Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Програма сприяння розвитку малого підприємництва в Харківській області на 2011-2015 роки покликана підвищити якість роботи малих підприємств. Юрій Сапронов

Програма сприяння розвитку малого підприємництва в Харківській області на 2011-2015 роки покликана підвищити якість роботи малих підприємств. Юрій Сапронов

«Це дійсно «жива» програма, яка була розроблена спільно з підприємцями. У ній враховані озвучені під час численних круглих столів, конференцій та конгресів, які були ініційовані ХОДА, проблемні питання та запропоновані самими ж підприємцями шляхи їх вирішення», - прокоментував заступник голови облгосадмінітраціі Юрій Сапронов ухвалену на VI сесії обласної ради Програму сприяння розвитку малого підприємництва в Харківській області на 2011-2015 роки.

Віце-губернатор нагадав, що розвинений підприємницький сектор є основою економіки будь-якої країни, оскільки сприяє формуванню конкурентного середовища, насиченню ринків товарами та послугами, забезпеченню зайнятості населення.

«Харківська область посідає друге місце по Україні за кількістю малих підприємств на 10 тис. населення - у нас їх 83, тоді як у середньому по Україні - 75. Всього ж у сфері малого бізнесу зайнято майже 385,36 ​​тис. осіб, що складає третину зайнятого населення регіону. У нас працює одна з найпотужніших в Україну інфраструктур підтримки підприємництва (3-е місце серед областей України за кількістю об'єктів інфраструктури). 30 травня 2011 року у м.Харкові відкрито Єдиний дозвільний центр, який створить сприятливі умови для максимально швидкого отримання дозвільної документації, що в свою чергу сприятиме успішному розвитку бізнесу. Таким чином, всі необхідні умови для відкриття нових підприємств на сьогоднішній день в області вже створені, тому заходи Програми, в першу чергу, спрямовані на забезпечення сприятливих умов розвитку вже існуючих малих підприємств», - підкреслив Юрій Сапронов. 

Він зазначив, що Програма спрямована на зниження адміністративного навантаження на підприємців, оптимізацію регуляторних актів, підвищення рівня культури в сфері підприємництва та професійної підготовки самих підприємців.

«Мета Програми - не збільшення кількості підприємців, а підвищення якості їх роботи: створення умов для збільшення обороту малих підприємств, збільшення кількості податкових надходжень до бюджету області, збільшення питомої ваги малого підприємництва у загальному обсязі реалізованих в області товарів і послуг»,- резюмував Юрій Сапронов.

Теги