Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На ринку праці області відбулися певні позитивні зміни. Ігор Шурма

На ринку праці області відбулися певні позитивні зміни. Ігор Шурма

Внаслідок поступової стабілізації стану економіки області та проведеної у 2010 році та I кварталі 2011 року роботи по реалізації заходів Програми зайнятості населення на 2010-2011 роки відбулися певні позитивні зміни на ринку праці області, а саме: поступово скоротилися обсяги вимушеної неповної зайнятості та вивільнення працівників; збільшилися обсяги створення робочих місць; знизився рівень безробіття. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його інформацією, на початок квітня 2011 року в реальному секторі економіки було зайнято 653 тис. найманих працівників, з них кожен четвертий – в промисловості, кожний шостий – в освіті, кожний дев’ятий – в охороні здоров’я та сфері надання соціальної допомоги.
«Про стабілізацію на ринку праці свідчать дані Головного управління статистики в Харківській області, згідно з якими визначені за методологію Міжнародної організації праці рівень зайнятості населення області підвищився з 58,5% у 2009 році до 59,3% у 2010 році, рівень безробіття знизився відповідно з 7,7% до 7,2%», - підкреслив Ігор Шурма.

Теги