Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Регіональна програма розвитку сфери побутового обслуговування населення на 2011 - 2015 роки буде сприяти відновленню побутової інфраструктури у сільській місцевості за рахунок розвитку підприємницької активності

Регіональна програма розвитку сфери побутового обслуговування населення на 2011 - 2015 роки буде сприяти відновленню побутової інфраструктури у сільській місцевості за рахунок розвитку підприємницької активності

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, Регіональна програма розвитку сфери побутового обслуговування населення на 2011 - 2015 роки, прийнята 16 червня на сесії Харківської обласної ради, покликана відновити і сприяти подальшому розвитку мережі підприємств побутового обслуговування в сільській місцевості. «Не секрет, що часто жителі малих міст і сіл позбавлені можливості отримати послуги, які доступні харків'янину. У сільській практично відсутні ті підприємства, які повинні надавати населенню побутові послуги першої необхідності - перукарні, майстерні з ремонту взуття та одягу і т.д. Однією з причин цього є низька платоспроможність більшої частини населення, що створює труднощі з оплатою побутових послуг. Прийнята на сесії Програма сприятиме відновленню в сільській місцевості інфраструктури сучасних підприємств побутового обслуговування населення і підвищення ефективності їх діяльності за рахунок розвитку підприємницької активності, тобто одночасно стимулюватиме самих жителів надавати такі послуги односельцям за допомогою створення малих підприємств»,- підкреслив Юрій Сапронов.

Він також акцентував, що для розвитку сфери побутових послуг необхідне об'єднання зусиль влади всіх рівнів - від обласної ради, облдержадміністрації до кожної райдержадміністрації та селищної ради.

«Фінансове забезпечення Регіональної програми не передбачає фінансування з державного або обласного бюджетів, а буде здійснюватися за рахунок сприяння залученню інвестицій для розвитку сфери побутових послуг; фінансово-кредитної підтримки малого підприємництва;коштів суб'єктів підприємницької діяльності та споживчої кооперації, які здійснюють свою діяльність у сфері побутового обслуговування», - підсумував заступник голови облдержадміністрації.

Теги