Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розвиток експортного потенціалу і підвищення конкурентоспроможності продукції для Харківщини мають стратегічне значення. Юрій Сапронов

Розвиток експортного потенціалу і підвищення конкурентоспроможності продукції для Харківщини мають стратегічне значення. Юрій Сапронов

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, Програма розвитку експортного потенціалу Харківської області та підвищення конкурентоспроможності продукції на зовнішніх ринках до 2016 року розроблена як практичний крок з реалізації Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року.

«У сучасних умовах проблема розвитку конкурентного потенціалу Харківської області набуває стратегічного значення, а її рішення - розробки масштабної Програми, яка включає комплекс організаційно-економічних заходів для забезпечення вирішення пріоритетних завдань реалізації конкурентного потенціалу регіону. Причому реалізація даної Програми безпосередньо пов'язана з реалізацією Програми розвитку транскордонного співробітництва Харківської області на 2011 - 2016 роки, яка здатна спростити процедури при міжнародному товарообігу, розширити ринки збуту і скоротити витрати», - зазначив він.

За словами віце-губернатора, заходи Програми передбачають появу нових точок зростання експортного потенціалу області.

«Розвиток експортного потенціалу і підвищення конкурентоспроможності продукції підприємств на зовнішніх ринках залежать, в першу чергу, від чотирьох складових комплексу маркетингу - товарної політики, цінової політики, збутової політики і політики просування. Роль Програми зводиться до того, щоб виконувати стимулюючу функцію щодо маркетингової діяльності самих підприємств, а також доповнювати цю діяльність додатковими інструментами та факторами маркетингу території, якими є формування сприятливого підприємницького клімату та стимулювання залучення інвестицій, впровадження кластерної моделі економічного розвитку, реалізація проектів розвитку регіональної інфраструктури і т.д.», - зазначив Юрій Сапронов.

Головним результатом реалізації Програми стане збільшення обсягів експорту продукції харківських підприємств та поліпшення товарної структури експорту за рахунок зростання продажів на зовнішні ринки продукції з високою доданою вартістю.

Теги