає на місце розташування в рейтингу,- це введення в експлуатацію житла та інших будівель і споруд.

На Дергачівському полігоні ТПВ буде організовано сортування сміття

Як повідомив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, вже практично завершені переговори з потенційними інвесторами, які готові профінансувати організацію робіт із сортування сміття на Дергачівському полігоні ТПВ. «За допомогою спеціального обладнання і використовуючи ручну працю, зі сміття буде відбиратися найцінніше: картон, алюміній, пластмаса, скло - все, що можливо в подальшому переробити. Сміття, що залишилося, за допомогою спеціальних пресів буде стискатися, упаковуватися в спеціальний матеріал і акуратно складуватися. Це дозволить продовжити термін експлуатацію Дергачівського полігону приблизно на 10 років. На сьогодні це єдиний можливий варіант роботи з ТПВ в Харківській області», - підкреслив Михайло Добкін.

На III міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень» Ілля Довгаль представить фільм під назвою «Діаспора»

Сьогодні в рамках проекту «Харьковская сирень. PS» відбулася прес-конференція лауреата II Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Іллі Довгаля. У прес-конференції також взяв участь головний герой фільму «Ми з тобою схожі» Роман Чуль, автор сценарію фільму Гліб Довгаль і член журі кінофестивалю «Харковская сирень», кінокритик Володимир Миславський. «Це не тільки моя картина, це картина всієї знімальної групи та людей, які мені допомагали», - підкреслив режисер фільму.

Процедура переселення родин, що проживали на території 61-го арсеналу в м.Лозова, практично завершена. Михайло Добкін

«Процедура переселення сімей, що проживали на території 61-го арсеналу в м.Лозова, практично завершена. У нас є один непідписаний документ, який ми плануємо підписати сьогодні, тоді у нас буде повний пакет документів, і процедуру можна буде вважати завершеною. Цей документ - список квартир, які ми вже купили. Після його підписання казначейство дозволить відправити гроші на оплату квартир», - повідомив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

На базі заводу імені Малишева та двох конструкторських бюро необхідно створити концерн «Бронетехніка». Михайло Добкін

Як підкреслив 24 грудня під час підсумкової прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, для того, щоб відродити колишню міць заводу імені Малишева, необхідно створити в Харківській області концерн на базі заводу і двох конструкторських бюро. За його словами, продукція цього об'єднання обов'язково буде користуватися попитом.

Валентин Дулуб розкритикував роботу райдержадміністрацій з реконструкції та будівництва об'єктів ЖКГ

На селекторній нараді ХОДА, розглядаючи питання про використання коштів Стабілізаційного фонду, передбачених на реалізацію Загальнодержавної програми реформування і розвитку ЖКГ на 2009-2014 роки, а також коштів обласного бюджету, передбачених на капітальний ремонт, реконструкцію і будівництво об'єктів ЖКГ, заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, звертаючись до голів райдержадміністрацій, зазначив: «У деяких ставлення незрозуміле. Ви абсолютно не зацікавлені в тому, про що ви нас просили, про що нам писали і наполягали, щоб ми саме це включили до переліку об'єктів, які фінансуються з державного і обласного бюджету. І потім ви не контролюєте, як ведуться роботи? Звичайно, це неправильно».

Створення енергомашинобудівного комплексу дозволить дати певні преференції такого об'єднання. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін прокоментував ідею створення великого енергомашинобудівного холдинга, який об'єднав би всі харківські підприємства, що працюють у цій галузі, а також ряд заводів з інших областей України. За його словами, створення подібного об'єднання дозволить підштовхнути розвиток підприємств - його учасників.

У м.Первомайський планується побудувати ТЕЦ, яка буде працювати на альтернативних видах палива

«У м.Первомайський планується побудувати ТЕЦ, яка буде працювати на альтернативних видах палива і зможе продавати електроенергію на енергоринок Україні за «зеленим» тарифом - в 2 рази дорожче. Крім цього, альтернативне паливо зможе дати таку кількість дешевого тепла, яке дозволить опалювати не тільки м.Первомайський, а й великий комплекс теплиць, який ми збираємося побудувати в цьому місті», - повідомив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Вперше за багато років у тваринництві досягнута позитивна динаміка. Михайло Добкін

«Незважаючи на дуже поганий врожай зернових цього року, вперше за багато років нам вдалося досягти позитивної динаміки в тваринництві», - зазначив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Коли у селян виникають складнощі з урожаєм, і у них немає коштів на утримання тваринницького комплексу, поголів'я зазвичай вирізають. Цього року, на диво, поголів'я було збережено», - підкреслив голова ХОДА.

Якщо вірити в диво, воно обов'язково відбудеться. Михайло Добкін

24 грудня здійснилася мрія головного героя фільму, який завоював приз глядацьких симпатій на ІІ Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень». Роман Чуль, що знявся в головній ролі фільму харківського режисера Іллі Довгаля «Ми з тобою схожі», давно мріяв про ноутбук, який необхідний йому для роботи. Сьогодні він отримав його в подарунок від голови ХОДА Михайла Добкіна. «Вітаю тебе з наступаючими святами. Якщо вірити в диво, воно обов'язково відбудеться, а під Новий Рік збуваються найзаповітніші бажання. Я радий, що допоміг тобі здійснити одне з них. Сподіваюся, цей ноутбук допоможе тобі реалізувати свої плани, яких, я знаю, у тебе безліч», - сказав Михайло Добкін.  

Наприкінці 2010 року промислові підприємства області почали виходити на показники докризового періоду. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, дуже важливо, що наприкінці 2010 року багато промислових підприємств області почали виходити на показники докризового періоду. «Разом з цим залишається відкритою раною на економічному тілі нашої області невиплата зарплати на Харківському авіазаводі, Заводі ім.Малишева, Заводі ім.Шевченка та інших підприємствах. Всього 6 підприємств державної форми власності не виплачують вчасно зарплату і мають великі борги. Ми докладемо максимум зусиль для вирішення цих проблем», - підкреслив голова ХОДА.

Михайло Добкін вручив нагороди кращим представникам харківських ЗМІ

24 грудня голова ХОДА Михайло Добкін вручив Почесні грамоти Харківської обласної адміністрації представникам харківських засобів масової інформації, присуджені до Дня працівників телебачення і радіомовлення. Грамоти отримали кращі співробітники теле-і радіоканалів, які працюють в медіапросторі Харківської області. Також голова області в рамках модернізації технічного оснащення державних і комунальних ЗМІ вручив співробітникам Харківського обласного радіо нові диктофони. Окрім цього свої відзнаки отримали і представники регіональних телерадіокомпаній. Начальник управління у справах преси і інформації ХОДА Вікторія Маренич вручила їм Грамоти управління.  

Загальна сума субвенцій і дотацій, отриманих областю у 2010 році з держбюджету, склала 1 млрд. 152 млн.грн.

«У 2010 році Харківська область отримала з державного бюджету субвенцій та дотацій на загальну суму 1 млрд. 152 млн.грн. Це при тому, що в 2009 році м.Харків отримало з держбюджету лише 1,5 млн.грн.», - зазначив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Співробітникам ХКП «Міськелектротранс» вже виплачено 13 млн. грн. зарплати

Як повідомив сьогодні на прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, співробітникам ХКП «Міськелектротранс» вже виплачено 13 млн. грн. з 22 млн.грн. заборгованості із зарплати. За інформацією Михайла Добкіна, сьогодні на маршрути вийшло 77% рухомого складу 2 трамвайних депо. Решта знаходиться в депо виключно з технічних причин: вони відсиріли за кілька днів простою, і потрібно привести їх в порядок. Крім того, на маршрути вийшли кілька одиниць рухомого складу тролейбусного депо №2. Співробітники тролейбусного депо №3 поки виходити на лінії відмовляються.

2011 рік має повернути Харківську область на звичне місце в трійці лідерів за загальноукраїнським рейтингом. Михайло Добкін

24 грудня під час останньої прес-конференції в 2010 році голова ХОДА Михайло Добкін підвів підсумки року для Харківської області. За його словами, регіон гідно пройшов через випробування двома виборчими кампаніями, які стали відмінною рисою 2010 року, а також придбав масу напрацювань, які стануть базою для майбутніх успіхів.

Ігор Шурма привітав з Новим роком вихованців Харківської спеціальної школи-інтернату №8

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма відвідав Харківську спеціальну загальноосвітню І-ІІІ ступенів школу-інтернат №8 для дітей з наслідками поліомієліту та церебрального паралічу. Ігор Шурма привітав вихованців інтернату з наступаючим Новим роком та вручив подарунки від голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. Крім того, від Діда Мороза в особі Ігоря Шурми діти отримають ще один подарунок: протягом року на території школи-інтернату буде встановлений сучасний дитячий майданчик.

27 грудня в Харкові відкриється художня виставка «Різдвяна»

27 грудня в 15.00 в Будинку художників (вул.Дарвіна, 11) відбудеться відкриття традиційної художньої виставки «Різдвяна». У ході заходу також будуть вручені членські квитки художникам, яких прийняли до лав Молодіжного Об'єднання Харківської організації Національної спілки художників України. На виставці будуть представлені 242 роботи художників Харкова, Києва, Донецька, Переяслав-Хмельницького, Слов'янська, Сєвєродонецька. Всього свої роботи на виставці представлять 219 авторів, наймолодшому з яких 19 років, а найстаршому - 85.  

Михайло Добкін взяв участь у відкритті міської Новорічної Ялинки

24 грудня у Палаці Спорту відкрилася міська Новорічна Ялинка. В урочистому заході взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін і Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Святий Миколай завітав до юних краснокутчан

У Краснокутському районі Харківської області привітали юних мешканців району з Днем Святого Миколая. За нагоди свята в районному Будинку культури був організований традиційний захід для дітей, в ході якого глядачі мали змогу подивитися казковий спектакль, а також отримати солодкі подарунки. Зі святом дітей привітали голова Краснокутської РДА Віктор Ечкенко та голова Краснокутської районної ради Віктор Бутенко.

У Краснокутському районі закладено наріжний камінь нової церкви

19 грудня, у День Святого Миколая Чудотворця в селі Мурафа Краснокутського району відбулося урочисте закладення наріжного каменя на місці майбутньої церкви. Перший знаковий камінь храму заклали Почесний громадянин Краснокутська Олександр Біловол з дружиною, депутатом Харківської обласної ради Тетяною Біловол, голова Краснокутської районної державної адміністрації Віктор Ечкенко та голова Краснокутської районної ради Віктор Бутенко.

На центральній площі Краснокутська - продовольчий ярмарок

З 11 грудня на центральній площі селища Краснокутськ кожні вихідні організовуються продовольчі ярмарки, покликані не допустити підвищення цін на продукти харчування.

Архів документів